Msc kvantitativ finansiell

Allmänt

Programbeskrivning

Varför denna kurs?

Globalt sett är finansiella verktyg, produkter och mjukvara blir allt mer komplexa och sofistikerade. Det finns en efterfrågan på marknads medveten akademiker som kan visa en förståelse av matematiska modeller som används i dessa produkter.

Den MSc i Kvantitativ Finans - En innovativ fakultetsövergripande allians mellan Strathclyde Business School och Naturvetenskapliga fakulteten - har utvecklats för att tillgodose det behovet. Kursen har utformats så att studenter som har en stark fallenhet för matematik, statistik och data, men som inte har studerat dessa ämnen i detalj i sin första examen kan lära sig de kunskaper som krävs för att flytta in i finansbranschen.

Kursen kommer att förbereda dig för en karriär inom finansieringslösningar och riskhantering. Karriär inkluderar roller som en hedgefond chef eller finansanalytiker.

Du kommer att få:

  • en god förståelse för ekonomisk teori och analys
  • en uppskattning av de finansiella marknaderna
  • en praktisk förståelse för numeriska metoder inom finans
  • en introduktion till programmering för finansiella applikationer
  • en förståelse av rollen av datorer i affärsprocesser

Vad du studerar

Läroplanen ger en balans mellan ekonomi och matematisk teori, dator implementeringar av denna teori, och praktiska färdigheter och kunskaper.

Kärn klasser genomförs under första halvåret, och adress teman såsom principer för finansiering och kvantitativa metoder för finansiering, samt stiftelsen klasser i matematik, statistik och datavetenskap.

Arbetsplacering

Du kanske kan göra en industriellt baserad examensarbete. Detta sker i den tredje terminen av kursen mellan juni och september. Placeringen kan vara baserad i Storbritannien eller i ett annat land och är vanligtvis betalas praktikplatser. År 2014 hade vi studenter placerade i banker i Frankrike och Malta.

Faciliteter

Institutionen för matematik och statistik har undervisning rum som ger dig tillgång till moderna undervisning utrustning och datorlaboratorier med all nödvändig programvara.

Du har även tillgång till ett allrum anläggning som ger dig ett modernt och flexibelt område som kan användas för individuell och grupparbete och är också en avkopplande sociala rummet.

Behörighetskrav

En Honours examen eller utomlands motsvarande, inom redovisning, ekonomi, teknik, affärsstudier eller ett ämnesområde med en stark kvantitativ del.

Ansökan är också välkomna från dem med lämpliga yrkesmässiga kvalifikationer eller de som kan visa relevant praktisk erfarenhet.

Pre-Masters förberedelsekurs

Pre-Masters Programme är en förberedande kurs för internationella studenter (utanför EU / UK) som inte uppfyller inträdeskraven för en magisterexamen vid University of Strathclyde. Pre-Masters programmet ger progression till ett antal examensalternativ.

Lediga

Finansiella verktyg, produkter och mjukvara blir allt mer komplexa och sofistikerade och det finns ett behov av att finansbranschen att själv reglera när det vittnen exempellösa tillväxt. Marknad medvetna finans akademiker, som förstår de matematiska modeller som används för att utveckla dessa produkter och deras datorimplementeringar kommer att vara mycket efterfrågad av internationella organisationer.

Rita på expert akademisk input från tre avdelningar - Ekonomi & Finans, Matematik och statistik, och Computer & Information Sciences - det ettåriga programmet har utvecklats för att förbereda deltagarna för karriärer inom områden som finansieringsteknik och riskhantering, och för mycket kvantitativ roller, såsom hedgefondförvaltare och finansanalytiker.

Vi arbetar också nära samarbete med universitetets Careers Service. De ger råd och vägledning om karriärplanering och letar efter och söka jobb. Dessutom har de administrera och publicera examen och arbetslivserfarenhet möjligheter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The Faculty of Science investigates the challenges and possibilities of the natural and technological world, from drug discovery and public health to environmental concerns, tackling cybercrime and un ... Läs mer

The Faculty of Science investigates the challenges and possibilities of the natural and technological world, from drug discovery and public health to environmental concerns, tackling cybercrime and understanding space. Läs mindre