Msc rättspsykologi

Allmänt

Programbeskrivning

MSc Forensic psykologi vid Winchester ger den akademiska komponenten (etapp 1) av vägen till att bli en auktoriserad Forensic psykolog med British Psychological Society (BPS s) Avdelningen för Forensic Psychology (DFP) och Practitioner Forensic psykolog status med Vårdyrken rådet ( HCPC). Programmet stöder också studenter med övergången till etapp 2 i chartership processen genom att ge möjligheter att arbeta som volontär i rätts praktiken placeringar för att få lämplig erfarenhet och genom att införliva praktikbaserade bedömningar.

Innehåll Programme

Programmet introducerar sammanhang och tillämpning av psykologi i olika rätts inställningar - detta inkluderar de rättsliga och straffrättsliga systemet, rätts psykologisk praxis och rätts mental hälsa. Studenterna introduceras till rollen som en rättsmedicinsk psykolog i praktiken.

Programmet fokuserar på kärn teoretiska modeller av brott med tonvikt på teoretiska, praktiska och metodologiska begränsningar. När man överväger tillämpade kunskaper inom rätts praktiken finns det fokus på specialistbedömningar, kärn behandlingar och ingrepp som används när man arbetar med olika kundgrupper i en rättsmedicinsk miljö. Kundgrupper inkluderar brottslingar i fängelse, säkra sjukhus och i samhället, liksom brottslingar på skyddstillsyn och inom rättsväsendet (domstolsbedömning).

Eleverna får möjlighet att på lämpligt sätt utforma, genomföra, analysera, tolka och värdera psykologisk forskning inom ett valt specialiserat forskningsområde inom rättspsykologi.

Ett viktigt inslag i programmet är att ge eleverna de kunskaper och färdigheter krav för etapp 1 i chartership processen, samt att stödja övergången till etapp 2. Det finns en betoning på reflekterande praxis färdigheter och professionellt och etiskt praxis på arbetsplatsen. Det finns också möjligheter till volontärarbete i kriminaltekniska praxis placeringar.

Förkunskapskrav: En första eller andra klassens Honours examen (eller erkänt motsvarande kompetens) i psykologi och Graduate Underlag för Chartered medlemskap (GBC) med British Psychological Society (BPS). Studenter som inte uppfyller detta GBC Behörighet bedöms på individuell basis av programgruppen.

Heltid: 1 år Deltid: 2 år Undervisningen sker: Varje onsdag Om engelska inte är ditt första språk: IELTS 6.5 (inklusive 6,5 i akademiskt skrivande) eller motsvarande.

Ackreditering: Ackrediterade av British Psychological Society (BPS).

Arbetslivsanknytning: Eleverna har möjlighet att volontär på kriminaltekniska praxis relaterade placeringar.

Fakta: Det finns en stark brottsutredning representation inom undervisningen laget.

Fakta: Det finns en departementskriminalteknisk forskning grupp, som kompletterar programmet.

Innehåll Programme

Moduler

  • Foundations of Forensic Psychology Practice
  • Investigative Psychology
  • Bedömning och Consultancy inom Forensic Practice
  • Specialistkompetens inom behandling och interventioner
  • Det straffrättsliga systemet och rättsliga ramen
  • Psykologiska forskningsmetoder
  • Empirisk Research Project

Lärande och undervisning

Ett varierat utbud av undervisningsmetoder används, inklusive laborationer, föreläsningar, seminarier, handledning och individuell projektet tillsyn. Studenterna har tillgång till utmärkta faciliteter inklusive ett stort antal forsknings bås och laboratorier som är utrustade för att utföra kriminaltekniska intervjuer, utvecklingsforskning, eye tracking, EEG och social observation.

Bedömning

En mängd olika bedömningsmetoder används bland annat essäer, litteraturöversikter, rapportskrivning, presentationer, domstolsrapporter, utbildningsförslag, behandling scenarier och undersökningar.

Vid University of Winchester validerade program kan anta en rad olika metoder för att bedöma din inlärning. En vägledande, och inte nödvändigtvis heltäckande, förteckning över sådana bedömnings du kan stöta innehåller essäer, portföljer, övervakas självständigt arbete, presentationer, skriftliga tentor, eller praktiska föreställningar. Universitetet har åtagit sig att se till att alla elever har lika möjligheter att uppnå modul studieresultat. Som sådan, när så är lämpligt och nödvändigt, kan studenter med erkända funktionshinder har alternativa uppdrag uppsättning som fortsätter att testa hur väl de har uppfyllt modulens lärandemål. Ytterligare uppgifter om olika bedömnings som används i det program du är intresserad av kan hittas på kurssidan, genom att delta i en öppen dag / kväll, eller kontakta vår lärare.

Lediga

Programmet ger det första steget (Steg 1) mot att få Chartered Forensic psykolog status med BPS.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching.

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching. Läs mindre