Ortodoxa studier

Allmänt

Programbeskrivning

Programmet erbjuder en omfattande studie av ortodox kristen tradition och praxis teologi, historia, ecklesiologi, tradition, liturgi och konst. Det bygger på en rad olika akademiska discipliner och diskurser att ge studenterna möjlighet att reflektera kritiskt på helheten av den ortodoxa tron, tradition och praxis. Studenter med en bakgrund i ortodoxa studier har möjlighet att utveckla sin kunskap och förståelse på en högre akademisk nivå. De olika bakgrunder möjlighet att närma sig ortodoxa trodde och tradition kritiskt och anslut, jämföra och kontrast den med sin egen teologiska bakgrund.

Studie möjliggör för studerande att forska i ortodoxa, tidig kristen och kyrkofädernas tradition, och anslut den till bredare områden av mänskligt liv och förståelse i dagens mångkulturella samhällen. Eleverna utforskar och kritiskt reflektera över ortodoxa erfarenhet, utvecklar ett informerat medvetenhet om den dynamiska karaktären av den ortodoxa kristna traditionen och den teologiska uppgift att utsätta denna tradition till ett förfarande för att testa och förnyelse.

Moduler Centrala moduler: Introduktion till ortodoxa teologi Research Methods Tillvalsmoduler: Ortodox Asketen Mysticism Dionysios Areopagiten The Experience ortodoxa Monasticism Moderna ortodoxa teologi Ikoner: Teologi färgar ortodoxa Canon Law Pilgrimsfärd Övervakad Research Project

Senast uppdaterad Nov 2015

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching.

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching. Läs mindre