Rumsplanering med miljöbedömning MSc

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Fadern till stadsplaneringen, Patrick Geddes, var professor i botanik vid detta universitet och därmed våra starka historiska länkar till planeringsbranschen. University of Dundee har drivit stads- och regionalplaneringsprogrammen i över femtio år med en stolt lista över sina kandidater som fortsatte att ta ställningstaganden för att forma utvecklingen av kvalitetsstäder och rymder över hela världen. Dundee, staden, ligger i ett idealiskt läge för att lära sig planering.

Denna kurs lockar studenter från ett brett nätverk av länder och olika yrkesbakgrunder och detta är en unik miljö för att samarbeta om olika erfarenheter med andra studenter.

Detta program är ackrediterat av Royal Town Planning Institute och erbjuder alternativ för specialiseringar inom miljöbedömning, marin rymdplanering, hållbar stadsdesign och stadsbevarande. Vår akademiska personal har en stark forskning och praktik bakgrund inom dessa specialistområden. Programmet har starka kontakter med utövare så att våra elever har möjlighet att engagera sig med "levande" projekt som en del av deras lärande.

Kursen erbjuder alternativ för deltidstudie för dem som är heltidsanställda.

Dundees idealistiska läge gör att eleverna kan leva vad de lär sig. Detta möjliggörs genom samarbetsförbindelser som programmet har med nyckelplaneringsorganen i och runt Dundee och därigenom tillåter studenter att engagera sig med utövare genom föreläsningar, seminarier och fältarbete. Programmet har dedikerade lärande och IT-faciliteter för att förbättra elevernas lärande.

57397_pexels-photo-459728.jpeg

Hur du kommer att bli undervisad

Kursen kan antingen genomföras på heltid (1 år) eller deltid (2 år). Undervisningsformen är generellt genom klassföreläsningar, gästhögtalarseminarier och studentledda seminarier. Det är dags att uppmuntra individuell studie med hjälp av biblioteket och andra faciliteter.

Kursen sker under tre terminer. Den första terminen omfattar kärnmoduler i lagstadgad planering, rumsanalys och fastighetsutvecklingsprocesser. Andra terminen omfattar två kärnmoduler, planer för planering och hållbarhet i moderna städer och en valfri specialmodul. Den tredje terminen är avhandlingen baserat på specialistalternativet. Varje termin möjliggör 60 högskolepoäng, vilket leder till totalt 180 högskolepoäng för hela MSc-priset.

Hur du kommer att bedömas

Kursen har en blandad inställning till bedömning, inklusive rapportskrivning, uppsatsskrivning, muntliga presentationer och grupparbete. Avhandlingen är en individuell undersökning som studeras i enlighet med den valda specialismen. Alla bedömningar är 100% kurser utan några undersökningar.

Vad du ska studera

Semester 1

Spatialanalys har två nyckelkomponenter. Den första komponenten analyserar byggda och naturliga miljöer, särskilt ur ett bevarandeperspektiv. Modulens andra del fokuserar på den socioekonomiska analysen av data i stadskala och relevansen av detta för planering.

Lagstadgad planering är ett praktikbaserat tillvägagångssätt för inlärningsprocesser för planering och förvaltning av utveckling.

Fastighetsutvecklingsprocesser handlar om komplexitet och utmaningar inom fastighetsutvecklingssektorn och rollen för olika berörda aktörer.

Semester 2

Begrepp för fysisk planering ger eleverna rollen som planerings- och planeringssystem. Den andra delen av denna modul introducerar studenterna till olika planeringsteorier och deras relevans för att träna.

Hållbarhet i moderna städer undersöker olika utmaningar som globalt växer och konsekvenserna av dessa för planeringen av städer och landsbygd.

Den tredje andra terminsmodulen är valfri beroende på den valda specialismen. Studenter väljer en specialmodul från följande:

  • Miljöbedömning
  • Marin fysisk planering
  • Hållbar stadsdesign
  • Urban Conservation
  • Applied Geographic Information Systems och Geospatial Data Analysis

Semester 3

En 60-doktorsavhandling i linje med den valda specialismen

Karriärer

Våra MSc-utbildningar utrusta våra studenter med en rad olika färdigheter som krävs för att stödja fysiska planeringsfält som intressent engagemang, förnybar energi, stadsdesign, stadsbevarande, fastighetsutveckling, bostadsutveckling, offentlig politik och miljökonsekvensbedömningar. De flesta av våra studenter tar upp sysselsättning i Storbritannien och därefter. Typisk sysselsättning är med den offentliga och privata sektorn som är involverad i en rad byggda och naturliga miljöer. Vanligtvis återvänder studenter från internationella destinationer till sina arbetsgivare för att ta upp nya utmaningar eller satsa på nya möjligheter.

Universitetets karriärtjänst fortsätter att erbjuda stöd till våra kandidater i upp till 5 år från att slutföra våra program.

Ingångskrav

Sökande kommer normalt att ha en övre-andra klass av hedersexamen eller motsvarande i en lämplig disciplin. Ansökningar från individer utan examensbevis, men med betydande arbetslivserfarenhet som är relevant för fysisk planering kommer att övervägas.

Engelska språkkrav

IELTS Totalt 6,5

  • Lyssna 5.5
  • Läsning 5.5
  • Skrivning 6,0
  • Talar 5.5

Engelska språkprogram

Vi erbjuder undervisnings-och grundprogram (er) under hela året. Dessa är utformade för att förbereda dig för universitetsstudier i Storbritannien när du ännu inte har uppfyllt språkkraven för direkt inresa på ett examensprogram.

Om Dundee

Fantastisk kultur, vackra landskap och berömda vänliga människor, Skottland har passion och innovation i sitt hjärta och detta är bara några av anledningarna till att det är en fantastisk plats att bo och studera.

Dundee ligger vid floden Tay på Skottlands östkust. Det visas regelbundet i slutet av livskvalitetsundersökningarna i Storbritannien - som erbjuder allt som är bra om stadslivet, men att vara vänligt, kompakt och lätt att navigera.

Wall Street Journal heter Dundee som en av sina tio heta destinationer för 2018.

Dundees befolkning är cirka 150 000. Med studenter som utgör 1 av 5 av befolkningen är vår stad inriktad på studentlivet.

Vårt campus ligger precis i hjärtat av Dundees livliga och roliga West End, med affärer, kaféer och restauranger alldeles vid din dörr.


”Skotska människor är trevliga och vänliga. Jag minns den första dagen jag anlände, kollegan som skulle träffa mig var inte där ännu. Taxichauffören tappade mig, jag knackade på dörren och han var inte där, så jag väntade utanför. Någon kom och frågade om jag var okej och bjöd in mig medan jag väntade. Han välkomnade mig och gav mig mat och dryck, så jag började älska folket i Dundee och Skottland från den första dagen jag kom. ”
Willy William Mrema är från Tanzania och studerar MSc Geotechnical Engineering.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Läs mer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Läs mindre