Ryssland

Studera i Ryssland

Utbildningssystemet i Ryssland

Även Ryssland erbjuder gratis utbildning för alla sina medborgare som garanteras genom sin konstitution, inträde i en postgymnasial lärosäten är extremt konkurrensutsatt. Eftersom den ryska statliga sektorn som ansvarar för reglering av utbildningssystemet lägger stor vikt vid att tjäna grader i tekniska och vetenskapliga ämnesområden, och studenter som vill major i dessa områden bör ha en exceptionell talang för denna typ av studie-området samt utmärkta kvaliteter i För att bli antagen till ett ryskt universitet.

Förutom att anslå medel för avgifter studerande undervisning, betalar Ryssland också utländska studenter ett litet stipendium och ger fri bostad för dem också. Landet har också eliminerat en hel del byråkrati som används för att förhindra eller fördröja utländska studenter att delta i ett ryskt universitet.Nu när ansökan systemet är mer strömlinjeformad, kommer studenter som har deltagit i amerikanska, tyska, danska, kinesiska, italienska och japanska universitet uppleva minimala till inga problem i fråga om att överföra till ett ryskt universitet.

Ryssland är för närvarande i färd med att byta sin traditionella högre modell examen till en som är mycket mer kompatibelt med västerländsk typ akademiska examina. År 2003 undertecknade Ryssland Bolognadeklarationen, som banade väg för regeringen att anta en lag som bort sin gamla, femårig examen modell till en som liknar den amerikanska examenssystemet - den fyraåriga kandidatexamen följt av en master 's examen. Dock behåller postdoctorate grad fortfarande den traditionella, Sovjetunionen mönster som grundades för nästan 90 år sedan. I grunden är doktorer i Ryssland definierade och tjänade enligt djupet av en student 's personliga prestationer i forskningssyfte (doktor Nauk, eller doktor) eller akademisk forskning.

 

Populära ryska universitet

De största och äldsta universiteten i Ryssland är Sankt Petersburgs statliga universitet och Moscow State University. Under 2000-talet inledde regeringen ett program som inrättades "federal " universitet genom att slå samman lärosäten som redan fanns och fördela särskilda finansieringsvillkor bidrag till dem. Några av dessa nyare universiteten inkluderar Kazan Volga Federal University, Siberian Federal University och North-Eastern Federal University.

 

Delta i ett universitet i Ryssland

Eftersom majoriteten av ryska universitet undervisar klasser i ryska ska eleverna åtminstone har en rudimentär kunskap om språket innan du ansöker till ett universitet. Det är obligatoriskt för alla utländska studenter att ta en rysk språkkurs som en del av läroplanen, såvida de inte kan bevisa att de inte behöver det.

Internationella studenter kan arbeta deltid medan inskriven i en examen. Var medveten om att arbetsgivare för internationella studenter måste ha en särskild licens som visar att de har rätt att anställa utländska studenter innan eleverna kan arbeta lagligt för dem.

 

Ansökan till ett ryskt universitet kräver inlämning av följande handlingar:

  • Ansökningsformuläret för önskad studieområde
  • Bestyrkt kopia av ett examensbevis eller annan pedagogisk intyg som visar att studenten är behöriga att ingå i ett program för högre utbildning
  • En auktoriserad hälsointyg och kopia av en HIV blodprov resultat som utfärdats av en sjukförsäkring företag som är ackrediterade av det ryska konsulatet
  • Bestyrkt kopia av ett födelsebevis
  • 4 x 6 medelstora passfoton (minst sex av dessa bilder)

 

Varför studera i Ryssland?

Ryssland 's högre utbildningssystemet är rigorös, konkurrenskraftig och globalt erkänd för sina examina som genomgående har hög Unesco och WHO betyg. Att specifikt locka internationella studenter, ryska universitet ger 100 procent medgivanden terminsavgift samt generösa stipendier. Dessutom är Ryssland en fascinerande, mångsidig och historiskt inflytelserika land som erbjuder utländska studenter en uppsjö av nya och berikande upplevelser.

Om Ryssland

Ryska federationen är en semi-presidents, federal republik som innehåller 83 olika områden som kallas "federalt betvingar ". Ryssland delar dess gränser med många länder som inkluderar Norge, Kina, Polen, Finland och Nordkorea. Det är det största landet i världen och täcker en åttondel av jordens 's beboeliga områden, som spänner över nio separata tidszoner och sträcker sig över hela regionen i norra Asien.

För närvarande är den ryska federationen 's ekonomi är en av de mest välmående i världen, ranking som den sjätte utvecklat största landet i köpkraft. Detta beror på dess omfattande energi-och mineralresurser som har gjort det en av de största manufacterers av naturgas och olja. Alternativt, är Ryssland också kända för att ha en massiv lager av massförstörelsevapen (massförstörelsevapen), och är en av de fem stater erkända för att ha kärnvapen.Ryska federationen är en medlem av G8, FN: s säkerhetsråd, Europarådet och Världshandelsorganisationen.

 

Viktiga Fakta om Ryssland

  • Ryssland har en president som anses vara "statschef " och en premiärminister, som kallas "regeringschef ".
  • Den federala regeringen består av tre grenar: den lagstiftande, den verkställande och den dömande makten.
  • Uppskattningsvis 165 olika indigneous folk och etniska grupper lever i Ryssland. Åttio procent av Rysslands 's befolkning är etniska ryssar.
  • Ryska är det språk som talas av majoriteten av medborgarna, följt av tatariska och ukrainska. Ryska är ett officiellt språk i FN, tillsammans med de arabiska, kinesiska, franska, engelska och spanska.
  • Den primära valutan i Ryssland är rubeln.

 

Ryssland 's Climate

Ryssland är en enorm bit mark som innehåller många avlägsna områden som de stora tundror i Sibirien. Norra Ryssland, som inkluderar Sibirien, har ett subarktiskt klimat som ger kraftigt iskalla vintrar och tung snö. Moskva och många andra delar av Ryssland som inte ingår i de nordliga områdena har fuktigt kontinentalt klimat med varma till heta somrar och kalla, långa vintrar. Typiska juni, juli och augusti temperaturer sväva omkring 75 grader Fahrenheit (24 grader Celsius), men kan gå så högt som 90 grader Fahrenheit (32 grader Celsius) under värmeböljor. På vintern, förväntar temperaturen att ligga långt under fryspunkten (32 grader Fahrenheit / 0 celsius) och ofta vistas under noll under längre perioder.

 

Religioner i Ryssland

Ortodox kristendom, judendom, buddism och islam är de gängse religioner i Ryssland.Allt anses vara juridiskt en del av landet 's historiska arv. Den mest populära religiösa högtid som firas av nästan alla ryska medborgare är påsken, som de känner igen genom att göra kulich (påsk bröd) och paskha, en maträtt som innehåller ost och formad som en pyramid.