Schweiz

Studera i Schweiz

Högre utbildning i Schweiz

Schweiz har tio "kantonala " universitet samt två högskolor som anses federala högre utbildning facitlities. Dessutom är många högskolor spridda över hela landet för att tillgodose ett ökande antal internationella och lokala studenter. Universitet och högskolor i Schweiz ansluter sig till termin schema, med höstterminen varar från oktober till mars och sommaren termin fortsätter från april till juli.

Det finns tre grundläggande akademiska examina ges i Schweiz: förarbeviset, diplom och PhD. Skaffa en "Lizentiat " och ett diplom motsvara motsvarande skaffar ett US Magister 's examen. De flesta studenter tjäna en licens och diplom inom fyra till fem år. Studenter måste förtjäna dessa två grader först innan de kan bedriva en doktorsexamen.

Potentiella studenter måste lämna en ansökan till högre läroanstalt av deras val, med uppgifter om förväntade studieområde. Kopior av provresultat, en meritförteckning och alla andra examina eller intyg som kan påverka acceptans i skolan bör också ingå i paketet. Efter godkännande kommer studenterna måste kontakta sitt land 's schweiziska ambassaden för information om inreseförfarandena för Schweiz. Dessutom kommer alla studenter måste ge bevis för att vara ekonomiskt stabilt medan du studerar vid en schweizisk högskola eller universitet.

Alla elever måste ha ett statligt erkänt förfall intyg eller något annat intyg som erkänns som likvärdiga med löptiden intyg från universitetet som de har godkänts. Förutom att ha goda betyg, bör studerande ha tillräcklig kunskap om universitetets 's huvudsakligen talspråk innan till det universitetet.

Vid ankomsten i Schweiz, får elever att få ett uppehållstillstånd på den lokala polisen. De kommer att behöva lägga fram ett giltigt pass, antagningsbesked från universitetet och ett kontoutdrag eller annan handling som styrker att de har tillräckliga ekonomiska medel medan i skolan. Detta uppehållstillstånd måste förnyas varje år du deltar i en schweizisk högre läroanstalt.


Framstående schweiziska universitet

Populära universitet i Schweiz är:

  • University of Bern (mestadels tysktalande)
  • University of Geneva (mestadels franska talar)
  • Universitetet i Lausanne (fransktalande)
  • Swiss Federal Institute of Technology Zürich (tyska och engelska talar)

 

Schweiz har också många privata högskolor, konst universitet och pedagogiska universitet som erbjuder examina erkänns av den schweiziska konferens Kantonala utbildningsministrar, eller EDK.

Undervisning för elever vid schweizisk universitet eller högskola varierar mellan 2000 schweizerfranc upp till 8000 schweizerfranc, kanske mer beroende på universitetet och studieprogram.

 

Health Insurance Coverage

Någon som är bosatt i Schweiz längre än tre månader måste bära någon form av sjukförsäkring, oavsett om det är baserat i Schweiz eller erkänts av något annat land. Studenter som kommer från länder som erbjuder internationell täckning kanske inte behöva skaffa Schweiz 's compulsury sjukförsäkring.

 

Varför studera i Schweiz?

Schweiz är känt för sin innovativa forskning och utveckling industrin så att eleverna strävar efter att stora inom bioteknik, genetik, kommer läkemedel och andra banbrytande, hälsa och medicinsk-relaterade yrken hitta schweiziska högre utbildning fullmatat med exceptionell vetenskaps-och teknikprogram. Alternativt är de schweiziska också högt respekterad för sin finansiella och affärsmannaskap. Eleverna strävar efter att göra karriär inom den finansiella sektorn kommer också att upptäcka att schweiziska universitet ger omfattande utbildningsprogram för företag och finansiella majors.

Om Schweiz

Officiellt kallas den schweiziska federationen, ligger Schweiz i Västeuropa och gränsar till Italien i väster, Tyskland i norr, Liechtenstein och Österrike i öster och Frankrike i väster. Bern är huvudstad i Schweiz, en stat som består av 26 kantoner, eller geografiska underavdelningar som skiljer sig något i statliga administrationsverktyg förfaranden. Majoriteten av Schweiz 's befolkning (nästan åtta miljoner människor) lever på ett område som kallas för platån, där de tätbefolkade städerna Genève och Zürich ligger.

Schweiz är känt för att vara ett av de rikaste länderna i världen. Invånarna har det högsta beloppet av icke-finansiella och monetära tillgångar per individ jämfört med alla andra medborgare i världen. Dessutom, Genève och Zürich rankas konsekvent som två städer som uppvisar de bästa levnadsstandarden bland alla andra globala städer.Schweiz 's stabil ekonomi tillskrivs dess självförsörjning genom odling och effektiva tillverkningsmetoder som gör det möjligt att exportera stora mängder gods. Andra områden som Schweiz visar utmärkt ekonomisk expertis inkluderar turism, internationella bank, transport, bioteknik och forskning och utveckling.

 

Schweiz 's Climate

Norr om schweiziska Alperna klimatet är tempererat men påverkas av olika höjdskillnaderna faktorer som involverar vind exponering och atmosfäriska tillstånd som härrör från berget placering. Schweiz 's genomsnittliga temperaturen ligger runt 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius), med rainful mängder fluktuerande från så mycket som 67 (170 cm) inches nära Lugano och så lite som 21 (53 cm) inches runt Rhônedalen.Norr och väster om Alperna, invånarna upplever en regnig, något svalt klimat med temperaturer kvar runt 32 grader Fahrenheit (0 Celsius) på vintern och 70 grader Fahrenheit (21 grader Celsius) i områden söder och sydost om Alperna.

 

Viktiga Fakta om Schweiz

  • Flaggan uppvisar ett vitt kors mot en ljus röd bakgrund. Korsets armar är något längre än deras bredd.
  • Den schweiziska nationalsången, eller schweiziska Hymn, börjar med raden "Radiant på morgonen himlen, Herre, jag ser att Du är natt ". (Trittst i Morgenrot Daher, Seh 'ich dich i Strahlenmeer)
  • Schweiz behållit sin egen valuta, den schweiziska francen, då Europa bytte till euron. Mynt av ett, fem, tio, 20 och 50 centimes innefattar de andra monetära enheter. Franc är tillgängliga i en, två och fem franc. Franc "noter " kommer i tio, 20, 50, 500 och 1000 franc.
  • Schweiz använder det metriska systemet för bedömning av mått och vikter
  • Helgdagar är nyår 's, Labor Day den 1 maj och julen. Ascension, långfredagen, Whitmonday och annandag påsk anses religiösa högtider

 

Språk

Eftersom Schweiz gränsar till flera olika länder, har staten fyra nationella språk - italienska, tyska, franska och Rhaeto-Romansch. Majoriteten av schweiziska medborgare talar främst tyska, medan 20 procent talar franska och åtta procent talar italienska. Talrika dialekter unika för vissa kantoner existerar också.