Singapore

Studera i Singapore

Högre utbildning i Singapore

Karaktäriseras som världsledande och ut för beröm från Britian 's utbildningsminister, Singapore "har s system för högre utbildning utvecklats till en ledande kraft som hjälper i främjandet av sitt rykte som en av världens ' s ledande centra för ekonomisk tillväxt och tekniska framsteg. Sex nationella universitet i Singapore rankas bland topp 50 i världen: Nanyang Technological University, Singapore universitet för teknik och design, National University of Singapore, Singapore Institute of Technology, Singapore Management University och SIM universitetet. Dessa universitet erbjuder grund-och forskarutbildning utbildningsprogram inom redovisning, Information Systems Management, Business Management, Ekonomi, samhällsvetenskap, juridik och datavetenskap.

Singapore har också yrkeshögskolorna högskolor som är utformade för att utbilda studenter för jobb som stöder den ekonomiska och tekniska utvecklingen av nationen. För närvarande erbjuder Singapore fem yrkeshögskolor för studenter som vill tjäna en icke-akademisk examen som tillåter dem att komma in på arbetsmarknaden direkt efter avslutat program. En examen tjänade på en yrkeshögskola liknar ett intresseföretag 's examen eller utbildningsbevis och tar mindre än två år att slutföra.

Internationella studenter får arbeta 16 timmar per vecka medan inskrivna på heltid vid ett universitet Singapore. Studerande som ansöker om ett studentvisum måste bevisa att de är flytande i engelska genom att tillhandahålla resultaten av ett test i engelska som främmande språk (TOEFL), en General Certificate of Secondary Education (GCSE), eller International English Language Testing System (IELTS ).De måste också ha fått ett antagningsbesked från ett universitet eller yrkeshögskola samt passfoton och dokumentation som styrker deras behörighet att skriva en universitetsexamen program (gymnasieexamen, till exempel).

Dessutom kommer internationella studenter behöver för att få en lokal sponsor som är en singaporianska medborgare innan de kan ansöka om ett studentvisum. Vissa universitet och yrkeshögskolor inte kan kräva sponsring, så att eleverna bör kolla med sin avsedda skolans val att avgöra om sponsring krävs. Visum bearbetning kan ta en till två månader, beroende på giltigheten av en student 's pappersarbete och mängd dokumentation. Alla ansökningar ska skickas in online till Immigration och Kontrollpunkter Authority of Singapore (sol), som innehåller all information som är nödvändig för att underlätta en student 's inträde i Singapore ' s system för högre utbildning.

 

Varför studera i Singapore?

Studenter examen från Singapore 's universitet är konsekvent rankas exceptionellt högt på bedömningar om vetenskap och matematisk kunskap. I själva verket var singaporianska studenter rankas nummer ett enligt statistisk forskning som utförs av Internationella organisationen för utvärdering av skolresultat organisation. Dessutom är det Nanyang Technological University och National University of Singapore anses vara bland de 50 lärosäten i världen. Dessutom kommer studenterna också njuta Singapore 's utmärkta vårdsystem som Världshälsoorganisationen rankas som den sjätte bästa i världen.

Om Singapore

En ö stadsstaten som ligger utanför den södra änden av Malackahalvön, är Singapore ofta misstas för att bara vara en stad snarare än en faktisk land som består av 63 öar och sex miljoner människor. Under de senaste 20 åren, har Singapore utvecklats till ett starkt urbaniserat, blomstrande ekonomi som drivs av tusentals invandrare som bosätter sig i Singapore för att få anställning. Regnskogarna används för att täcka de flesta av Singapore men lite biologiska mångfalden är fortfarande på grund av snabb och aggressiv utveckling i hela landet. Som en av världens 's ledande finansiella centra, har Singapore en av de fem mest trafikerade hamnar som aktivt förvaltar import och export av tillverkade varor samt naturresurser. Medvetna om att Singapore har den tredje högsta inkomst per capita, flockas tusentals utlänningar till denna ö stadsstaten att dra nytta av dess låga arbetslösheten och marknadsbaserad ekonomi.

Politiskt är Singapore en parlamentarisk republik starkt påverkad av People 's Action Party, som har vunnit alla val som hålls i landet sedan 1959. Singapore 's konstitution bekräftar representativ demokrati som främsta politiska enhet som stöds av ett Westminster system av regeringen. Dessutom har Singapore blivit konsekvent rankad som att ha den mest öppna och minst korrumperade regeringar i världen. Den verkställande makten innehas av en kabinett styrs av presidenten och premiärministern. Trots att presidenten väljs av en majoritet av allmänheten 's omröstning, är statsministern väljs av medlemmar av regeringen.

Singapore 's medborgare utgör en mycket skiftande befolkning. Nästan 75 procent av denna befolkning är kinesiska, med indier och malajer innefattande resterande 25 procent.Tamil, engelska, malajiska och mandarin är erkända som de fyra officiella språk, men på grund av tillströmningen av uppskattningsvis 11 milllion övergående människor varje år, är det möjligt att stöta på massor av olika språk medan de studerar i Singapore.

 

Viktiga fakta om Singapore

  • Singapore anses ha en av de mest konkurrenskraftiga, fri och innovativ, företagsvänligt ekonomierna i världen. Över 7000 multinationella organisationer finns närvarande i Singapore som kommer från Japan, Europa och USA
  • Nästan hälften av Singapore 's arbetsstyrka är icke-Singaporeans.
  • Ekonomin är starkt främjas av turistnäringen, med uppskattningsvis 11 miljoner turister besöker Singapore varje år.
  • Sedan 2009, var 25 procent av studerande i en singaporianska högskola internationella studenter främst från Indien, Kina och flera asiatiska länder.
  • Den singaporianska militären, som består av flygvapnet, kan armén och marinen, vara den mest tekniskt avancerade i Sydostasien. Men 'är s syn på försvaret är en av avskräckning och diplomati och ser sin militära som en garanti för Singapore "detta land s självständighet.
  • Eftersom marken är knappa i Singapore, har regeringen inrättat en styrelse Housing Development att tillhandahålla bostäder för nästan fyra femtedelar av stadsstaten 's befolkning i form av subventionerade allmännyttiga bostäder. Alternativt står bostad på 85 procent och ungefär en av tio Singaporeans äger ett fordon.

 

Singapore 's Climate

Likhet med de flesta av Sydostasien 's tropiskt klimat, Singapore ' stannar s vädret varmt och fuktigt året runt. Elever som går i skola i Singapore kan förvänta sig temperaturer för att konsekvent ligga kvar över 70 grader (21 grader Celsius) med luftfuktighet höll sig kring 75 procent eller högre. Invånarna ser kraftiga regn under november och december, vilket ökar luftfuktigheten. Lyckligtvis har de flesta av Singapore 's byggnader är luftkonditionerade och regeringen har vidtagit åtgärder för att säkerställa komfort för turister och besökare är fortfarande acceptabel.

 

Singapore 's Valuta

Den Singaporianska dollar är stadsstaten 's valuta, som är utbytbar med Brunei dollar. Består av 100 cent, eller "enheter ", är SGD betecknas med ett "$ " eller "S $ ". Silver och guld mynt ges ut i valörerna fem, tio, 20 och 50 cent, med en en dollar mynt också.Många platser i Singapore acceptera utländsk valuta, men eleverna får utbyta sina pengar för SGDs hos banker eller valuta bås utbyte som kan hittas på de flesta köpcentra.

 

Singapore 's Religioner

Trettiofem procent av Singapore 's befolkning praktisera buddhism, följt av kristendom, taoism, hinduism eller islam. Nästan 20 procent inte är knuten till någon religion. Singapore erbjuder Dharma centra och klostren som representerar de tre buddhistiska traditioner - Vajrayana, Theravada och Mahayana. Majoriteten av Singaporeaner är kinesiska buddhister som praktiserar Mahayan traditionen.