Sociala forskningsmetoder MSc

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Sociala forskningsmetoder är ett sätt att ge bevis för att undersöka idéer om samhället - de är ett sätt att "veta". Kursen syftar till att introducera dig till en portfölj av forskningsfärdigheter som hjälper dig att inte bara bli en kompetent forskare utan också att utöka dina sysselsättningshorisonter.

Sociala forskningsmetoder är viktiga inte bara för sociala forskare som vill studera ett visst problem eller att testa en teori på ett sätt som anses vara noggrant. De är också grundläggande verktyg av värde för regeringen, tjänsteleverantörer och företag. Du kommer att bli vinstfärdigheter i ett brett spektrum av kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder, lärda av forskningsaktiv personal inom geografi. Vad gör Dundee University distinkt är dess betoning på tillämpningen av forskning för att förstå och ta itu med "verkliga världens" problem. I hela MSc Social Research Methods kommer du att engagera dig med "live" forskningsproblem och externa organisationer. Våra studenter fortsätter att få anställning i regeringen, forskningsorganisationer och företag. vissa tar vidare sina studier och gör doktorsexamen.

Målen för MSc / Diploma-programmet i sociala forskningsmetoder är:

 • Att främja din kunskap och förståelse för forskningens natur inom samhällsvetenskap.
 • För att förbättra dina färdigheter inom områden som kommer att utrusta dig som socialvetare för sysselsättning i en regering, företag eller en offentlig politik miljö såväl som i ett akademiskt sammanhang.

57376_pexels-photo-212286.jpeg

Specialism i befolkning och välfärd

MSc i sociala forskningsmetoder erbjuder specialisering inom befolknings- och välfärdsproblem under titeln MSc Social Research Methods (Population and Well-being). Detta alternativ är en ackrediterad kurs för ESRC: s befolkningsundersökningsrådets finansiering. Denna specialitet är särskilt relevant för studenter intresserade av demografiska och välfärdsspecifika frågor.

Personalen som undervisar MSc i Social Research Methods kurs har bred erfarenhet av både kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder och har utnyttjat dessa färdigheter inte bara för att driva frontlinjen forskning inom samhällsvetenskap men också som expertrådgivare till regeringar och som konsulter till lokala, nationella och internationella organisationer.

Denna kurs understryker att det är viktigt att inte bara förstå hur man använder ett visst forskningsverktyg utan också att överväga de bredare betydelserna av hur kunskap kan byggas på olika sätt och för ett brett spektrum av ändamål. Ett särskilt inslag i kursen är den omfattande och djupgående täckningen av en rad olika forskningsmetoder, inklusive etnografiska och deltagande verktyg samt analys av stora dataset. Kursen syftar till att uppmuntra elever att tänka kritiskt inte bara om de metoder de använder, utan också att reflektera över begränsningarna av vad som är kännbart från de bevis som presenteras av andra.

Vem ska studera kursen?

Kursen är för studenter med avslutad grundutbildning som vill utveckla sin kunskap och kompetens inom området social forskning och som söker arbete inom en rad sektorer eller vidareutbildning för doktorsexamen i geografi eller annan samhällsvetenskap.

Hur du kommer att bli undervisad

Moduler börjar i början av den akademiska sessionen i september och lärs av föreläsningar och övningar, plus oberoende och gruppstudie. Hela tiden läggs tonvikten på studentdeltagande och diskussion. Från och med september 2014 innebär en ny valfri modul "Research in Practice" att eleverna genomför en arbetsplats med en lokal organisation som använder social forskning, till exempel en lokal myndighet eller välgörenhet.

Hur du kommer att bedömas

Kursen bedöms genom kurser (uppsatser, praktik, projekt), tentamen och avhandling (för masterstudenter).

Vad du ska studera

Det finns kärnmoduler i:

 • Forskningsutbildning
 • Tillämpade teoretiska tillvägagångssätt i samhällsvetenskap
 • Kvantitativa metoder i social forskning
 • Kvalitativa metoder i social forskning

Plus studenter väljer två från:

 • Forskning i praktiken (praktik)
 • Befolkning och välfärd
 • Transformationer för hållbarhet

För studenter som följer MSc Social Research Methods (Befolkning och välfärd) är "Befolkning och välfärd" en kärnmodul, och "Kvalitativa metoder i social forskning" är en valfri modul.

Studenter som är inskrivna i MSc-programmet kompletterar också en avhandling.

Karriärer

Kursen syftar till att erbjuda eleverna ett brett utbud av färdigheter som passar in i karriär som informationsofficer och analytiker, forskningsassistenter och geografiska systemexperter som arbetar i en affärs- eller regeringsmiljö. Kursen erkänns av ESRC som att tillhandahålla nödvändiga forskningsförmåga att fortsätta och studera för doktorand. Många av våra tidigare studenter har genomgått doktorander och arbetar nu på universitet eller andra forskningsorganisationer.

Forskning från Ekonomiska och sociala forskningsrådet (ESRC) visar att efterfrågan på socialvetenskapliga masterstudenter med kvantitativ forskningsförmåga överträffar utbudet. Kursen har en stor tonvikt på detta område, men de valfria modulerna gör att du kan anpassa kursen till dina personliga karriärambitioner.

Tidigare studenter har gått vidare till arbetet för kommunala planeringsavdelningar, General Registrars Office Scotland (folkräkningskontoret), GIS-analytiker för Tayside Police, ONS sociala analysenhet och även som forskningsassistenter inom universitetssektorn.

Ingångskrav

Du borde ha eller förvänta dig att ha den första graden i geografi eller en samhällsvetenskaplig samhällsvetenskap som ekonomi, planering, sociologi eller socialt arbete. Studenterna förväntas ha uppnått en bra andra klassens hedersexamen eller motsvarande nivå där studenterna har studerat utomlands.

Engelska språkkrav

IELTS Totalt 6,5

 • Lyssna 5.5
 • Läsning 5.5
 • Skrivning 6,0
 • Talar 5.5

Engelska språkprogram

Vi erbjuder undervisnings-och grundprogram (er) under hela året. Dessa är utformade för att förbereda dig för universitetsstudier i Storbritannien när du ännu inte har uppfyllt språkkraven för direkt inresa på ett examensprogram.

Om Dundee

Fantastisk kultur, vackra landskap och berömda vänliga människor, Skottland har passion och innovation i sitt hjärta och detta är bara några av anledningarna till att det är en fantastisk plats att bo och studera.

Dundee ligger vid floden Tay på Skottlands östkust. Det visas regelbundet i slutet av livskvalitetsundersökningarna i Storbritannien - som erbjuder allt som är bra om stadslivet, men att vara vänligt, kompakt och lätt att navigera.

Wall Street Journal heter Dundee som en av sina tio heta destinationer för 2018.

Dundees befolkning är cirka 150 000. Med studenter som utgör 1 av 5 av befolkningen är vår stad inriktad på studentlivet.

Vårt campus ligger precis i hjärtat av Dundees livliga och roliga West End, med affärer, kaféer och restauranger alldeles vid din dörr.


”Skotska människor är trevliga och vänliga. Jag minns den första dagen jag anlände, kollegan som skulle träffa mig var inte där ännu. Taxichauffören tappade mig, jag knackade på dörren och han var inte där, så jag väntade utanför. Någon kom och frågade om jag var okej och bjöd in mig medan jag väntade. Han välkomnade mig och gav mig mat och dryck, så jag började älska folket i Dundee och Skottland från den första dagen jag kom. ”
Willy William Mrema är från Tanzania och studerar MSc Geotechnical Engineering.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Läs mer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Läs mindre