Spanien

Studera i Spanien

Högskoleverket

Spanien använder European Higher Education Space (EHES) och delar grader i tre faser:

  • Grad grader - grundutbildning
  • University Masterexamen - forskarutbildning
  • Doktorsexamen - forskarutbildning


Spanska universitet erbjuder också "inofficiella Masterexamen" kallas Maestrias. Dessa grader innebär vanligtvis 1-2 års studier och fokusera på praktiska studier för specialiserade yrken.

Innan du ansöker om forskarutbildning, är förutom en grundexamen studenter vanligtvis förväntas ha 2-3 års erfarenhet av arbete inom sitt område.

Internationella studenter som vill studera i Spanien måste passera Selectividad, de spanska universitetets inträdesprov. Dessa tentor finns tillgängliga två gånger varje år i många länder. När en blivande student har klarat tentor, kan de vända sig direkt till alla spanska universitet.


Varför studera i Spanien?

Spanska högskolor har vuxit snabbt under de senaste två decennierna. Som ett resultat, många skolor har mycket moderna faciliteter som innehåller avancerad teknik i lärandemiljön.På avancerad nivå, MBA grader och andra företagsrelaterade grader är särskilt populära och erkända över hela världen för sin höga kvalitet.

Den spanska internationella studenterna är mångkulturell, med 31 procent kom från Latinamerika och ytterligare 5 procent från Nordamerika. Studierna bedrivs på spanska, modersmål för mer än 400 miljoner människor. Studenter inte redan behärskar spanska kanske vill överväga att delta i en kurs av undervisning i spanska innan deras magisterstudier. Spanska institutioner erbjuder ett brett utbud av kurser för att lära sig spanska, från en månads långa fördjupningskurser till fulla akademiska kurser.

 

Universitet

Spanien har 81 universitet, omkring 50 är offentliga och resten är privata. Universiteten finns över hela landet och alla välkomna internationella studenter för både forskarutbildning och grundutbildning.Studenter kan få en magisterexamen från alla vetenskapsområden i Spanien, inklusive humaniora, vetenskap, hälsovetenskap, samhällsvetenskap, juridik, teknik och arkitektur.

Spanska universitet är kända för sin kvalitet, med fem universitet som förekommer i de 400 skolorna rangordnade efter 2012-2013 Times Higher Education World University betyg . Dessa skolor inkluderar Barcelonas självstyrande universitet, universitetet i Barcelona, ​​vid universitetet i Valencia, det polytekniska universitetet i Valencia, och universitetet i Vigo.

 

Undervisning och programtid

Årliga terminsavgifter vid ett privat universitet är ca € 6000. Masterprogram kräver 60-120 hp, som normalt tar 1-2 läsår. En avhandling av 6-30 hp med en disputation krävs också.

 

Läsåret

De flesta institutioner börjar läsåret i oktober och avslutas i juni. De flesta skolor har två terminer, med tentor i slutet av varje termin.

 

Post-Graduate Möjligheter

På grund av den nuvarande ekonomiska situationen i Spanien, forskarutbildning anställning inom Spanien är mindre benägna än tidigare. Men arbetsgivarna runt om i världen håller magisterexamen erhållits från ett spanskt universitet högt.

Akademiker i masterprogram kanske också vill överväga uppföljning på arbetet i ett doktorandprogram eller söka forskartjänster vid officiellt erkända forskningscentra.

 

Visum

Internationella studenter från EU-länderna, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz behöver inte ha visum.Alla andra internationella studenter som kommer att bo i mer än 90 dagar måste ansöka om ett långsiktigt studentvisum. Blivande studenter måste ansöka om visum på den spanska konsulatet eller ambassaden i hemlandet.

För att få ett studentvisum, måste studenterna lämna bevis på sin utbildningen tillsammans med ett läkarintyg, ett intyg om solvens för studietiden, och ett kriminalregister intyg från sitt hemland under de senaste fem åren.

 

Sjukförsäkring

Internationella studenter under 28 år är berättigade till en student sjukförsäkring plan. Studenter äldre över 28 får använda de nationella hälso-och sjukvårdssystemet, vilket garanterar tjänster till alla lagligt bosatta i Spanien.

 

Tips

Spanien använder euron för valutan och alla stora internationella kreditkort accepteras på de flesta butiker.

Dricks är vanligt i barer, restauranger, hotell och taxi.Tips är vanligen cirka 5-10 procent av det totala priset.

Studenter som vill köra en bil i Spanien måste ha ett internationellt körkort om de inte är från en EU-stat, Schweiz, Norge, Island eller Liechtenstein.

Om Spanien

Spanien är ett europeiskt land som ligger på den iberiska halvön i Medelhavsområdet, vilket gör det till en bro mellan Europa och Afrika. Landet har en lång och rik kulturhistoria och har ett brett utbud av terräng inklusive stränder, betesmarker, berg och öken-liknande områden. Känd för konst, musik, mat och andra kulturella aktiviteter, är Spanien också ledande inom utveckling av förnybar energi, framför allt inom områdena solenergi och vindkraft. Dessutom har Spanien som mål att ersätta en miljon bilar med elbilar 2014. Spanien producerar också nästan hälften av världens oliver.

 

Klimat

Spanien har en av de varmaste klimaten i Europa. Trots att landet upplever alla fyra årstider, är det allmänna klimatet mycket milt, med vintertemperaturer ofta stiger till 15 grader C under dagen. Temperaturer i Madrid är vanligtvis 25-36 grader C på sommaren och 9-15 grader C på vintern.

 

Kultur

Spanska kulturen betonar konst och hälsosam mat inspirerad av Medelhavet livsmedel såsom olivolja. Kastilianska spanska är det officiella språket, men flera andra spanska dialekter är också erkänd i hela landet. Regionala identiteter är mycket stark i vissa delar av landet.

Spanska nattliv är känd för att fortsätta långt in på nästa morgon. En typisk kväll kan börja med middag och drinkar eller en film följt av en resa till en bar eller disco. Det finns många all-night diskotek och efter kontorstid klubbar där festligheterna kan fortsätta in i nästa dag.

 

LEVNADSKOSTNADER

Spanien har en av de lägsta levnadskostnaderna i Europa, med hyra och mat kostar ca € 800 per månad. Att hjälpa till med bestrida kostnader, internationella studenter får arbeta upp till 20 timmar i veckan.