Att bli Produkt Designer i Milano idag är ett erkänt värde på professionalism. Var en mästare på produktdesign!

Politecnico, tillsammans med sitt avancerade produktionssystem och en toppklassig historisk kultur, skapar för sina masterstudenter tillgång till detta värde.

Politecnics tekniska och designkultur, som placeras i Design 6: e plats i världen och drivs av italienska designmästare som Marco Zanuso och Achille Castiglioni, är integrerad med den högteknologiska och tekniska kompetensen inom produktionen och innovativa material, som matar traditionen om excellens från Nobelpriset för kemi Giulio Natta till vår dag.

Det är en högprofilerad professionalism som specialiserar Master-målet, som sätter designer och produktdesign expert i linje med modern teknik och innovation, från en solid tradition på kreativitet och metod .

Översikt

Den specialiserande mästaren inom industriell designteknik och innovation , inriktad av prof Matteo O. Ingaramo, skapades för att möga kapabla konstruktörer som kan hantera hela utvecklingen av en ny produkt från det ursprungliga konceptet till tillverkningssteget.

Denna specialiserande mästare förenar de konstnärliga och humanistiska färdigheter som hör till designkulturen med den tekniska know-howen som relaterar till produktionsteknik, material och tillverkningskostnader. Det strävar efter att möta behovet av att fungera i ett världsomspännande landskap av ökad konkurrens där konstruktören kan öka värdet av en produkt genom att göra innovationer - både estetik och användbarhet - som utnyttjar tillgänglig teknik. Syftet är att utbilda yrkesverksamma vars kreativa kapacitet matchas av teknisk kompetens och medvetenhet om produktens industriella genomförbarhet.

Eftersom fakulteten består av lärare från olika områden, både inom och utanför Politecnico di Milano, etablerar specialiserande mästaren en uppsättning tvärvetenskapliga färdigheter som kallas under hela utbildningen. Kulturbesök på stiftelser och museer, tillsammans med tekniska fältturer till tillverkningsföretag, avslutar utbildningen och främjar uppnåendet av utbildningsmål. Många akademiker från tidigare utgåvor spelar ledande roller i stora tillverkningsområden eller kända designstudior, bland annat: Whirlpool Europe, Chicco Artsana, 3M, Polti, Cini

mål

 • hantera design och produktionsprocesser för både små och stora tillverkade föremål
 • utveckla sakkunniga ögon på frågor om teknik, tillverkning och kostnad

Programmet syftar till att utbilda proffs för att hantera design och produktionsprocesser för både små och stora tillverkade föremål, med ett expertiskt öga på tekniska, tillverknings- och kostnadsfrågor utan att offra funktioner eller uttryckskvalitet.

Slutprov

Examensarbetet kräver att eleverna presenterar projekt som utvecklats under praktiken. Den slutliga betyget tar hänsyn till bedömningar under inlärningsverkstäderna.

Examentilldelad

Efter avslutad specialiserande master tjänar studenterna på avancerad nivå i politecnico di Milano specialiserad masterexamen , förutsatt att de har uppfyllt 75% minimikrav på deltagande.

Utöver graden utfärdar programmet också:

 • certifikat för avslutad kurs i Rhinoceros med mjukvaru-tillverkare ackreditering från McNeel;
 • certifikat för avslutad kurs i CREO med mjukvaru-tillverkarens ackreditering från PTC.

Professionella resultat

 • Placering kan vara i designstudior som hjälper till i olika stadier av produktutveckling, från koncept till teknik.
 • Placering på företag från marknadssegment som är karakteristiska för den italienska industrin, såsom hushållsapparater, affärsutrustning, belysning, möbler, leksaker och barnomsorgsprodukter.
 • Program kandidater som väljer konsulttjänster kommer att finna att de har ökad kapacitet att interagera med entreprenörsmiljön.

Deras arbetsbeskrivning kommer att vara en expertproduktdesigner och projektledare med en teoretisk bakgrund för att matcha betydande prestationer när de appliceras på tillverkningsprocesser. Efter att ha uppnått den erforderliga fältupplevelsen kan kandidaten sträva efter att roll som produktchef som ansvarar för att utveckla nya produkter.

Tillträde

Legacy Laurea eller Diploma examen eller nuvarande Laurea eller specialisering grad i teknik, arkitektur eller industriell design. Utländska studenter kan presentera motsvarande examen som tjänat utomlands.

Högst 25 studenter kan komma in.

Inträdesförfarande

För att delta i urvalsprocessen måste ansökningsblanketten fyllas i online inom följande tidsfrister:

 • för italienska / utländska medborgare med en examen erhållen i Italien inom oktober 2019
 • för extra UE-medborgare inom september 2019

Undervisning och avgifter

 • Den specialiserande mästaren kostar 11 800 euro (inklusive Politecnico di Milano inskrivningsavgift på 500 euro).
 • Undantaget från mervärdesskatt enligt artikel 10 i DPR 633/72.
 • Kostnaden för anmälan i Specialiserande Master berättigar till avdrag för skatt på 19% som faller under "Universitetsspecialiseringskurser".
Program undervisas på:
 • Engelska

Se 8 fler kurser från POLI.design »

Senast uppdaterad juni 11, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Nov 2019
Duration
15 månader
Heltid
Pris
11,800 EUR
Totalkostnader för Specialiserande Master (inklusive Politecnico di Milano inskrivningsavgift på 500 euro)
Deadline
Kontakt Skolan
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Nov 2019
Slutdatum
Jan 2021
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019

Nov 2019

Location
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019
Slutdatum
Jan 2021