Specialized Mästaren samverkande förvaltning av innovation mat

Allmänt

Programbeskrivning

Varför en magisterexamen i innovations mat?

Bakgrund:

Den samverkande innovation erbjuder en ny lösning på de problem som uppstått i samband med genomförandet av innovationsstrategier genom jordbruksnäringen.

I detta sammanhang måste livsmedelsindustrin tvärvetenskapliga chefer utbildats i öppen och samverkande innovation och med nyckeln till att utveckla strategier för att möta de ekonomiska, sociala och miljömässiga utmaningar som världen idag och i morgon.

Mål:

Den Master Management Collaborative Innovation Food bärs av fem institutioner för högre utbildning och forskning - Audencia - Ecole de Management - Design Nantes Atlantique skola - Ecole Supérieure d'Jordbruk d'Angers, - Oniris, Nationella veterinärskolan, mat och mat Nantes-Atlantique - Nantes universitet Mästaren syftar till att ge dig två oumbärliga egenskaper värderas idag: öppenhet och specialisering.

Mästaren kommer att erbjuda en heltäckande och integrerad expertis på innovation av en livsmedelsprodukt.

Vår aktivt lärande bygger på flera fallstudier och erfarenheter och designtänkande att släppa den kreativa processen, ta bort barriärerna mellan avdelningar i företaget och därigenom även innovation. Det hjälper att förstå hur det kunde framstå som ett hinder kan bli en möjlighet och en möjlighet.

Du kommer att ställas inför utmaningar teoretiska, metodologiska och chefs som gör att du kan vinna riktiga entreprenöriellt förhållningssätt, vilket gör broar mellan olika avdelningar inom företaget och att kontrollera hela värdekedjan.

Detta kommer att upptäcka och träna ett nytt sätt att arbeta med de olika intressenterna i innovationsprojekt.

Den specialiserade Master i Förvaltning Collaborative Innovation Food skapades av fem institutioner för högre utbildning och forskning i Pays de la Loire - Audencia - Ecole de Management - Design Nantes Atlantique Skola - Ecole Supérieure Jordbruk d'Angers - Oniris, Nationella veterinärskolan, mat och mat Nantes-Atlantique - Nantes universitet.

Dess uppdrag är att utbilda studenter för hantering och samarbetsprojekt livsmedelsinnovationshantering i ett mångkulturellt sammanhang. Med den här kursen får du de kunskaper och attityder som krävs för att hantera samverkande innovation projekt mat samtidigt stärka din kompetens och original specialitet.

Denna Specialized Master är unik - dess orientering: innovativa livsmedelsprojekt - med sin aktiva undervisning: Lärande Problem och projekt relaterade agribusinesses partners - för sina innovativa funktioner: ett utrymme för samarbete design, provkök, prototyper anläggningar, en hall livsmedelsteknik, ett badrum sensorisk analys och laboratorie butik.

Dessa enheter kan samverka konstruera och genomföra projekt och nya idéer för att konfrontera de inneboende svårigheterna i innovationsfrågor.

dispositivs

Den specialiserade Master i Förvaltning Collaborative Innovation Food är att: - Studenterna med en Master 2 (eller motsvarande) - Graduate (e) en teknisk skola - Graduate (e) en yrkesskola - Graduate (e) av en designskola - Graduate (e) en Master 2 universitet i naturvetenskap, samhällsvetenskap, ekonomi, management, juridik - Utlänningar vars diplom motsvarar de franska diplom ovan - student (er) som har avslutat en magisternivå utbildning 1: a året (M1) eller 4 (t.ex. herres utexaminerade) motivera tre års yrkeserfarenhet.

  • Diplom tillgänglig fortbildning
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The program ‘Mastère Spécialisé® Management Collaboratif de l’Innovation Alimentaire’ (‘Collaborative Management in Food Innovation’) is organized in partnership with

The program ‘Mastère Spécialisé® Management Collaboratif de l’Innovation Alimentaire’ (‘Collaborative Management in Food Innovation’) is organized in partnership with Läs mindre