Sydafrika

Studera i Sydafrika

Högre utbildning i Sydafrika

Högre utbildning omfattar både grund-och forskarutbildning grader, inklusive kandidat-, magister-och doktorsexamina. Både offentliga och privata högskolor existerar, inklusive universitet, tekniska högskolor och omfattande institutioner. Universiteten erbjuder traditionella teoretiskt och forskningsinriktade grader, de andra institutionerna fokuserar på professionell och yrkesinriktad utbildning.

 

Varför studera i Sydafrika?

Förutom möjligheten att studera på engelska inom en mångkulturell miljö, har Sydafrika många världsklass skolor för högre utbildning som omfattar state-of-the-art forskning tillsammans med hög kvalitet magisterprogram. Sydafrika har tre universitet i topp 400 universitet i hela världen, som rankas av 2012-2013uk / värld-universitet-rankings / "> Times Higher Education World University betyg.

 

Universiteten i Sydafrika

Sydafrika har 23 statligt finansierade lärosäten som erbjuder masterutbildningar, däribland 11 universitet, 6 tekniska högskolor, och 6 omfattande institutioner. Privata institutioner existerar också, sammanlagt 115. Program erbjuds i de flesta akademiska discipliner, och magisterexamen i företagsekonomi, nationalekonomi och finans är särskilt populära. Internationella studenter är välkomna och använda samma ansökningsförfaranden som sydafrikanska medborgare.

 

Undervisning och programtid

Årlig undervisning för magisterstudier varierar starkt efter program och skola, men är generellt låg i statliga skolor, från omkring $ 1,500 till $ 5000 (US), privata skolor är något högre. Masterprogram varierar också i längd, men är vanligtvis 1-2 år.

 

Läsåret

Läsåret löper från februari till december, och omfattar två terminer. Varje termin består vanligtvis av sex veckors klasser, en veckas paus, sedan sju veckor av klasser, och slutligen en vecka för att studera (kallad SWOT vecka) och därefter tentor.

 

Post-Graduate Möjligheter

Många multinationella företag verksamma i Sydafrika, och akademiker med magisterexamen kommer att hitta många möjligheter till anställning, oavsett om de är sydafrikanska medborgare eller expats. Industrisektorer som för närvarande växer inkluderar bil-, informationsteknik, kommunikation, gruv-, bank-och. De allra flesta jobben är koncentrerade i Kapstaden, Port Elizabeth, Durban, Pretoria och Johannesburg. För att få arbetstillstånd måste en internationell student oftast först ha ett jobberbjudande till en position som inte kan fyllas lokalt.Däremot kan studenter med kompetens inom specialiserade områden eller högt kvalificerade experter inom vissa områden kunna få arbetstillstånd även utan ett specifikt jobberbjudande.

 

Visum

Internationella studenter som studerar i Sydafrika måste ha en studie tillstånd innan de kommer in i landet för att gå i skolan. En besökare tillstånd kan inte bytas mot en studie tillstånd efter ankomsten. När en elev har antagits vid ett universitet, kan de ansöka om en studie tillståndet vid Sydafrikas kontoret i hemlandet.

 

Sjukförsäkring

Internationella studenter är skyldiga att erhålla sydafrikanska sjukförsäkring, även om de omfattas av sjukförsäkringen i hemlandet. Bevis för denna täckning krävs vid ansökan om studentvisum. Eleverna måste betala för hela läsåret i förskott, månadsvis eller andra betalningar är inte tillåtna.

 

Tips

Även engelska det dominerande språket för offentliga börser och företag i Sydafrika, landet har 11 officiella språk, däribland afrikaans (ett derivat av nederländska), Ndebele, nordsotho, Sotho, Swazi, Tswana, Tsonga, Venda, xhosa och zulu . Studenter kan stöta infödda språk i hela landet, men kan de flesta sydafrikaner talar mer än ett språk och engelska är allmänt förstått.

Sport är mycket populära i Sydafrika, med de stora sporter är fotboll, rugby och cricket. Andra sporter med betydande följande och internationell närvaro inkluderar simning, golf, boxning och tennis.

Om Sydafrika

Sydafrika ligger på den sydligaste spetsen av den afrikanska kontinenten där Atlanten och Indiska oceanen möts. Det gränsar till Namibia, Botswana, Zimbabwe, Swaziland och Moçambique. Dessutom är det lilla landet Lesotho helt innesluten inom Sydafrika. Sydafrika är hem till mer än 50 miljoner invånare som kommer från en mängd olika kulturer och religioner och som talar en mängd språk. Sydafrika är det mest industrialiserade landet i Afrika. Enheten av valuta är sydafrikanska rand (R), som har en växelkurs på cirka 0,1 USD.

 

Klimat

Sydafrika är på södra halvklotet, så årstiderna är motsatta de av norra halvklotet - sommaren är i januari och vintern är i juli.Den sydafrikanska kusten är mer än 2500 km lång, men mycket av mark i anslutning till kusten är bergig, som sedan förvandlas till en högplatå i inredningen. Den norra delen av landet blir en öken.

Sammantaget har Sydafrika ett relativt torrt klimat och temperaturer tenderar att vara något lägre än andra länder på motsvarande breddgrader på grund av den bergiga terrängen och hög invändig platå. Interiör temperaturen stiger sällan över 30 grader C på sommaren. I Kapstaden, den högsta sommartemperaturer är ca 26 grader C och lägsta vintertemperaturer är ca 7 grader C.

 

Kultur

Sydafrika har ett brett utbud av livsstilar och landskap med något för alla, från kosmopolitiska urbana miljöer och tysta historiska städer till bergen för klättring och vandring till öknar för safaris och stränder för surfing och dykning.Förutom kulturella inrättningar såsom konstmuseer och gallerier och evenemang såsom teater, dans och festivaler, är ett stort stopp för besökare Apartheid Museum beläget i Johannesburg. Museet ger en kraftfull inblick i landets ibland-våldsamma förflutna och resan till återhämtning och försoning.

Sydafrikanska köket är starkt kött-baserade och grill är en favorit metod för beredning. Sydafrika är också allt känd som en tillverkare av fina viner.

 

LEVNADSKOSTNADER

Levnadskostnaderna i Sydafrika är relativt låg jämfört med andra högt utvecklade länder. Ett sovrum lägenhet kostar ca $ 350 - $ 450 US per månad, och verktyg kör ytterligare 100 USD eller så. En billig måltid kostar ca $ 7 US och en måttligt prissatt tre-rätters middag för två kan hittas för ca 30 USD.