Sydkorea

Om Korea

Korea ligger på en halvö mitt i nordöstra Asien, Gula havet ligger väster och East Sea är till öst. Även Sydkorea har en tradition och kultur som går tillbaka tusentals år, under de senaste decennierna Korea har förvandlats från en jordbruks-ekonomi till en av världens mest industrialiserade länder. Stora industrier i Korea inkluderar bilar, varvsindustrin, kemikalier och informationsteknik. Den koreanska befolkningen högutbildade och har en av de högsta nivåerna Internetanvändning världen.

 

Klimat

Korea upplever alla fyra årstider, inklusive en våt sommar och en kall vinter. I Seoul, huvudstaden, är den genomsnittliga låga temperaturen under januari ca -2 grader C, och den genomsnittliga hög temperatur under augusti är ca 25 grader C. Luftfuktigheten är relativt hög året runt, vanligen från cirka 70 till 80 procent.

 

Kultur

Korea har en lång tradition i konsten, i synnerhet sång, dans, konst och keramik. Många museer och konstgallerier finns inom landet. Dessutom gör Koreas centrala läge i Nordostasien det lätt för besökarna att utforska andra asiatiska länder som Japan och Kina. Koreanska köket fokuserar på ris och sidorätter, och många traditionella livsmedel använder jästa såser. Sidan rätter är kött, fisk, inlagd rätter, soppor och grönsaker.


LEVNADSKOSTNADER

Kostnaden för att bo i Korea är måttlig, ca $ 1200 (US) per månad, med de flesta av det som går för bostäder och mat. Internationella studerande vid magisterprogram har rätt att arbeta upp till 20 timmar varje vecka medan de studerar i Korea. Inget ytterligare arbete krävs tillstånd så länge eleven har ett giltigt visum.