Turkiet

Studera i Turkiet

Högre utbildning i Turkiet

Högre utbildning vid universitet omfattar kandidat-, magister-, doktorsexamen. Utöver magisterexamen är en högre Engineering Diploma också ut vilket motsvarar en magisterexamen. Båda examina kräver en avhandling fyllas och försvaras. Universiteten är uppdelade i två typer, med 104 statliga universitet och 62 privata universitet. Turkiska universitet hålls högt i kurs, med fem skolor i topp 400 i världen, enligt den 2012 Times Higher Education World University betyg .

 

Varför studera i Turkiet?

Studerande masterutbildningar inom alla akademiska ämnesområden kommer att hitta en säker, välkomnande och givande mångkulturell miljö som är en bro mellan väst och Mellanöstern kulturer.Turkiska lärosäten är kända för hög kvalitet i förhållande till lågt undervisning och många program ges på engelska. Icke-engelskspråkiga studenter som deltar i traditionella program hittar också många möjligheter att lära sig det engelska språket som de slutför sina primära studier.

 

Universiteten i Turkiet

Program vid statliga universitet i allmänhet undervisas på turkiska, även om vissa program ges på engelska, tyska eller franska. Studenter inte behärskar turkiska som skriver turkiska program kan ta ett år av språkutbildning innan fullfölja sina studier. De flesta internationella program undervisas vid privata universitet, där undervisningsspråket är främst engelska. Privata universitet är också känd som stiftelseuniversitetens.

För närvarande omkring 30.000 internationella studenter är inskrivna i utbildningsprogram i landet, men Turkiet har ett mål att öka den siffran till 150.000.Även om de flesta akademiska discipliner är tillgängliga, populära program för internationella studenter är internationella relationer, östra Medelhavet Studies, mångkulturella frågor studier, teknik, företagsledning och gästfrihet.

 

Undervisning och programtid

Undervisning per termin vid statliga universitet där undervisningen är på turkiska är ca $ 100 - $ 200 (US) för turkiska medborgare och studenter från Azerbajdzjan, Basjkirien, Bosnien och Hercegovina, Dagestan, Karachay-Cherkessia, Kazakstan, Kirgizistan, Makedonien, Mongoliet, Moldavien, Nakhchivan , Uzbekistan, Uzbekistan, Tadzjikistan, Tartarstan, Turkmenistan och Ukraina. Internationell student undervisning per termin vid statliga universitet där undervisningen är på turkiska är ca $ 300 - 600 $ (US). Undervisningen är cirka 1,5 till 2 gånger högre hos statliga institutioner där undervisning är på engelska.

Årlig undervisning vid stiftelseuniversitet är vanligtvis $ 6000 (US) till $ 20.000 (US), men stiftelseuniversitet också många studenter med stipendier som täcker 30 till 40 procent av deras undervisning.

Mest magisterexamen tar två år att slutföra, men detta varierar beroende på program och institution.

För att hålla nere kostnaderna, kan internationella studenter att hitta arbete med ett universitet som forskare, men inte internationella studenter inte har rätt att arbeta i andra organisationer inom den offentliga eller privata sektorn.

 

Läsåret

Läsåret i Turkiet bygger på två terminer och löper från oktober till juni.

 

Post-Graduate Möjligheter

Efter examen kan internationella studenter att hitta möjligheter till anställning som forskare eller på personalen vid universiteten, särskilt universitet med program som ges på engelska.Turkiska studenter och internationella studenter med goda turkiska språkkunskaper kommer att hitta möjligheter som finns i andra branscher också. Icke-turkiska medborgare kommer att behöva skaffa ett arbetstillstånd när de har blivit erbjuden ett jobb.

 

Visum

Internationella studenter måste ha ett studentvisum, och visum måste erhållas innan du anländer i Turkiet eller eleven inte kommer att tillåtas att skriva in sig vid ett universitet. Studenterna måste ha blivit antagen till en turkisk universitet innan de ansöker om studentvisum vid en turkisk konsulat i hemlandet. Processen tar ca 8 veckor och elevens pass kommer att stämplas med studentvisum gång godkänt.

 

Sjukförsäkring

Alla universitet erbjuder gratis sjukvård på deras medicinska faciliteter.Detta är dock försiktig i allmänhet begränsade till larmtjänster och behandling för mindre villkor, så internationella studenter uppmuntras att köpa en sjukförsäkring för att täcka andra kostnader för läkarvård som kan uppstå. Policyn bör omfatta både europeiska och asiatiska Turkiet. Många privata försäkringar finns i Turkiet.

Studerande som har uppehållstillstånd i mer än 6 månader kommer också att registreras hos den turkiska Folkpensionsanstaltens (SGK) och krävs för att få och betala för en lokal sjukförsäkring politik.

Om Turkiet

Established in 1923, är Turkiet bokstavligen en bro mellan Europa och Asien, landet befinner sig på båda kontinenterna. Även om majoriteten ligger i västra Asien och gränsar med Syrien, Irak, Iran och Irak, är en liten del ligger i sydöstra Europa och gränsar med Bulgarien, Grekland och Georgien. Landet har också kuster tre hav, däribland Egeiska havet, Svarta och Medelhavet. Turkiet är ett mångkulturellt land med en lång historia återspeglas i de många historiska platser och monument runt om i landet, där besökarna kan hitta spår av legender som Alexander. Turkiet var en grunda medlem av Förenta nationerna och Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD).

 

Klimat

Även de kustnära områdena i Turkiet i allmänhet har en moderat medelhavsklimat, funktioner såsom öppna slätter och berg göra för en mängd olika klimatförhållanden.Den genomsnittliga hög temperatur i Istanbul är omkring 29 grader C i augusti och det genomsnittliga låga är ca 3 grader C i januari. Medeltemperaturen i Medelhavsområdet och sydöstra Anatolien regionerna är så hög som 35 grader C och genomsnittet låg temperatur i Ankara är så låga som -7 ° C.

 

Kultur

Turkiet har länge anammat mångkultur, och landet strävar efter att integrera sekulära och västerländska idéer i deras samhälle och kultur. Vid starten, ersatte det latinska alfabetet det arabiska alfabetet, och kvinnorna fick rösträtt. I moderna Turkiet, människor av många religioner och traditioner lever i harmoni. Klä varierar från västerländska kläder som jeans till eleganta festkläder och traditionella kläder som inkluderar färgglada sjalar och mössor.

 

LEVNADSKOSTNADER

Levnadskostnader i Turkiet är låga, och en internationell student kan räkna med att betala ca $ 400 - $ 500 (US) varje månad för bostäder, mat och diverse utgifter. Böcker och andra avgifter kommer att springa omkring $ 150 (US) per termin. För att hålla kostnaderna nere, universitet ger i allmänhet sovsalar eller andra bostäder för internationella studenter.