Utvecklingspsykologi MSc

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Med fokus på spädbarns- och barnutveckling behandlar kursen ett omfattande utbud av ämnen kring typisk och atypisk utveckling. Olika teoretiska tillvägagångssätt för utveckling kommer att undersökas tillsammans med jämförande och tvärkulturella tillvägagångssätt. Du kommer att undervisas av akademisk personal i spetsen för psykologisk forskning och genomföra en avhandling under deras överinseende.

Ett tydligt inslag i vår kurs är möjligheten att delta i pågående forskning som universitetet bedriver i samarbete med lokala utbildningsanstalter för Research in Practice-modulen. Detta ger praktisk erfarenhet av att genomföra psykologisk forskning med små barn. Det ger också chansen att uppleva psykologiskt arbete i "real world" -inställningar och i samarbete med multidisciplinära professionella team.

På Dundee har vi specialutrustning, dedikerade laboratorier och forskningsanläggningar i världsklass. Dessa inkluderar EEG-laboratorier, en mängd tekniker för ögonspårning, 2D- och 3D-rörelsespårningssystem och fMRI-åtkomst på plats via Clinical Research Center vid Ninewells Teaching Hospital.

Vi är en liten, vänlig avdelning som erbjuder fokuserad undervisning och forskning inom psykologi. Det innebär att vi lär känna våra studenter och kan ge dem det individuella stöd de behöver under hela sina studier. Detta framgår av vår ranking i de 10% av psykologiska avdelningarna i Storbritannien för studenttillfredsställelse (National Student Survey 2016).

Våra MSc-studenter har egna dedikerade sociala och studieområden inom Psykologiska byggnaden. Det finns ett aktivt studentpsykologiska samhälle som organiserar sociala evenemang. Som psykologi ligger i Socialhögskolan är det lätt att träffa studenter från andra discipliner (t.ex. arkitektur och stadsplanering, affärer, geografi, juridik, politik och ekonomi) och att delta i seminarier utanför psykologi. På så sätt kan du placera ditt lärande i ett bredare socialt sammanhang, samt att ta kontakt med andra studenter som har kommit från hela världen för att studera i Dundee.

57393_bonnie-kittle-302772.jpg

Hur du kommer att bli undervisad

 • Föreläsningar och seminarier
 • Grupparbete i klassen
 • workshops
 • Forskningsseminarier från inbjudna talare
 • Utbildnings- och utvecklingsmöjligheter (t.ex. karriär, CV, presentation / intervju färdigheter)

Du kommer också att delta i en forskarutbildning baserad antingen i ett laboratorium i psykologi eller i en "verklig världs pedagogisk miljö", vilket ger en unik möjlighet att arbeta direkt med både barn och utövare.

Hur du kommer att bedömas

Alla våra bedömningar är 100% kursbaserade, inklusive:

 • uppsatser
 • små seminariumstil presentationer
 • statistikövningar och frågesporter
 • forskningsförslag / rapporter
 • affischpresentation
 • forskningsavhandling

Vad du ska studera

Kärnmoduler

 • PY50003 - Forskning i praktiken
 • PY51001 - Forskningsstiftelser
 • PY51002 - Kvalitativa forskningsmetoder
 • PY52004 - Forskningsavhandling
 • PY52007 - Avancerade kvantitativa metoder

Avancerade Moduler

Du väljer också två avancerade moduler, vanligtvis från följande:

 • PY50031 - Utvecklingen av självmedvetenhet
 • PY50404 - Läsutveckling och handikapp
 • PY50428 - Utvecklingspsykopatologi
 • PY50441 - Social, emotionell och moralisk utveckling
 • PY54008 - Spädbarnsutveckling

Karriärer

Studenter från denna kurs har använt kvalifikationen för att förbättra sina chanser att gå vidare till pedagogiska och kliniska psykologi kurser. Andra använder forskarutbildningen som en utgångspunkt för doktorandforskning.

Flera studenter har tagit kursen för att gå in i jobb som stödarbetare, assistentpsykologer eller gått vidare som tal- och språkterapeuter. Den högre graden förbättrar i allmänhet jobbmöjligheterna när de tävlar mot psykologexamener inom andra affärsområden.

Ingångskrav

Du borde hålla eller förvänta sig att ha en första eller andra klassens hedersexamen i psykologi, som normalt ger behörighet för Graduate Membership i British Psychological Society.

Engelska språkkrav

IELTS Totalt 6,5

 • Lyssna 6.0
 • Läser 6,0
 • Skrivning 6,0
 • Talar 6,0

Engelska språkprogram

Vi erbjuder undervisnings-och grundprogram (er) under hela året. Dessa är utformade för att förbereda dig för universitetsstudier i Storbritannien när du ännu inte har uppfyllt språkkraven för direkt inresa på ett examensprogram.

Om Dundee

Fantastisk kultur, vackra landskap och berömda vänliga människor, Skottland har passion och innovation i sitt hjärta och detta är bara några av anledningarna till att det är en fantastisk plats att bo och studera.

Dundee ligger vid floden Tay på Skottlands östkust. Det visas regelbundet i slutet av livskvalitetsundersökningarna i Storbritannien - som erbjuder allt som är bra om stadslivet, men att vara vänligt, kompakt och lätt att navigera.

Wall Street Journal heter Dundee som en av sina tio heta destinationer för 2018.

Dundees befolkning är cirka 150 000. Med studenter som utgör 1 av 5 av befolkningen är vår stad inriktad på studentlivet.

Vårt campus ligger precis i hjärtat av Dundees livliga och roliga West End, med affärer, kaféer och restauranger alldeles vid din dörr.


”Skotska människor är trevliga och vänliga. Jag minns den första dagen jag anlände, kollegan som skulle träffa mig var inte där ännu. Taxichauffören tappade mig, jag knackade på dörren och han var inte där, så jag väntade utanför. Någon kom och frågade om jag var okej och bjöd in mig medan jag väntade. Han välkomnade mig och gav mig mat och dryck, så jag började älska folket i Dundee och Skottland från den första dagen jag kom. ”
Willy William Mrema är från Tanzania och studerar MSc Geotechnical Engineering.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Läs mer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Läs mindre