Keystone logo
Australien

Studera Master i Australien 2024

Studera i Australien

Australien är en kontinent och ett land som ligger på det södra halvklotet, mellan Stilla havet och Indiska oceanen. Även om det är världens sjätte största land när det gäller areal så har Australien en befolkning på knappa 20 miljoner. Den största delen av befolkningen lever längs syd- och östkusten. Australien är ett högt utvecklat land med världens femte högsta BNP per invånare. De stora industrierna fokuserar på Australiens rikliga naturresurser, inklusive jordbruk, trädgårdsodling, fisk, skogsbruk och mineraler.

Klimat

På grund av Australiens stora landmassa varierar klimatet runt om i landet. Den nordliga delen av landet befinner sig i en tropisk klimatzon, medan resten av landet har ett mer moderat klimat. De kallaste områden finner man i sydöst och på Tasmanien. Årstiderna i Australien är de motsatta från de på det nordliga halvklotet. Sommaren varar från december till februari, hösten från mars till maj, vinter är från juni till augusti och våren varar från september till november.

Kultur

Australien är ett väldigt säkert, vänligt och flerkulturellt samhälle – faktiskt ett av de mest mångfaldiga i världen. Nästan en fjärdedel av befolkningen föddes i ett annat land än Australien. I tillägg till de många olika kulturerna som tillkommit via invandring hämtar också Australien en stor del av sitt kulturella arv från sin urbefolkning – Aboriginerna.

Även om Australiens samhälle i stort sett är väldigt avslappnat har många arbetsplatser och restauranger klädkod. Australiensare älskar både sport och konst, inklusive film, litteratur, musik, dans och teater. Konstmuseum och konstgallerier finns det gott om i alla större australienska städer.

Levnadskostnader

Levnadskostnaderna i Australien liknar de i USA och i Storbritannien. Internationella studenter måste visa invandringsmyndigheterna att de har tillräckligt med pengar för att klara levnadskostnaderna, undervisningsavgiften och andra avgifter under sin vistelse. Studenter får jobba deltid för att tjäna pengar till sitt uppehälle. De årliga utgifterna för 2012 var A$18 610 för studenten själv, A$6 515 för eventuell make/maka eller partner, A$3 720 för studentens första barn och A$2 790 för varje barn därefter.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  769
 • Andel av verktyg

  67
 • Internetabonnemang

  53
 • Lokal transport

  103

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  9
 • Biobiljett

  13
 • Pint lokalt öl

  6

Om Australien

Högre utbildning

Bland universitetskurser och program på lägre nivå finner man kandidatprogram. På högre nivå (forskarnivå) finner man i tillägg till master- och doktorsexamina också forskarcertifikat och diplom. Masterprogram finns tillgängliga inom många olika ämnesområden, inklusive samhällsvetenskap, ingenjörsvetenskap, hälsovetenskap, företagsekonomi och ekonomi. Masterexamen inkluderar vanligtvis forskning eller kurser, eller en blandning av de två.

Varför ska man studera i Australien?

I tillägg till att Australien är en fantastisk plats att bo på så håller också masterprogram i Australien en kvalitetsnivå som är bland de högsta i världen. Den australiska akademiska miljön uppfordrar till innovation, kreativitet och självständig tänkande.

I Australien är man är också mån om att internationella studenter ska få en bra upplevelse i landet. Institutioner som tar emot internationella studenter måste följa strikta regler när det gäller marknadsföring, kursuppbyggnad, lokaler och studenttjänster, så som juridiska tjänster och hälsotjänster.

Universitet

Fyra av Australiens 39 universitet finns bland de 100 bästa i 2012-2013 Times Higher Education World University Rankings. Dessa skolor inkluderar Melbourne Universitet (28:e), Australiens nationella universitet (37:e), Sydney Universitet (62:a) och Queensland Universitet (65:e). Ungefär 230 000 internationella studenter går på program inom högre utbildning i Australia, och cirka 90 000 tar examen varje år.

Undervisningsavgift och programlängd

Internationella studenter måste betala undervisningsavgift och avgifter innan de börjar på ett masterprogram. En typisk undervisningsavgift på ett masterprogram ligger på A$15 000 till A$36 000 per år, beroende på universitet.

Masterprogram tar 1 till 2 år att slutföra. Vanligtvis studerar man i två år efter att ha avlagt kandidatexamen, men en masterexamen kan fullföras på ett år om studentens kandidatexamen erhölls med högsta betyg (”honors”).

Det akademiska året

Det akademiska året i Australien börjar tidigt i mars och slutar sent i november. Många skolor erbjuder två terminer per år, men en del skolor använder sig av ett system med tre terminer, och en del erbjuder också sommarkurser från december till februari.

Möjligheter på forskarnivå

En masterexamen i vilket som helst ämne från en australisk utbildningsinstitution ökar den utexaminerade studentens värde för arbetsgivare världen över. I tillägg har nyligen en ny lag antagits som gör att internationella studenter som tagit examen i Australien kan få jobbvisum efter avslutade studier, något som gör det möjligt för dem att arbeta i Australien i fyra år efter avlagd examen.

Även om internationella studenter kan ha rätt att arbeta i Australien efter examen borde studenter inte påbörja en utbildning bara för att sedan kunna flytta till Australien. Australien behandlar invandrare som har specifika kvalifikationer fördelaktigt, men migrationsprocessen för sådana invandrare är separat från processen för att erhålla studentvisum. Det finns ingen garanti för att en student som tar masterexamen i Australien sedan kommer kunna flytta till Australien.

Efter en fullförd masterexamen kan studenter också fortsätta sina studier om de blir antagna till ett PhD-program, och får då ytterligare ett studentvisum.

Visumkrav

För att få ett studentvisum måste studenter studera heltid på en kurs eller ett program som är registrerat hos the Australian Department of Immigration and Citizenship (DIAC). Studenter som bara går kortare kurser på mindre än 3 månader kan studera med ett besöksvisum. Men, bara studenter som har studentvisum har tillgång till hälsovård och har lov att jobba deltid. Studenter kan ansöka om ett studentvisum när de mottagit ett brev som erbjuder dem studieplats, eller när de mottagit en elektronisk bekräftelse på att de är registrerade för sina studier.

Hälsoförsäkring

Australien har specifika hälsoförsäkringsprogram för internationella studenter som kallas Overseas Student Health Cover (OSHC). Studenter bör skaffa sig OSHC innan de kommer till Australia, och de måste omfattas av OSHC under hela sin vistelse med studentvisum. OSHC täcker medicinsk vård på sjukhus och täcker delvis receptbelagd medicin och ambulans.

Tips

En stor del av Australien är obebodd och besökare måste vara medvetna om farorna som kan uppstå när man reser runt i "the outback". Även när man inte är i ”the ouback” måste man alltid använda solskydd, och dricka mycket vatten.

Bränder i ”bushen” är en vanlig fara, särskilt sent på våren och på sommaren. Resande borde vara uppmärksamma på var det förekommer bränder under sin vistelse.

Andra faror inkluderar giftiga ormar, spindlar och kubmaneter. Dessa faror kan undvikas genom att man är uppmärksam på var man befinner sig och alltid har på sig passande kläder och skor.

Visa krav

För alla studieprogram måste du ansöka om ett studentvisum för underklass 500.

Visumet för specialkategori (underklass 444) är för Nya Zeelands medborgare som vill studera i Australien.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student visum

Pris och valuta

AUD 560

De nuvarande avgifterna för att ansöka om studentvisum är inställda på $560 AUD (~ 400€). Priset är alltid detsamma oavsett längden på dina studier. Observera att detta pris kan variera beroende på var du ansöker om ditt studentvisum (Australien eller land).

Vem kan ansöka om visum?

Den som anmäler sig som internationell student på en kurs som varar fyra månader eller mer i Australien behöver ett studentvisum. För att ansöka om ett australiskt studentvisum, du måste ha ett ovillkorligt erbjudande om plats vid ett universitet, har accepterat den platsen skriftligen och betalat den erforderliga undervisningsavgiften. Programmet du väljer måste vara mellan 12 och 52 veckor för att vara berättigad till studentvisum.

Var kan du göra ansökan?

Online-system

Detta underklass 500-visum måste sökas för att använda onlinesystemet.

Hemsida:https://www.homeaffairs.gov.au/

Hur gör man ansökan?

Innan du ansöker om visum måste du få en bekräftelse på inskrivning (COE) eller ett erbjudandebrev som bekräftar att du har accepterats till en kurs registrerad under Commonwealth Register of Institutions of Courses (CRICOS).

När du fyller i ditt online-visumansökningsformulär, du måste tillhandahålla bevis för att du möter:

 1. Finansiella krav - det belopp du behöver för att bevisa att du har för levnadskostnader (separat från undervisning och resor) är satt till AU$19,830 (~ US $15,170) för ett år. Alternativt kan du visa bevis på att din make eller föräldrar är villiga att stödja dig och att de tjänar minst AU$60,000 (~US $45,850) per år.
 2. Engelska kunskapskrav - Om du inte kommer från ett engelsktalande land (och inte har slutfört minst fem års studier i ett engelsktalande land) måste du bevisa att du kan tala engelska till önskad nivå med IELTS, TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic eller Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Hälsokrav - Vissa studenter kan bli ombedda att ta en medicinsk och/eller radiologisk kontroll för att visa att de har god hälsa (detta gäller till exempel de som avser att träna som läkare, tandläkare eller sjuksköterska). Förutom de från Belgien eller Norge är alla studenter skyldiga att köpa Overseas Student Health Cover (OSHC).
 4. Karaktärskrav - Australiska studentvisumkrav föreskriver att du måste vara av god karaktär för att komma in i Australien. Detta inkluderar en kriminell registerkontroll.

Vanligtvis, studenter måste lämna in följande:

 • Ifyllt ansökningsformulär för australiensiskt studentvisum (157A)
 • Betalad visumansökningsavgift - för närvarande AU$550 (~ US $420 i de flesta fall
 • Kopia av pass biodata sida (vissa studenter kan bli ombedda att fysiskt lämna sitt pass)
 • Intyg om registrering eller erbjudandebrev
 • Bevis på tillräckliga medel
 • Bevis på sjukförsäkringsskydd
 • Engelska proficiency test results
 • Resultat för kontroll av kriminalregister
 • Fyra senaste fotografier i passstorlek

När du har sammanställt och skannat dina styrkande dokument måste du skapa ett konto och ansöka med ansökningssystemet ”ImmiAccount” online: https://www.border.gov.au/immiaccount.

När ska du ansöka?

Du kan bara ansöka om ett australiskt studentvisum efter att du har fått en bekräftelse på inskrivning (CoE) från ditt valda universitet.

De flesta visumansökningar tar fyra veckor att behandla. Studentvisumets varaktighet beror på vilket program du väljer. Om du studerar i Australien för en kurs som är längre än 10 månader och avslutas i slutet av ett australiskt läsår (vanligtvis i mitten av december) är ditt visum vanligtvis giltigt till 15 Mars följande år. Om din kurs är längre än 10 månader och slutar i januari till oktober, ditt visum är vanligtvis giltigt i två månader efter avslutad kurs.

Du kan förnya ditt studentvisum så många gånger du vill, så länge du är inskriven i en kurs som godkänts av CRICOS.

Du kan komma in i Australien på ditt studentvisum upp till 90 dagar innan din kurs börjar. Inom sju dagar efter ankomsten, du måste informera din utbildningsleverantör om din bostadsadress, och informera dem också inom sju dagar om du ändrar adress.

Behandlingstid

4 Weeks

Arbetsmöjligheter

När du är på studentvisum, du kan arbeta upp till 40 timmar per två veckor under termin, och heltid på semestern. Arbete som är en formell, registrerad del av din kurs ingår inte i gränsen. Om du studerar en magisterexamen genom forskning eller doktorsexamen har du inga arbetsbegränsningar.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Din studentvisumansökan kan avslås, bland annat, om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument, eller om du inte uppfyller nödvändiga ekonomiska, karaktär, eller hälsokrav.