Keystone logo
Brasilien

Studera Master i Brasilien 2024

Studera i Brasilien

Förbundsrepubliken Brasilien är det största landet i Sydamerika, hem för nästan 200 miljoner människor som tycker en av världens 's snabbast växande ekonomier. Brazil 's kust gränsar till Atlanten, med sina återstående gränser kantning länderna i Guyana, Venezuela, Surinam, Colombia, Peru, Bolivia och Franska Guyana. En av grundarna av den latinska unionen, G20, Unionen sydamerikanska nationernas och Förenta nationerna, är Brasilien anses vara en "megadiverse " land, en av bara 17 i världen. Det är hem för många sorter av naturliga miljöer och djurliv samt skyddade livsmiljöer som innehåller en stor mängd naturresurser. Politiskt är Brasilien en demokratisk republik styrs av en president som är huvudet av regeringen. Detta land har också nyligen identifierats som en betydande växande makt bland andra utvecklade länder.

Viktiga Fakta om Brasilien

 • Brasilien har en komplex och kompakt system av floder som inkluderar Amazonas, neger och Parana Rivers. Amazonfloden har den största volymen av vatten i någon flod i världen och är den näst längsta floden på jorden
 • Nästan en fjärdedel av världens 's regnskogar finns i Brasilien, mestadels bestående av Amazonas djungel. Amazonas regnskog är också hem för flera arter av apor än någon annan plats på jorden
 • Fotboll (Futebol) är Brasilien 's mest populära sport. Eleverna kommer att tycka att alla medelstora till stora staden de besöker under studietiden i Brasilien har en eller flera fotbollsarenor
 • En tredjedel av Brasilien 's två miljoner invånare arbetar inom jordbruksindustrin. Kaffebönor, majs, vete, sockerrör, ris och sojabönor är Brasilien 's primära grödor
 • En av de sju underverk i världen, Kristus Frälsaren statyn, finns i Rio De Janeiro
 • Huvudstaden i Brasilien är Brasilia, där stora högskolor som universitet Brasilia, är det Cental universitetet i Brasilia (UniCEUB) och det katolska universitetet i Brasilia (UCB) belägen
 • Antropologer har uppskattat att så många som 60 stammar finns i Amazonas regnskog som har ännu att göra kontakt med civilisationen

Brazil 's Climate

Även mestadels tropiskt, gör Brasilien 's klimat omfatta flera andra olika subtyper såsom halvtorra, tempererat, Ekvatorial och subtropiskt. Den norra delen av Brasilien uppvisar varma och fuktiga ekvatorn temperaturer som främjar tillväxten av stora regnskogar medan centrala Brasilien erbjuder tropiska savanner. Halvtorra öknar hälsar besökare som reser i nordöstra Brasilien och människor som lever i södra Brasilien är omgivna av tempererade skogar tjock med barrträd. Norra och centrala Brasilien upplever stora regnmängder och inte har en så kallad "torra " säsong. Medeltemperaturen över hela landet varierar från 75 grader Fahrenheit (24 grader Celsius) till en bottennotering på 60 grader Fahrenheit (15 grader Celsius), med de lägsta temperaturer som förekommer runt Sao Paulo-området.

Språk i Brasilien

Konstitutionen i Brasilien bekräftar officiellt språk som portugisiska, som talas av 98 procent av befolkningen. Dessutom är portugisiska det enda språk som används på TV, i radio, i tidningar och i syfte att alla affärstransaktioner. Nyligen införde regeringen en lag som mandat med brasilianska teckenspråk (libras) i statliga och utbildning-relaterade tjänster. Det enda landet i Amerika för att tala portugisiska, anser Brasilien språket en viktig del av deras kultur och nationell identitet som skiljer dem från grannländer som talar mest spanska.

Religion i Brasilien

Brasilien är hem för mer praktiserande katoliker än något annat land, med 75 procent av befolkningen som påstår att öva katolicismen.Kristendomen, judendomen, buddhismen, protestantism och afro-brasilianska religioner utgör resterande 25 procent. För närvarande, Brazil 's undervisningsministeriets rapporterar att nästan 35 katolska universitet har etablerats i landet.

Brazil 's Valuta

Den "riktiga " är namnet på Brasilien 's valuta, vilket indikeras av en "R $ " tecken eller koden "BRL ". Varje verklig motsvarar 100 centavos. Studenter som önskar att få en examen i Brasilien bör vara medveten om att levnadskostnaderna i Brasilien är relativt hög, särskilt kostnader för logi, tillverkade varor (apparater, kläder, elektronik) och transporter. Dessutom, är att ha någon form av sjukförsäkring rekommenderas starkt eftersom den genomsnittliga kostnaden för att besöka en läkare är ca 250 reals, eller över $ 100 i amerikanska dollar. Månatliga nytta avgifter varierar kraftigt, med el och vatten vanligtvis ingår i den månatliga hyran för en lägenhet.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  185
 • Andel av verktyg

  23
 • Internetabonnemang

  19
 • Lokal transport

  41

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  7
 • Biobiljett

  7
 • Pint lokalt öl

  2

Om Brasilien

Högre utbildning i Brasilien

Tre olika typer av lärosäten förekommer i Brasilien: universiteten, som bedriver forskning och anställa lärare som har disputerat, universitet centra som erbjuder en mängd olika kurser, men är inte forskningsinriktade, och integrerade fakulteter som är mindre, högskolor behöver godkännande från Brasilien 's undervisningsministeriet innan erbjuda nya grader, certifieringar och kurser. Medan majoriteten av statliga och federalt styrda universiteten inte betalt undervisning, kan mindre skolor som drivs av kommunala governements ta ut avgifter för att delta i deras skola.

Eftersom brasilianska grader inte följer den traditionella pedagogisk examen hierarki som finns i de flesta andra länder, bör eleverna notera att grundexamina (associera 's och bachelor ' s) kallas "examen " (graduação) grader i Brasilien .Tjänar en ungkarl 's (bacharelado) grad tar mellan fyra till sex år och tillåter eleven att arbeta som läkare eller advokat i Brasilien

En licentiatexamen (licenciatura) grad tar cirka fyra år att färdigställa och tillåter grad innehavaren att arbeta i sådana professionella jobb som sekundära eller grundskola instruktörer. Tjänar en teknik grad tar kortast tid - ungefär två år - och ger personer med kompetens att arbeta i högt specialiserade karriär områden, t.ex. en turist chef eller jordbruks-business manager.

Påbyggnadsexamina kallade "Lato bemärkelse " finns också tillgängliga som indikerar en elev har specialiserat sig på ett visst akademiskt ämne. Dock kommer denna grad tillåter inte en student att bedriva en doktorsexamen. Istället kommer den studerande intresserade av en doktorsexamen måste tjäna en strikt bemärkelse master 's examen snarare än en "Lato bemärkelse ".Masters of examen företagsekonomi program i Brasilien anses vara lato sensu program.

Brazil 's Undervisningsministeriet erkänner inte användningen av krediter i sitt system för högre utbildning utan förlitar sig på hur många timmar en elev har ackumulerats under sin akademiska karriär. Till exempel skulle studenter tjäna mellan 850 och 1200 timmar av universitetets undervisning i Brasilien (en heltid året på ett universitet) har samlat cirka 30 US poäng eller 60 högskolepoäng om de gick på college i USA eller ett EU-land.

Vestibulära

Vestibulära är Brasilien 's högskoleprovet som endast kan tas en gång om året. Liknar ACT eller SAT tentor som ges i USA, kan vestibulära ta mellan en till fem dagar att slutföra och testar studenter i deras kunskap om matematik, litteratur, biologi, fysik, historia och det portugisiska språket.Eftersom offentliga universitet undervisning i Brasilien är gratis och öppna platser är begränsade, det är hård konkurrens bland studenter som läser Vestibular. Alternativt, är elever som går ett privat universitet där undervisningen krävs inte utsätts för konkurrens ges till statliga universitet och brukar vinna inträde med mindre än perfekt Vestibulära poäng.

Kraven för att erhålla ett studentvisum

Studenter som vill delta i en brasiliansk universitet kommer att behöva ta Vestibular om de inte redan har poäng från en liknande inträdesprov (såsom amerikanska SAT eller ACT) som kan användas i stället för Vestibulära poäng. En ifylld blankett ska sedan lämnas in på nätet för den brasilianska konsulatet, tillsammans med en bestyrkt kopia av studentens 's drivrutin ' s licens eller ID-kort.Två passfoton, en kopia av studentens 's resplan eller flygbiljetter (bevis för utförsel), en kopia av studentens ' s födelseattest, bevis att den studerande har tillräckliga medel att betala för uppehälle under studietiden i Brasilien och ett inbjudningsbrev av universitetet studenten närvarar behövs också före Brasilien 's Undervisningsministeriet kommer att utfärda ett studentvisum.

Varför studera i Brasilien?

Brasilianska universitet erbjuder tusentals olika utbildningsprogram, från områden som social rättvisa och hydroengineering till biologisk mångfald resursförvaltning och elektroteknik. Teknisk forskning är generöst finansierade av statliga myndigheter som lägger stor vikt vid flygteknik, jordbruk och utnyttjande av förnybara resurser.Brazil 's mest ansedda teknikcentrum inkluderar Oswaldo Cruz Institute, den brasilianska Agricultural Research Corporation och den brasilianska Space Agency, som ståtar med den mest avancerade rymd och astronomi programmet bland alla andra latinska länder.

Visa krav

Alla studentvisum i Brasilien kallas tillfälligt visum IV eller VITEM-IV.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum (VITEM-IV)

Pris och valuta

Priserna för studentvisum till Brasilien varierar beroende på sökandens nationalitet. Följande kostnader kan komma att ändras:

 • För medborgare i Förenade Arabemiraten: 95 USD
 • För Frankrikes medborgare: 140 USD
 • För medborgare i Storbritannien vars visum är upp till 180 dagar: 40 USD
 • För medborgare i Storbritannien vars visumgiltighet överstiger 180 dagar: 195 USD
 • För medborgare i USA: 160 USD
 • För medborgare från något annat land: 40 USD

Vem kan ansöka om visum?

Alla utlänningar som vill studera i Brasilien - utan invandringsmål eller avsikt att utföra betalda aktiviteter som inte är praktikplatser - måste ansöka om studentvisum. Huvudkravet för att få studentvisum är att du är inskriven vid ett brasilianskt universitet som är registrerat hos utbildningsministeriet i Brasilien.

Var kan du göra ansökan?

På närmaste generalkonsulat eller brasilianska ambassaden

Du kan ansöka om studentvisum till Brasilien på närmaste generalkonsulat eller brasilianska ambassad.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Du bör konsultera ditt generalkonsulats webbplats för att få en ansökan om studentvisum, en lista med krav, och för att verifiera ansökningsprocessen och tidtabellen. Definitivt boka tid med ditt konsulat eller ambassad så snart som möjligt.

För att ansöka om en VITEM-IV är det nödvändigt att förbereda följande dokumentation:

 • Sökande pass som inte kan löpa ut inom 6 månader och måste ha minst två tomma sidor
 • Ett visumansökningsformulär per sökande, genereras online
 • Två 3 cm x 4 cm stora foton
 • Bevis på bosättning inom jurisdiktionen för ambassadens konsulära sektion under de senaste 12 månaderna
 • Icke-kriminalregisterintyg utfärdat av sökandens lokala polisavdelning för sökande över 18, utfärdas mindre än 90 dagar före ansökan
 • Bevis på stipendium, om inte, bevis på ekonomisk förmåga att betala för hela kursens längd
 • Bevis på inskrivning i institutionen som intygar att den sökande kommer att delta i en studiekurs, tydligt ange mängden klasstimmar per vecka
 • Notarized födelsecertifikat eller deklaration
 • Certifikat utfärdat av den tidigare utbildningsinstitutionen som anger sökandens skolnivå
 • Skulle sökanden vara under 18 och inte resa med sina föräldrar eller vårdnadshavare, en attesterad kopia av födelsecertifikatet svurit översatt till portugisiska eller engelska och ett tillstånd för brasiliansk visumutfärdande för minderåriga undertecknat av båda föräldrarna eller vårdnadshavare vid en offentlig notarie
 • Sjukförsäkring giltig i Brasilien som erbjuder täckning för behandling och sjukhusvistelse, eller PB4 för studenter från Portugal

När ska du ansöka?

Behandlingstiden kan vara snabb och bara ta ett par dagar, men det beror på landet.

VITEM-IV gäller i upp till ett år i taget, beroende på vilken kurs studenten är inskriven i, och kan förnyas så många gånger som behövs för att studenten ska kunna avsluta kursen. Begäran om förlängning av visumet måste göras vid en federal polisavdelning eller vid justitieministeriet inom 30 dagar innan det nuvarande visumet löper ut. För att förnya visumet efter ett år, du måste visa dokumentation från universitetet som visar att du har rimlig närvaro och prestanda för att fortsätta kursen.

För praktikanter, studentvisumet är giltigt i ett år och kan inte förnyas.

Efter att studentvisumet har beviljats den sökande, studenten har tre månader på sig att komma in i Brasilien. Efter att ha kommit in i Brasilien har studenten upp till 30 dagar på sig att registrera sig hos Federal Police Department i staden där de kommer att bo.

Behandlingstid

Arbetsmöjligheter

De som kommer till Brasilien med VITEM-IV får inte delta i betalda aktiviteter som inte är praktikplatser. Utländska studenter som är villiga att vara praktikanter i Brasilien får dock utföra betalda aktiviteter. För praktikplatser på upp till fyra månader finns det inget behov av en formell länk till en brasiliansk utbildningsinstitution. För praktikplatser som varar längre än fyra månader, en formell länk till en brasiliansk utbildningsinstitution är obligatorisk.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?