Keystone logo
Finland

Studera Master i Finland 2024

Studera i Finland

Gränsar till Norge, Ryssland och Sverige, är Finland den mest glesbefolkade land i Europeiska unionen, men är den åttonde största i landmassan jämfört med andra länder i Europa. Över två miljoner människor bor i Finland 's huvudstad Helsingfors, som också Finland ' s ekonomiska, politiska, kulturella och pedagogiska centrum. Nästan 70 procent av alla utländska företag har etablerat sin grundläggande verksamhet i huvudstadsregionen.

Finland är en rik nation och konsekvent rankas som en av de fem bästa länderna i världen när det gäller levnadsstandard, ekonomisk stabilitet och utbildningssystemet. Eftersom dess omfattande sociala välfärdssystemet rikligt ger utmärkta möjligheter till utbildning för alla samt sjukvård och andra förmåner ges ett högt beskattade samhälle, förblir Finland 's ekonomi välmående på grund av dess förmåga att ge alla en rättvis chans att förverkliga sin potential som en livskraftig medlem av det finländska samhället.Dessutom är Finland ett fredligt land som inte spenderar stora mängder skatter på sina militära poster, vilket även tillåter att spendera mer på medborgarnas välfärd.


Viktiga Fakta om Finland

 • Finland har 19 Maakunta, eller regioner, som övervakas governmentally av regionala råden företräder samarbetsforum för varje region 's kommuner.
 • Varje Maakunta har statens ekonomi och sysselsättning utvecklingscentra som hanterar administrationen av skogsbruk, jordbruk, arbetskraft och angelägenheter fiskeriprodukter i denna region.
 • Finland har nästan 190.000 sjöar och 180.000 öar för studenter och turister att utforska. Den innehåller också den fjärde största sjön i Europa - Saimen.
 • Skogar av björk, tall och gran täcker 86 procent av Finlands, en faktor som bidrar till att landet är den största trä producenten i Europa.
 • Människor som bor i det nordligaste området i Finland erfarenhet 73 dagar av evig solljus under sommaren och 51 dagar av 24-timmars nattetid under vintern.
 • Som en parlamentarisk demokrati, har Finland en statsminister som är dess mest inflytelserika politiker. Alternativt, är Finland 's president behandlade "statschef ". Medborgare i Finland tillåts att rösta och köra i presidentval, parlamentsval och kommunalval samt andra europeiska val unionen.
 • Som medlem i EU, använder Finland euron som sin primära valuta, som ersatte marken över ett decennium sedan.

Språk Information

De officiella språken i Finland är finska och svenska. Svensk främst talas i kustområden samt i söder, väster och Åland regionen. Finskt teckenspråk och finska romani även erkänns av landets 's konstitution. Nittio procent av Finlands 's befolkning talar finska. Studenter intresserade av att studera i Finland bör vara medveten om att medan finska är ett icke-indoeuropeiska språk, och det är väldigt annorlunda från andra språk som talas i Europa främst på grund av dess syntax - det har 15 olika substantiv fall ovanliga uttal och icke-traditionella grammatik struktur.

Finland 's Climate

Eftersom Finland ligger tillräckligt nära Atlanten, upplever det ett kontinuerligt flöde av värme som produceras av Golfströmmen.Finland är också varmare än sina grannländer på grund av den modererande inflytande av Östersjön tillsammans med sina tusentals insjöar interagerar med Golfströmmen fukt. Däremot har Finland mycket kallt, mycket snörika vintrar som typiska se temperaturer störta till -20 grader Fahrenheit (-30 Celsius), med snö ligger på marken från november till april. Finland 's varmaste dagarna inträffar i juli, när medborgarna sola sig i varmt solsken och 90 grader Fahrenheit (35 grader Celsius) temperaturer.

Religion i Finland

Cirka 75 procent av finländarna hör till den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Resterande 25 procent har ingen religiös tillhörighet eller anser sig protestantiska, katolska eller judiska.

Officiella helgdagar

Agerar av parlamentet fastställa Finlands 's officiella helgdagar som inkluderar nyår ' s, påsk, jul, trettondagen, Alla helgons 'Day och midsommardagen.Maj och självständighetsdagen anses sekulära helgdagar.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  441
 • Andel av verktyg

  38
 • Internetabonnemang

  20
 • Lokal transport

  60

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  9
 • Biobiljett

  15
 • Pint lokalt öl

  7

Om Finland

Högre utbildning i Finland

Yrkeshögskolor (även kallad UAS, eller uiversities yrkeshögskolor) och universiteten är de två sektorer som omfattar Finland 's system för högre utbildning. Medan universiteten uttryckligen främja forskningsbaserade akademiska studier som biomedicinska och psykologiska program, yrkeshögskolorna ge eleverna yrkesutbildning-typ utbildning syftar till att ge dem de färdigheter som krävs för att få anställning efter examen. Du kan bara tjäna en post-Master 's eller doktorsexamen från ett universitet.

UAS 's ger eleverna tillgång till olika majors som ger Bachelor och Master examen efter slutförandet. Det tar i allmänhet en yrkeshögskoleexamen elev mellan tre och fem år för att tjäna en kandidatexamen 's från en UAS och ytterligare två till tre år för att tjäna en Master ' s examen. Dessutom, Finland 's yrkeshögskolorna universitet har många program som finns tillgängliga på engelska, tillsammans med ett fåtal master ' s program som också är tillgängliga på engelska.

Antagning till finländska högskolorna bygger på en student 's GPA tjänat medan i gymnasiet eller från att ta ett universitet ' s egen inträdesprov. Dessa undersökningar skiljer sig från andra genom att de inte är utformade för att testa en elev 's förmåga att memorera information eller "gissning " svaret på en mutiple val fråga. Istället frågor på ett finskt testa inträdesprov analytiska och kritiska tänkande genom att genomföra flera korta essä-typ frågor.

Studenter som utexamineras från en yrkeshögskola universitet kan tillämpas på ett universitet för att bedriva en Master 's examen. En yrkeshögskola examen kan behöva vidta ytterligare studier på universitetet i syfte att upprätthålla nivån på utbildningen upplevs av akademiker.

Finland 's Undervisning System

Finland 's undervisningsministeriet fonder högre utbildning så medborgarna i Finland behöver inte betala terminsavgifter när de deltar i en yrkeshögskola eller universitet.Detta gäller även för internationella studenter i de flesta fall. Till exempel kan vissa master 's utbildningsprogram har tillhörande studieavgifter för studenter som inte är medlemmar i EES eller EU. Dock kommer elever som går en yrkeshögskola anläggning eller universitet behöver köpa böcker och annat kursmaterial samt betala för sina egna levnadskostnader. Finland 's levnadskostnaderna liknar andra EU-länder.

Visum och Student uppehållstillstånd

Om du tar ett inträdesprov i Finland, behöver du ett visum, vilket gör att du kan stanna i högst tre månader. Som en examen student som studerar i Finland som inte är ett EU-eller EES-medborgare, måste du sedan ansöka om en student uppehållstillstånd. För mer information, kontakta ditt land 's finska ambassaden för att ta reda på hur man kan få ett tillstånd elev bosatt. Du kan också besöka webbplatsen för finska Migrationsverket att avgöra vad du behöver för att ansöka om detta tillstånd.

Var medveten om att när du ansöker om en student uppehållstillstånd, kommer du bli ombedd att visa att du kan försörja dig själv medan han bodde i Finland. För närvarande måste de internationella studenterna visa att ha tillgång till 6000 € per år eller 500 € per månad till minimalt täcka levnadsomkostnader. I dollar detta motsvarar ca $ 600 per månad eller $ 7000 per år.

Varför studera i Finland?

Förutom det faktum att Finland betalar för de flesta, om inte alla av studieavgifter, det unika i den finländska kulturen, närhet till flera andra fascinerande länder och landet 's fokus på att ständigt förbättra kvaliteten i den högre utbildningen gör Finland en av de bästa ställena att få en examen i världen.

Visa krav

 1. Visum för kortare vistelse - för högst 90 dagars besök. Du kan behöva visum till exempel om du är inbjuden att ta en inträdesprov i Finland, eller om du deltar i en kurs eller ett utbyte som varar mindre än 90 dagar.
 2. Uppehållstillstånd för studier - ett tillfälligt uppehållstillstånd som vanligtvis beviljas för ett år i taget. Om du kommer till Finland för en studentutbytesperiod som överstiger tre månader, eller om du har antagits till ett fullständigt utbildningsprogram, du måste ansöka om detta.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Visum för kortare vistelse; Uppehållstillstånd för studier

Pris och valuta

EUR 330

Avgifterna för Finlands uppehållstillstånd för studier för ansökan på papper är för närvarande 330 euro och 300 euro för elektronisk ansökan.

Vem kan ansöka om visum?

Om du är nordisk medborgare eller EU/EES-medborgare behöver du inte visum eller uppehållstillstånd till Finland. Du måste dock registrera ditt boende hos Migri om din vistelse i Finland överstiger 90 dagar (6 månader för nordiska medborgare). Dessutom, om din vistelse i Finland varar i mer än ett år, bör du registrera dig i det finska befolkningssystemet.

Om du är medborgare utanför EU/EES behöver du vanligtvis visum eller uppehållstillstånd för studenter. Vilken du ska ansöka om beror på längden på din vistelse i Finland.

Var kan du göra ansökan?

Online/Finlands ambassad eller konsulat

Du kan börja din ansökan om uppehållstillstånd för studerande online på Enterfinland.fi, men i processen är det också nödvändigt att du personligen besöker en finländsk ambassad eller ett konsulat. En ansökan om uppehållstillstånd för finska studenter kan inte behandlas förrän den sökande besöker ambassaden, oavsett om ansökan har lämnats in elektroniskt eller till ambassaden själv.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

För att ansöka om Finlands studentvisum eller uppehållstillstånd måste du uppfylla följande villkor:

 • Du måste tillhandahålla det officiella godkännandebrev som utfärdats av ditt värduniversitet i Finland.
 • Ditt pass måste ha en giltighetstid som överstiger varaktigheten för det visum eller uppehållstillstånd du ansöker om med minst 3 månader.
 • Ditt pass måste ha utfärdats inom det föregående 10 år.
 • Du måste ha en kopia av ditt ifyllda och undertecknade ansökningsformulär.
 • Du måste styrka din ekonomiska förmåga så att du kan försörja dig ekonomiskt under hela din studieperiod i Finland och för din returtransport. För närvarande måste en student ha minst 560 euro per månad för att vistas i Finland. Detta innebär att studenten måste ha minst 6720 euro per år för sina utgifter i Finland.
 • Du måste tillhandahålla en aktuell redogörelse för din ekonomiska situation från din bank som visar att du har minst 6720 EUR på ditt bankkonto. Observera att studerande som genomför examensutbildningar i Finland måste ha medel för ett år i taget. Utbytesstuderande måste ha medel under hela vistelsen i Finland. Om du inte har ovan nämnda belopp på ditt konto, du måste tillhandahålla skriftligt bevis för att du har fått stipendium eller stipendium eller har valts ut för förmåner som ska tillhandahållas av ditt utbildningsinstitut. Observera att kontoutdrag för en sökandes föräldrar eller ett delat eller gemensamt konto inte accepteras för studentvisum eller uppehållstillstånd i Finland.
 • Du måste bevisa att du har erhållit en giltig hälso- och sjukförsäkring som täcker hela vistelsen i Finland.
 • Du måste ha god fysisk och psykisk hälsa och fri från någon form av smittsam sjukdom.
 • Du får inte ha ett kriminellt register.
 • Du får inte ha nekats inresa till Finland tidigare.
 • Du har för avsikt att lämna Finland i slutet av din auktoriserade vistelse.

När ska du ansöka?

Behandlingstiderna för ett finskt studentvisum varierar, du kan kontrollera dem här: http://migri.fi/en/processing-times

Uppehållstillstånd för studerande beviljas vanligen för ett år i taget. Efter ditt första år i Finland (i god tid innan ditt tidigare tillstånd löper ut) ska du ansöka om förlängning av ditt uppehållstillstånd för studerande från Migri. Du kan också använda e-tjänsten Enter Finland för detta ändamål. Det är också värt att notera att när du ansöker om förlängt tillstånd när ditt ursprungliga tillstånd är på väg att löpa ut måste du vara i Finland när du lämnar in din ansökan.

Behandlingstid

Arbetsmöjligheter

Om du arbetar tillsammans med dina studier är din arbetstid begränsad. Du får bara arbeta i genomsnitt 25 timmar per vecka under den akademiska terminen. Antalet arbetstimmar begränsas inte på veckovis nivå. Detta innebär att du kan justera din veckoarbetstid under den akademiska terminen, så länge du arbetar 25 timmar i veckan i genomsnitt.

Du kan arbeta utan begränsningar vid de tillfällen då din utbildningsinstitution inte erbjuder någon instruktion, det vill säga under sommar- och julhelgen.

Du kan också slutföra ditt examensarbete i ett företag eller delta i praktisk utbildning. I dessa sammanhang är arbetstiden inte begränsad.

Timmar per vecka

25

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.