Keystone logo
Frankrike

Studera Master i Frankrike 2024

Studera i Frankrike

Frankrike är en av de viktigaste aktörerna på den europeiska politiska och ekonomiska spel. Servering som gränsen mellan den iberiska halvön och fastlandet i Europa, har Frankrike länge varit en kulturell brännpunkt i Europa. Paris, i synnerhet, är höjden av modebranschen, och många av världens 's ledande mode influenser kommer från parisiska modehus. Landet har också producerat några av världens 's mest hyllade författare, däribland namn som Rousseau och Voltaire. Med sina kopplingar till Tyskland, tjänade Frankrike som en av de ledande i ena Europa och startar Europeiska unionen.

Förutom mode och skrift, är Frankrike känt för sina kulinariska traditioner. Över 250 olika sorter av ost komma inifrån sina gränser, och vinälskare vet att de kan vända sig till Frankrike för ömtåliga, utsökta viner.

Oavsett om du funderar Frankrike för sitt kulinariska arv, konstnärlig stil eller bara för att du vill uppleva kulturen i en ny plats, hittar du en mängd faktorer för att dra dig mot att studera i denna ledande europeiskt land. Eftersom Frankrike tilltalar så många utländska studenter, är livet på universitetet rik på kulturell mångfald. Kulturellt aha-upplevelser är lätta att hitta i Frankrike. Museer, särskilt de i Paris, låta EU-medborgare som är studerande under 26 år fri entré. Student kortinnehavare hittar också rabatter på transporter, mat och underhållning.

Klimat i Frankrike

Frankrike har ett milt klimat hög grad påverkas av Medelhavet. De bekväma året temperaturer och rikligt solsken innebär stora möjligheter till utevistelse.I bergen, kommer du att hitta massor av snö för weekendresor skidor och pulka, medan Nice och Cannes erbjuder möjligheten att simma med början under våren. På sommaren kan du hitta varmt, strand väder i många delar av landet, medan bergen erbjuder svalare, behaglig temperatur för en vandring.

Kostnader för uppehälle och bostad

Levnadskostnaderna i Frankrike är i nivå med de flesta europeiska länder. Dock har Paris, där många toppuniversitet ligger, en mycket högre levnadskostnader. Dessutom kan finna bostäder i Paris vara svårt, på grund av den höga befolkningstätheten. Om du vet att du ska studera i Paris, hitta din bostad tidigt, innan den tidiga hösten kapplöpningen om tillgängliga platser.

Många studenter väljer att bo i Cite Universitaire Internationale de Paris, en stor bostad plats i södra Paris. Platserna är begränsade, så om du vill stanna här, använda ett år innan du planerar att stanna.

Om du ska studera utanför Paris, hittar du förmodligen subventionerade boende på campus eller nära universitetet som utformats speciellt för utländska studenter. Den nationella Studenthälsan (CNOUS) subventionerar även sovsalar för utländska studenter, som kan vara ett alternativ för prisvärda bostäder.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  459
 • Andel av verktyg

  57
 • Internetabonnemang

  30
 • Lokal transport

  61

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  10
 • Biobiljett

  12
 • Pint lokalt öl

  6

Om Frankrike

Högre utbildning i Frankrike

Frankrike är för närvarande den fjärde mest populära studie destination i världen, och det 's inte konstigt med dess utmärkta kultur, högt betyg universitetssystemet och dragningen av relativt låg undervisning. Varje år, närmare 300.000 studenter reser till Frankrike för det enda syftet att studera i sina skolor.

Den högre utbildningen i Frankrike kan vara lite förvirrande. Systemet håller på att standardiseras i en tre-nivå-system, vilket gör det lite lättare att förstå. Idag kommer studenter att börja genom att bedriva en licens, som liknar en ungkarl 's examen. Detta följs av magisternivå utbildning. Den slutliga nivån på utbildningen är doctorat. Licensen tar tre år att slutföra, med två år som krävs för ett masterprogram. Ett doctorat program kräver vanligtvis ytterligare tre år.

Frankrike 's universitet är statligt finansierade, så undervisning är inte hög.Spela för att spendera cirka € 200 - € 400 per år, beroende på de studier du bedriver och universitetet du deltar. Undantaget är franska handelshögskolor. De flesta handelshögskolor är privatägda, och undervisning kan vara över € 15.000 per år.

Frankrike har ganska öppna registreringen för första året grundutbildningsprogram. Men efter det första året, kommer eleverna att behöva passera en serie prov, vilket kan vara mycket konkurrenskraftiga, för att hitta en plats som andra årets studerande. Landet har också ett system med selektiva skolor kallas Grandes Ecoles, vilket endast välja elever väljs för, och dessa har selektiva inträdesprov, högre undervisning och mer prestige.

Läsåret i Frankrike börjar i slutet av september, med en vårtermin startar i början av februari. Semester hålls under jul och nyår, liksom alla helgons 'Day och påsk. De flesta skolor har också en spring break och tre månaders sommarlov.

Efter examen, många elever går på att bedriva vetenskapliga studier. Dessa en-till tre-månaders program kan subventioneras genom en hög vetenskaplig studieprogram bidrag, som täcker resekostnader, undervisning och uppehälle.

Visakrav

Om du kommer att studera i Frankrike från ett land inom Europeiska unionen, behöver du inte ansöka om ett studentvisum. Om ditt hemland är utanför EU, då du kommer att behöva besöka en franska konsulatet för att få ett studentvisum innan du reser till landet. Din visum kommer att tjäna som bevis på din uppehållstillstånd under första studieåret. Efter ett år, måste du ansöka om ett Carte de Sejour. Dessutom kommer du att behöva registrera sig hos lokala migrationsverket inom 30 dagar efter din ankomst i landet.

Tips

På grund av den förlorade kostnaderna för undervisning och stort intresse av internationella studenter, kommer du vill göra dina planer för att studera i Frankrike tidigt. Även infarten till universiteten kommer inte att vara mycket av ett problem om du är en första årets studerande, hitta bostad och få dina papper i ordning tar lite tid. Om du behöver ekonomiskt bistånd, kommer du vill ansöka om en undersökning eller kurs bidrag också.

När du förbereder dig för att studera i Frankrike, kommer du vara bland några av världens 's bästa tänkare. Du 'll få möjlighet att studera i hallar som en gång prytt med namn som Sartre, Durkheim eller Marie Curie. Medan processen för att ansöka till universitet och arbetar igenom byråkratin kan vara skrämmande, i slutändan kommer du att få en utbildning av hög kvalitet till ett förvånansvärt överkomligt pris, anstränger väl värt att ta.

Visa krav

Det finns olika typer av studentvisum, beroende på hur länge du planerar att studera i Frankrike:

 1. Visa de court séjour pour etudes (Schengen-studentvisum för kortare vistelse) - Om dina studier kommer att pågå mindre än tre månader bör du ansöka om det så kallade Schengenstudentvisumet. Det utfärdas gratis och kan inte förnyas. 41 länder kanske inte behöver visum för en vistelse på mindre än tre månader.
 2. Etudient concours (visum för sittande inträdesprov) - På detta visum kan du komma till Frankrike för att ta en inträdesprov vid ett institut för högre utbildning. Om du passerar kan du ansöka direkt till din lokala prefektur (franska lokala myndigheter/administrativa kontor) i Frankrike om ett års, förnybart uppehållstillstånd.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (tillfälligt visum för längre vistelse) - Med detta visum kan du studera i Frankrike i mellan tre och sex månader utan behov av uppehållstillstånd. Det är inte förnybart.
 4. Visa de long séjour etudes (visum för längre vistelse) - Om du vill studera längre än sex månader måste du ansöka om långsiktigt studentvisum i Frankrike. Från 2013 varar denna typ av studievisum nu under hela din kurs i Frankrike. Viseringar för längre vistelse fungerar som uppehållstillstånd och kallas VLT-TS.
 5. Extended stay research scholar visum - Om du har en magisterexamen eller högre och vill komma till Frankrike för att delta i forskning eller undervisa på universitetsnivå, då institutionen kan ta dig över på en längre vistelse forskningsforskare visum VLS-TS.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student visum

Pris och valuta

EUR 50

Studentvisumavgifterna varierar mycket, beroende på vilken typ av visum och land du kommer ifrån. För studenter från Schengenområdet varierar kostnaderna från 50 till 99 euro. Det kortvariga Shengen-studentvisumet är gratis.

Vem kan ansöka om visum?

Om du är EU-medborgare eller medborgare från EES, Schweiz, Norge, Island eller Liechtenstein behöver du inte ett franskt studentvisum.

Om du är medborgare från någon annanstans i världen, du måste få ett studentvisum för Frankrike. Du måste ha säkrat en plats på en kurs vid en fransk utbildningsinstitution innan du ansöker om visum.

Var kan du göra ansökan?

Frankrikes ambassad/konsulat

Vissa länder kräver att du registrerar dig först hos CampusFrance, den franska nationella byrån för högre utbildning, och internationella studenter, för att ansöka om antagning och få studentvisum genom FSE-förfarandet. Annars bör du få ditt visum på den franska ambassaden/konsulatet i ditt hemland.

Hemsida:https://france-visas.gouv.fr/

Hur gör man ansökan?

För att ansöka om visum behöver du följande:

 1. Ett officiellt godkännandebrev till ett ackrediterat program vid en fransk institution. Detta bör vara på officiellt papper, ange dina fullständiga detaljer, detaljer om den franska institutionen, och ange start- och slutdatum för det akademiska programmet.
 2. Bevis på att du har tillräckliga medel (för närvarande 615 euro per månad), till exempel kontoutdrag, borgensmannens brev eller meddelande om bidrag eller finansiering från en officiell källa.
 3. Bevis på returbiljett hem. Ofta är detta i form av den faktiska biljetten eller bokningen som visar avresedatum, men kan vara en handskriven avsiktsförklaring, inklusive avsedda avresedatum.
 4. Bevis på sjukförsäkring (minimiskydd 30 000 euro).
 5. Bevis på boende. Kan visas i form av studentbostadsbekräftelse eller intyg om styrelse och logi eller 'attestation d'accueil' (om du bor med vänner eller släktingar).
 6. Bevis på kunskaper i franska, om du läser en franskspråkig kurs.

Det tillkommer en avgift för visumansökan och du måste också ha ett pass som är giltigt under en period av tre månader efter ditt utgångsdatum för den begärda parten. Du måste fylla i en ansökan som du undertecknar och måste skicka in tre fotografier med ansökan.

När ska du ansöka?

Det kan ta upp till två månader innan en visumansökan godkänns, så du bör skicka all nödvändig information så snabbt som möjligt innan du planerar att lämna. ”Schengen” studentvisum för kortare vistelse varar i 90 dagar, ett tillfälligt visum för längre vistelse i tre till sex månader, och ett visum för längre vistelse under din kurs: tre år för ungkarlar, två år för en magisterexamen och fyra år för en doktorsexamen.

Behandlingstid

2 Months

Arbetsmöjligheter

Som internationell student med studievisum i Frankrike kan du arbeta upp till 964 timmar på ett enda år (cirka 60 procent av heltidsanställning under ett år) - medan du är på kursen och så länge du har ett giltigt uppehållstillstånd.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

När du fyller i din ansökan om ett franskt visum är det viktigt att du fyller i ansökan i sin helhet. Du bör inte lämna något tomt eftersom det kan fördröja ansökningsprocessen kraftigt. Du måste också se till att du har alla dokument som behövs och skicka in dem med ansökan.