Keystone logo
Hongkong

Studera Master i Hongkong 2024

Studera i Hongkong

Att dela titeln särskilda administrativa region People 's Republic of China med Macao, är Hong Kong en stad-stat belägen på den södra kusten av Kina och gränsar till Sydkinesiska havet och Pearl River Delta. Med en befolkning närmar sig sju och en halv miljoner människor och en yta på endast 430 miles, är Hong Kong en av världens 's tätast befolkningen regioner, främst bestående av etniska hankineser. Befintliga under axiom "ett land, två system ", driver Hongkong under olika politiska strategier och lagar än Kina, fungerar mer som en västerländsk, demokratisk stil regering i jämförelse med Kina 's priniciples av kommunism. Verkställande direktören i Hong Kong är regeringschef och väljs av en valberedning bestäms genom en demokratisk process för att rösta.

Hong Kong betraktas som en av de ledande finansiella centra i världen och frodas på en kapitalistisk tjänst ekonomi kännetecknas av frihandel och låga skatter. På grund av bristen på utrymme inom staden, är dess arkitektur unik och toppmodern-framträdande. I själva verket har Hongkong bekant döpts som världens 's bara "vertikal stad " som har en spektakulär skyline ibland skyms av tjocka lager av smog som kommer från hundratusentals fordon och alltför många företag komprimerade i en så liten området. På grund av detta tät befolkning, har Hongkong utvecklat en mycket avancerad transportnät som överskuggar alla andra transportsystem i den utvecklade världen.

Även Hong Kong erbjuder chansen för individer att få trygg anställning som betalar bra löner, är levnadskostnaderna ganska hög och kan framkalla störningar studenter som valde att tjäna en examen i denna stadsstaten.Dock bör eleverna inte rädd när de upptäcker hur mycket det kostar att bo i Hong Kong. Med låga skatter, premium vård, hög livskvalitet och märkliga högre utbildningsmöjligheter, Hongkong fortfarande en populär plats för internationella studenter att få examen och erfarenhet stojet och stimmet av fascinerande Hong Kong.

Klimat i Hong Kong

Varierat mellan tempererade och subtropiska klimat, Hong Kong 's mest trevlig tid på året vädermässigt är från november till januari, då temperaturen är behaglig och solsken är riklig. Luftfuktigheten stiger i mars och april, med dimma ofta försenar färjor och flygplan. Maj till augusti är varmt, fuktigt och stormigt, med de genomsnittliga dagstemperaturer höll sig kring 86 grader Fahrenheit eller 31 Celsius. Under augusti och september, är Hong Kong ofta drabbas av tropiska cykloner som bildas i Kina hav eller västra norra Stilla havet.Vindarna är starka från cykloner men i allmänhet inte orsaka omfattande skador i staden.

Religioner i Hong Kong

Religionsfrihet i Hong Kong är garanterad enligt sin konstitution och grundlagen. Taoism, konfucianism och buddhism utgör dess primära religioner, med smatterings av kristendomen, katolicismen, muslimska och judiska utövare finns i hela området. Men många Hongkongs invånare har ingen religiös tillhörighet och anser sig ateister eller agnostiker. Falun Gong är också tolereras i Hong Kong, men inte i Kina, där kommunistpartiet ser denna religion som ett hot mot staten på grund av sitt varumärke av andliga läror.

Språk i Hong Kong

De officiella språken i Hongkong är kantonesiska (en form av kinesiska) och engelska.Nästan hälften av Hongkongs 's invånare har tillräckliga kunskaper i engelska och studenterna kommer att finna att de flesta skyltarna visar både engelska och kinesiska text. Nyligen har en ökning av antalet kinesiska fastlandet invandrare lett till Mandarin kinesiska språket blir mer ofta hörs i Hong Kong samhället.

Hong Kong Valuta

Den HKD, eller Hong Kong-dollar, är Hong Kong 's valuta och är en av de mest handlade valutorna i världen. Den Hong Kong-dollarn är uppdelad i 100 cent, med olika valörer av mynt och sedlar cirkulerar i stadsstaten.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  1441
 • Andel av verktyg

  63
 • Internetabonnemang

  22
 • Lokal transport

  60

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  12
 • Pint lokalt öl

  6

Om Hongkong

Högre utbildning i Hong Kong

Universiteten kallas "lagstadgade universitet " har godkänts av den verkställande direktören-in-rådet i Hong Kong och finansieras av universitetet Grants kommittén. Ett undantag från detta är det öppna universitetet i Hong Kong, vilket är en självfinansierande skolan och förlitar sig inte på UGC för finansiering. Lagstadgade universitet är forskningsintensivt och accepterar bara de bästa studenterna. I själva verket är den genomsnittliga IQ på kinesiska studerande Hongkong högre utbildning institututions en av de högsta i världen.

Eftergymnasial högskolor erbjuder kandidat-och master 's grader och är registrerade enligt en förordning som kallas eftergymnasial Högskolor Stadga av Hong Kong. Internationella studenter hittar också yrkes-typ högskolor som i Hong Kong Institute of Vocational Education som drivs av ett råd separat från råden om legal och eftergymnasial högskolor.

University undervisning varierar mellan institutioner, men eleverna kan räkna med att betala ca $ 100.000 i US-dollar, eller 73.000 € för att få en examen i Hong Kong. Studenter uppmanas enträget att ansöka om eventuella stipendier tillgängliga att kompensera den höga kostnaden för undervisning. Var medveten om att studenten medicinska försäkringspremier är också dyra, liksom kostnader för mat, kläder och boende i Hong Kong.

Ansöker om ett studentvisum

Räkna med att vänta minst två månader innan du får ditt studentvisum från Hong Kong immigrationsmyndigheten.Eleverna kommer att behöva fylla ut ett visum / inresa ansökningsblankett och skicka följande dokument tillsammans med formen: kopia av förare 's licens eller annan fotolegitimation kort, bevis av utbildningsbevis (gymnasieexamen, entré poäng, eventuella tidigare examina intjänade), ett passfoto, antagningsbesked från en Hong Kong University, bevis på ekonomisk ställning (stipendieutdelningar, kontoutdrag) och bevis på att studenten har en plats att bo i Hong Kong, oavsett om det är på campus, med en värdfamilj eller i en lägenhet.

Varför studera i Hong Kong?

Förutom att erbjuda strukturellt och akademiskt överlägsna utbildningar som drivs av vad många anser vara ett av världens 's bästa utbildningsministerier, Hongkong skänker grader som värdesätts och erkänns av arbetsgivarna och forskningsinstitut i alla delar av världen.Dessutom underlättar den intellektuellt öppna samhället i Hongkong möjligheter för studenter att utforska andra akademiska ämnen och nivåer av trodde inte hittat någon annanstans.