Keystone logo
Indien

Studera Master i Indien 2024

Studera i Indien

Indien är ett sydasiatiskt land som är hem för nästan en miljard och en halv människor, den näst största befolkningen i världen efter Kina. Indien 's sjögränser består av Indiska oceanen, Arabiska havet och Bengaliska viken och dess aktier landgränser med Kina, Pakistan, Bhutan, Nepal, Bangladesh och Burma. Efter dramatiska förändringar i sina marknadsbaserade verksamhet i början av 1990, utvecklades Indien snabbt till en framstående världsekonomin, där det anses nu en innovativ, industrialiserat land som innehar titeln som den tredje största landet när det gäller PPP, eller puchasing makt paritet. Detta har dock accelererad tillväxt behandlas inte Indien 's djupa och fortsatta problem med fattigdom, bristande sjukvård, analfabetism, undernäring och korruption inom polisen och statliga sektorer.

Den federala regeringen i Indien består av en verkställande, lagstiftande och dömande grenen, med Indiens president agerar som statschef.Presidenten väljs med hjälp av ett elektorerna systemet och förblir i kraft i fem år. Statsministern, som utses av ordföranden, anses regeringschef och upprätthåller den högsta verkställande makten. De indiska lagstiftande grenen fäster vid Westminster-parlamentariska stil systemets regler på grund av den tunga påverkan av tidigare brittisk kolonialism.

Även modernisering av Indien pågår fortfarande traditionella samhället sharpely definieras av det indiska kastsystemet, är en typ av social skiktning arrangemang som hämmar emanciperade social interaktion och rörlighet har de flesta utvecklade countries.Social klasser i Indien betecknas som "kast " , med vissa kaster anses mer elit än andra. Även Indien har anti-diskriminerande lagar för att förhindra förföljelse och fördomar mot de så kallade lägre kaster, är indier som lever i landsbygdsområden fortfarande utsätts för diskriminering och segregation i städerna.Familj värdena fortsätter också att utgöra en betydligt inflytelserik aspekt av indisk tradition, med pre-arrangerade äktenskap mellan två familjer fortfarande normen för de flesta av det indiska samhället. Dessutom är skilsmässan nästan obefintliga i det indiska samhället och tillåts endast i extrema fall av misshandel.

Indien 's Climate

Indien anses vara en "megadiverse " land och innehåller tre regioner som kallas "mångfald är ". Det är hem till nio procent av alla däggdjur som lever i världen och sex procent av alla blommande växter. Livsmiljöer varierar från barrskogar i Himalaya till tropiska regnskogar i nordöstra Indien och Andamanerna. De genomsnittliga höga och låga temperaturer i Indien varierar från 75 grader Fahrenheit till 55 grader Fahrenheit (25 grader Celsius till 12 grader Celsius).Men större städer som Bangalore, Mumbai och New Delhi baka ofta under temperaturer som förblir så hög som 95 grader Fahrenheit (35 grader Celsius) för veckor i taget. Nederbörden kan vara tung i tropiska klimat områden, med luftfuktigheten höll sig kring 80 procent.

Språk i Indien

Indien har inget officiellt språk men Hindi talas av nästan hälften av Indiens 's befolkning. Bengali, Telugu, Marathi, Tamil, urdu och gujarati är andra språk som eleverna kan stöta på då han studerade i Indien. Engelska talas av många indier och anses vara Indiens 's "andra " språk val. Indien har också många olika språk som har förts ut på "hotade språk " lista eftersom antalet överlevande talare har krympt till isolerade fickor av byar som finns på den indiska landsbygden.

Religioner i Indien

Åttio procent av indianer praxis hinduism, en religion som forskare anser vara världens 's äldsta levande religion. Hinduer tror på en mängd olika lagar, daglig moral, dharma, karma och reinkarnation. Andra religioner som finns i det indiska samhället är främst kristendom och islam.

Indien 's Valuta

Den officiella valutan i Indien är rupier, som kontrolleras och utfärdas av Reserve Bank of India. Den indiska rupier är uppdelad i 100 paise. Sedan 2011 är det endast mynt värda 50 paise anses lagligt betalningsmedel. Sedlar finns i dag omfattar 5, 10, 20, 50, 100, 500.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  123
 • Andel av verktyg

  12
 • Internetabonnemang

  8
 • Lokal transport

  10

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  4
 • Biobiljett

  3
 • Pint lokalt öl

  2

Om Indien

Högre utbildning i Indien

Bakom Kina och USA, är Indiens 's system för högre utbildning den tredje största, med universitetets Grants kommissionen företräder de viktigaste kontrollorganet över högskolor. Mellan 2000 och 2010 tillverkade Indien 20.000 universitet och högskolor som accepteras över åtta miljoner studenter under den tiden. Inom vetenskap och teknik är starkt främjas av den indiska regeringen på högskolenivå, vilket leder till flera tekniska institut såsom indiska Institute of Technology och den indiska Institute of Management att få bifall från globala utbildningsorganisationer. Dessutom är det All India Institute of Medical Science i New Delhi anses vara en av de ledande forskningscentrum för utvecklingen av medicinsk teknik och behandlingsmetoder.

Akademiska examina i Indien överensstämmer med den koloniala brittiska systemet, med grund-och avancerad grader anges som "konst " eller "vetenskap " grader. Doktorsexamen är också tillgängliga för studenter som har avslutat den angivna master 's program som ingår i deras utbildningsområde. Antagning till universitet baseras på betygen intjänas av studenter som läser Higher Secondary School Certificate och är mycket konkurrenskraftiga när det gäller de mer prestigefyllda universiteten verksamma i Indien. Faktum All India Pre-Med-test tas årligen av 200.000 studenter, varav endast 2000 accepteras.

Internationella studenter som önskar att få en examen i Indien kommer att behöva visa bevis på framgångsrikt avslutat minst 12 års gymnasieutbildning i ursprungslandet. Studenterna kommer också att behöva ta inträdesprov och skicka in resultaten till utrikesministeriet i New Delhi.Direkt tillträde till medicinska, odontologiska och ingenjörsexamen program är inte tillåten, oavsett elevens 's tidigare utbildning referenser. Dock kan andra utbildningsprogram kräver inte utländska studenter att ta inträdesprovet. Istället, en student 's högre utbildning inträdesprov poäng (såsom ACT eller SAT ges i USA) kan användas för att kvalificera den studerande vid vissa tekniska högskolor. Studenter intresserade av att tjäna en examen i Indien bör vara medveten om det faktum att de offentliga universiteten inte accepterar studenter som inte är medborgare i Indien.

Undervisning kostnaderna i Indien varierar kraftigt, med offentliga universiteten är mycket billigare än privata universitet eftersom de finansieras av staten. Indiska medborgare betalar oftast mindre än $ 100 per år för att delta i ett statligt universitet eller högskola. Privata universitet avgifter kan variera från $ 400 till $ 25.000 per år, beroende på institutet och typ av examen.Icke-indiska studenter som går en privat högskola i allmänhet ges företräde framför indiska studenter, främst på grund av att de är mer ekonomiskt rustade att betala undervisning kostnader.

Varför studera i Indien?

Studenter som vill studera icke-västerländsk musik, religion, arkitektur och konst kommer att finna Indien den perfekta platsen för att lära sig på djupet om dessa ämnen. Dess skiftande och fascinerande kultur är en oemotståndlig blandning av gamla och moderna stilar som lockar humaniora majors från hela världen. Dessutom erbjuder Indien banbrytande information teknikprogram examen för studenter som är intresserade av att tjäna en högt värderad kandidatexamen 's eller befälhavaren ' s examen relaterade till området för datorer och IT.