Keystone logo
Italien

Studera Master i Italien 2024

Studera i Italien

Italien är ett land som ligger i Europa, strax söder om Österrike och Frankrike på vad som är känt som den italienska halvön. Det omges på alla sidor av Medelhavet. Platser av intresse för besökare inkluderar det lutande tornet i Pisa, Amalfikusten, Gardasjön, och många konstmuseer och sevärdheter som involverar den rika kulturen Italien är känt för.

Dessutom är Italien känt för vinprovning, en favorit senaste tiden för resenärer som gillar att besöka och tour de många vingårdarna längs motorvägar och vägar i Italien. Rom är huvudstad i Italien och är en ofta turnerade staden.

Det finns både historia och modern bekvämlighet i Rom och mycket att se när som helst på året.

Klimat i Italien

Klimatet i Italien är väldigt olika, beroende på det område du bor. Norr kan ha kalla iskalla vintrar och mycket varma somrar.I den södra delen, hösten, våren och sommaren tycks smälta samman och variera lite. Centrala Italien är mildare och mer genomsnittlig hela året.

Samhälle

Familjen är mitt i samhället i Italien. Starkt påverkad av den romersk-katolska kyrkan, det italienska folket är allmänt religiöst (88% är av katolsk tro vid den senaste folkräkningen). Dessutom lägger italienarna en stor tonvikt på kläderna så det är en bra idé att klä så fint som möjligt. Bortsett från, det är en trevlig plats att bo och arbeta och gå i skolan.

Levnadskostnader

Levnadskostnaderna är varierat, beroende på var du bor. Det är en blandning av olika typer av boende i Italien, från stora bostäder till lägenheter, och vissa familjer lever med sin släkt i ett hus.

Sjukförsäkring

Italien erbjuder många hälsa planer och om du bosätter dig i Italien, kan du och din familj rätt till gratis förmåner. Det finns online-citat du kan få gratis för att se om du är berättigad.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  408
 • Andel av verktyg

  66
 • Internetabonnemang

  28
 • Lokal transport

  35

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  9
 • Biobiljett

  9
 • Pint lokalt öl

  5

Om Italien

Högre utbildning i Italien

Artikel 34 i konstitutionen i Italien garanterar en individuell 's rätt att bedriva en högre utbildning med ett universitet eller högskola. Den italienska universitetssystemet är högt specialiserad och mycket konkurrenskraftiga. De har 42 statliga universitet, sex privata universitet, tre tekniska skolor och tolv specialiserade universitet.

Varför studera i Italien?

En studiekurs i Italien skulle berika någon med sin unika atmosfär och tillgång till många av de finare sakerna i livet, bland annat konst, musik, vinframställning och många andra. Med sina högt specialiserade naturligtvis områden inriktade mot ett visst fält, är du dömd att få den utbildningsbakgrund du behöver för att utföra dina karriärmål ett steg längre.

Högskolor och universitet

Högskolor och universitet i Italien är kraftigt påverkad av konst och humaniora kultur.Det är Academy of Fine Arts i Venedig, Cesare Pollini Musikkonservatoriet, och det polytekniska universitetet i Bari, som är mer inriktad på teknik och tekniska ingenjörskonst. Det finns många fler att välja på med olika kursutbud inom olika områden.

Läsåret

Den första terminen börjar vanligtvis i september / oktober och slutar i Jan / februari Den andra terminen inleds vanligtvis i februari eller januari och går igenom maj eller början av juni.

Studieavgifter och längd för studien

Undervisning och avgifter varierar beroende på vilken skola du går. Men du kommer att hitta en prisvärd lösning för att tillgodose dina behov med så många skolor att välja mellan. I allmänhet de flesta kurserna kostar € 850 - € 1.000 per år.

Kandidatexamina ta cirka fyra år att slutföra, inklusive grundläggande kurskrav och extra krav läroplanen att avlägga examen.De examina är mycket specialiserade och kurser förbereder man väl för det valda området.

Internationella studenter

Det finns många möjligheter för internationella studenter att studera i Italien. Studenter från utlandet är välkomna att undersöka möjligheterna och se vad som skulle vara till belåtenhet. Det finns också Program för studentutbyte, där internationella studenter kan studera under ett utbytesavtal, enligt bemyndigande av Europeiska gemenskapens Sokrates Erasmus-programmet. Andra elever kan delta med stöd av bemyndigandet av ett bilateralt avtal mellan ett italienskt universitet och en värd skola.

En av de viktigaste skillnaderna mellan att studera i Italien och andra länder är att de flesta tentor är muntliga.

Det finns många karriär-och forskningsmöjligheter som finns, efter slutförandet av en examen från ett italienskt universitet. Juridikstuderande kan gå på att göra karriär i en juridisk institution eller som jurist.Människor inom humaniora och konst får använda sina talanger inom många områden, bland annat många av de konstnärliga produktioner så utbredd i Italien. Beroende på det specifika område av studien och behovet kommer studenterna som utexamineras från en italiensk skola vara redo att möta ett föränderligt samhälle.

Student visum

Studenter från utlandet är välkomna att komma till Italien för att studera, men de är skyldiga att bära ett studentvisum eller pass och all den dokumentation som krävs. Dessutom kan dokumentationen måste vara registrerade på den lokala polisstationen. Det viktigaste om visum är att se till att du har rätt typ. Innan du anger din valda skolan, kolla på skolan 's hemsida för mer information om vilken typ du behöver. Registrering kan göras på närmaste italienska ambassaden eller konsulatet.

Användbara tips

Italien är ett vackert land som har många underbara och unika konstnärliga fynd. Utbildning i Italien är unik och väldigt fokuserad. Visum krävs men är ganska lätt att få. Människor i Italien är mycket familj orienterade och konstnärligt sinnade. Att få en utbildning i Italien går utanför klassrummets väggar och in i den konstnärliga världen av konst och kultur. Studera i Italien är en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Visa krav

 1. Visum typ C: Visum för kortare vistelse eller resevisum giltigt för en eller flera inresor och under en period som inte överstiger 90 dagar.
 2. Visum typ D: Visum för längre vistelse giltigt i mer än 90 dagar.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Visum typ C; Visum typ D

Pris och valuta

USD 70

Avgiften för ett studentvisum till Italien är vanligtvis cirka 50-70 USD. Avgiften kan komma att ändras.

Vem kan ansöka om visum?

EU/EES-studenter kan resa in i Italien med ett giltigt pass eller ett ID-kort och har rätt att slutföra en examen i Italien utan visum så länge de vill. Dessa studenter måste dock registrera sig hos Questura (polisstationen) inom 8 dagar från ankomsten för att få uppehållstillstånd.

Studenter utanför EU måste få ett studentvisum innan de reser in i Italien. För studier mer än 90 dagar måste du ansöka om uppehållskort (permesso di soggiorno) på det lokala postkontoret inom de första 8 dagarna efter ankomsten till Italien. Detta tillsammans med ditt visum gör att du kan stanna i Italien under dina studier. Det tillkommer en avgift i samband med uppehållskortet.

Medborgare i vissa länder utanför EU behöver inte visum för att stanna och studera i Italien under en period på upp till 90 dagar.

Du hittar en översikt över dessa länder här: <a href=” https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/ "target="_blank” rel="noopener"> https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Var kan du göra ansökan?

Italiens ambassad eller konsulat

Du måste ansöka om ditt studentvisum på den italienska ambassaden eller konsulatet i ditt land. Du måste också ha en intervju på ambassaden eller konsulatet.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

När du har fått godkännandebrevet eller antagningsbrevet för din avsedda studiekurs, Du kan kontrollera din behörighet för att få ett italienskt studentvisum och sedan fortsätta med visumansökningsförfarandet. Du måste presentera följande dokumentation:

 • Ansökningsformulär för inresevisum; du hittar det på
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Senaste pass-storlek fotografi;
 • Resehandling som är giltig i minst tre månader efter visum
 • Anmälan eller föranmälan till en universitetskurs;
 • Bevis på att du har boende i Italien;
 • Bevis på att du har ekonomiskt stöd (minst 448,07€ per månad för läsåret, totalt 5824,91€ per år);
 • Tillräcklig försäkringsskydd för medicinsk behandling och sjukhusvistelse
 • Bevis på tillgången på de finansiella medel som behövs för hemtransport.
 • Bevis på adekvata kunskaper i italienska eller engelska enligt programmets språk;
 • Om studenten är minderårig, de måste ha samtycke till utflyttning undertecknat av var och en av föräldramyndigheterna, eller i deras frånvaro, av vårdnadshavaren.

När ska du ansöka?

Du bör ansöka om ett italienskt studentvisum minst tre månader före din planerade ankomst till Italien. Behandlingen av din visumansökan kan ta mellan 1—3 veckor. Du bör schemalägga din visumintervju cirka fyra till sex veckor i förväg.

Längden på studentvisumet beror på längden på din kurs.

Behandlingstid

3 Weeks

Arbetsmöjligheter

Om du är från EU får du arbeta i Italien utan behov av arbetstillstånd. Arbetstiden bör inte överstiga 20 timmar i veckan under terminen. Du kan bara arbeta heltid under semestern mellan terminerna.

Internationella studenter utanför EU måste ansöka om arbetstillstånd på ett lokalt immigrationskontor i Italien. Först måste du ha ett undertecknat anställningsavtal och visa en kopia på immigrationskontoret.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.