Keystone logo
Japan

Studera Master i Japan 2024

Studera i Japan

Japan ligger i östra Asien i Stilla havet. Japans närmaste grannar inkluderar Kina, Nordkorea, Sydkorea och Ryssland. Japan är faktiskt en skärgård som består av nästan 7000 olika öar, men de fyra största öarna utgör nästan samtliga av landets landmassa. Huvudstaden Tokyo, är en av världens största städer och det omgivande storstadsområde är den största i världen, med 30 miljoner invånare. Japan är ett högt industrialiserat land där man finner en rik historia, olika kulturella festivaler, enastående mat, vackra trädgårdar, majestätiska landskap och hisnande berg, inklusive Mount Fuji, en av världens mest kända toppar. Landet är också känt för industrier som gör några av högsta kvalitet i världen, såsom bilar och elektronik.


Klimat

På grund av Japans varierande geografi, varierar klimatet mycket mellan platserna, men det landet generellt upplever fyra säsonger. Medeltemperaturen i Tokyo är ungefär 27 grader C i augusti och ca 5 grader C i januari.

Kultur

Japanska kulturen är en skiftande blandning av gamla östra traditioner och moderna västerländska samhället. Japan har ett brett utbud av kulturella uttryck, från buddhistiska tempel som går tillbaka mer än 15 århundraden fint japanskt porslin och vackra utskrifter trä. Dessutom är de kvaliteter japansk animation, poesi, dans, och musik erkända i hela världen.

LEVNADSKOSTNADER

Den genomsnittliga månadskostnaden för en internationell student att leva i Japan är ca 87.000 ¥ (ca 925 $ US), exklusive undervisning.Mindre städer kostar ca 60.000 ¥ per månad och större städer som kostar omkring 100.000 ¥ yen per månad.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  344
 • Andel av verktyg

  45
 • Internetabonnemang

  30
 • Lokal transport

  33

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  11
 • Pint lokalt öl

  2

Om Japan

Högre utbildning i Japan

Japanska högskolor inkluderar universitet, junior högskolor och högskolor för teknik, men bara universiteten utmärkelse kandidat-, magister-, läkare och yrkesexamina. Mer än 70 procent av gymnasieexamen få någon form av högre utbildning.

Varför studera i Japan?

Japanska skolor har extremt höga utbildningsnivån och är bland de världsledande inom state-of-the-art teknik och forskning. Förutom tekniskt skarpsinne, är japanska universitet också mycket uppskattad i andra akademiska discipliner som statsvetenskap. Tretton universitet erbjuder för närvarande program ges på engelska.

Japan är extremt öppen för internationella studenter, mer än 130.000 utländska studenter studerar i landet varje år.Japan planerar att mer än fördubbla antalet internationella studenter 2020 delvis genom att erbjuda fler program på engelska.


Universitet i Japan

Japan har 618 universitet med forskarutbildning. Dessa universitet delas in i tre kategorier:

 • 86 nationella universitet
 • 75 offentliga universitet fastställa av lokala enheter
 • 457 privata universitet


Japanska universitet är bland de bästa i världen med 13 skolor i topp 400 i världen, enligt den 2012-2013 Times Higher Education World University betyg.

Undervisning och programtid

Undervisning för masterprogrammen går från ca $ 9000 (US) till ca $ 15.000 (US) per år. Den japanska regeringen och japanska universitet både ger många alternativ för stipendier och lån. Magisterprogram förra generellt i två år, men kan studenter som inte behärskar japanska behöva spendera 1-2 år som studerar språket innan antagning till ett magisterprogram undervisas på japanska. Förberedande språkkurser finns på 66 privata universitet och junior college.

Det finns flera typer av internationella studenter i Japan:

 • Privatfinansierade utländska studenter, som får vända sig direkt till en japansk skola när de har fått tillräckliga språkkunskaper.
 • Studenter som studerar enligt den japanska regeringen (Monbukagakusho) Scholarship program, detta program har mycket högt ställda krav och en lång ansökningsprocessen.
 • Egen-statliga sponsrade studenter. Japan har avtal med flera länder för att hjälpa eleverna med en japansk utbildning, däribland Malaysia, Thailand, Singapore, Förenade Arabemiraten, Kuwait och Uzbekistan.

Läsåret

Den japanska läsåret löper normalt från april till mars. Det finns vanligtvis två terminer, med den första terminen löper från april till september och den andra terminen löper från oktober till mars. Sommarlov är oftast slutet av juli till slutet av augusti, är julledighet slutet av december till början av januari och spring break är slutet av februari till början av april.

Post-Graduate Möjligheter

Det finns många möjligheter för studenter med magisterexamen att arbeta inom industrin eller forskning efter examen. Under 2010 hittade nästan 8.000 utländska studenter i Japan sysselsättningen i Japan efter att de tog examen. Internationella studenter måste ha ett visst jobberbjudande innan de kan ansöka om en ändring i uppehållstillstånd från student till anställning.

Visum

Internationella studenter måste ha ett visum.Studerande i en magisterexamen program är berättigade till en högskolestudent uppehållstillstånd. Den studerande kan ansöka direkt om visum via den japanska ambassaden eller konsulatet i studentens hemland, eller den läroanstalt där studenten planerar att studera kan göra en ansökan för att få ett intyg om behörighet. När eleven har intyg om behörighet, måste de ändå att få visum från sitt hemland japanska ambassaden eller konsulatet.

Förutom visum, måste utländska studenter registrera sig som främlingar inom 90 dagar efter ankomsten i Japan på ett kommunalt kontor i det område där de bor. Eleverna ska bära sina främmande registrering kort med dem hela tiden när de får den.

Sjukförsäkring

Internationella studenter är berättigade att teckna sjukförsäkring, som täcker cirka 70 procent av kostnaderna för medicinsk behandling.Dessutom, vissa universitet har speciella planer sjukförsäkring för internationella studenter. För att få sjukförsäkring, kommer eleverna behöver först sin Alien Registration card. Avgifter för sjukförsäkringen varierar beroende på ort, månadsavgiften i Tokyo är ungefär ¥ 3500.

Tips

Bowing används ofta som både en hälsning och indikering av respekt. Stråkar sträcker sig från casual bågar på ca 15 grader till djupa bågar av ca 45 grader som används för att uttrycka djupa tacksamhet eller en ursäkt. Business bågar är i mitten, ca 30 grader.

Den japanska livsstilen innehåller massor av motion och en hälsosam kost med massor av färska grönsaker och skaldjur.

Visa krav

Vilket visum du behöver beror på hur länge du ska studera i Japan:

 1. Kortvariga kurser upp till 90 dagar: många nationaliteter kan besöka Japan i upp till 90 dagar på viseringsundantag. När du anländer till Japan får du en klistermärke i ditt pass, vilket visar att du kan stanna i Japan i 90 dagar. Om du reser med visumundantag måste du ha en returbiljett inom 90 dagar.
 2. Långtidskurser längre än 90 dagar: För kurser som är 20 veckor (två fjärdedelar) eller längre bör du ansöka om studentvisum. Det japanska högskolestudentvisumet är också känt som Ryugaku. "

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student visum

Pris och valuta

JPY 3000

Visumansökningsavgiften är cirka 3 000 yen för en enda inresa och 6 000 yen för en dubbel inresa eller flera inresor.

Observera att viseringsansökningsavgiften inte är fast, och beror på studentens nationalitet och kurs som bedrivs. Det bästa sättet är att kontakta den konsulära sektionen vid Japans ambassad eller generalkonsulat som är närmast dig.

Vem kan ansöka om visum?

Alla utländska studenter som kommer att studera heltid i Japan i mer än 3 månader måste ha visum.

Var kan du göra ansökan?

Japanska ambassaden

Den första delen av ansökningsprocessen görs genom ditt universitet. Du får ditt visum från den japanska ambassaden i ditt hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Att ansöka om studentvisum till Japan är en process i flera steg.

1. Först, du fyller i olika visumansökningsdokument och skickar dem till din skola. När du ansöker till en skola skickar de följande dokument som du behöver fylla i och skicka till skolan:

 • Ett ansökningsformulär där du fyller i uppgifter om dig själv och kursen.
 • Ett personligt historieformulär där du fyller i din utbildnings- och yrkeshistoria.
 • Applikationsuppsats - motivera varför du vill studera i Japan.
 • Diplom och transkript från den senaste skolan du har examen från, översatt till engelska eller japanska.
 • Intyg om tidigare japanska studier om tillämpligt.
 • En kopia av ditt pass
 • Pass foton
 • Medicinsk historia - vissa skolor ber om din medicinska historia eller tuberkuloskontroll men många skolor inte.
 • Du måste också bevisa att du kan betala för din kurs och försörja dig själv i Japan.

2. Skolan kontrollerar att din ansökan är klar innan de skriver om den och skickar in den till invandringsmyndigheterna i Japan. Ungefär en månad innan din kurs börjar kommer de att utfärda ett intyg om inskrivning (CoE). Skolan skickar CoE till dig så snart den har utfärdats och du har betalat för dina första terminer.

3. Det sista steget för att få ett studentvisum till Japan är att göra visumansökan på den japanska ambassaden i ditt hemland. För att göra detta måste du skicka in:

 • Din CoE
 • Ditt pass
 • Ett passfoto
 • Ett visumansökningsformulär fyllt i digitalt eller för hand med hjälp av blockbokstäver.

När ska du ansöka?

Universitetsfristen för visumansökningar är ofta cirka fem månader innan kursen börjar, så se till att ansöka tidigare. Högt rankade språkskolor och universitet kan ibland också ta senare ansökningar.

Det tar minst 5 arbetsdagar för att behandla visumet inklusive datum för inlämning. Du bör inte heller ansöka tidigare 90 dagar från planerat resedatum.

Behandlingstid

5 Days

Arbetsmöjligheter

Det japanska studentvisumet tillåter deltidsarbete i upp till 28 timmar per vecka.

Alla med ett studentvisum som stannar längre än 6 månader och vill arbeta måste lämna in en ansökan om ”Tillstånd att delta i annan aktivitet än den som tillåts av bosättningsstatus som tidigare beviljats.” Detta kan göras omedelbart vid ankomsten till flygplatsen eller senare på en lokal immigrationsbyrå. Det finns ingen avgift, så se till att göra det om du planerar att arbeta.

Timmar per vecka

28

Varför behöver du den här typen av visum?

Om du skickar in en fullständig ansökan får du nästan alltid ditt visum från den japanska ambassaden. De kan dock neka dig om informationen är ofullständig eller om du till exempel har ett allvarligt kriminellt register.

Här är några saker att tänka på för att undvika ett förnekande av ett japanskt studentvisum:

 • Den kanske största risken för avslag beror på otillräckliga sponsringskrav.
 • Endast en skola kan ansöka på dina vägnar om studentvisum! Om du försöker säkra dina insatser genom att ansöka via flera skolor, du kommer förmodligen att bli avvisad.
 • Kom ihåg att inte häfta dina dokument.
 • En ofullständig fil kommer att vägras, kom ihåg att noggrant kontrollera din ansökan.