Keystone logo
Kanada

Studera Master i Kanada 2024

Studera i Kanada

Som ligger norr om gränsen till USA, Kanada är det näst största landet i världen när det gäller totala arealen. Sträcker sig från Stilla havet till Atlanten, har Kanada också för att ha en av de största ekonomierna på grund av dess överflöd av naturresurser som innehåller olja, mineraler, fiske och skogsbruk. Det anses vara en konstitutionell monarki och parlamentarisk demokrati, med en premiärminister och drottning Elizabeth som statsöverhuvud. Erkänd som en "mitten " makt, rankas Kanada högt bland andra globala länder i mänsklig utveckling, medborgerliga rättigheter, utbildning, ekonomisk frihet och livskvalitet. Dessutom är det en medlem av Förenta Nationerna, NAFTA, G8, NATO, WTO, APEC och Samväldet.

Eftersom Kanada har stora områden av tungt skogsmark, den har en befolkningstäthet på cirka tre personer per åtta kvadrat miles (en kilometer).Denna demografiska är en av de lägsta i världen, jämförbar med delar av nord-och sydpolen, Ryssland och Amazonas djungel. Alternativt, södra Quebec och södra Ontaria innehåller de mest tätbefolkade regionerna i Kanada, längs St Lawrence-floden och de stora sjöarna.

Tre territorier och tio provinser består förbundet av Kanada. Provinserna är mer självständiga än territorier när det gäller välfärd, hälsovård och utbildning, med provinser samla in ytterligare intäkter från government.However, kan den federala regeringen genomför den nationella politiken, såsom den kanadensiska Health Act i provinserna. Även provinserna har rätt att avböja initiering av federal politik, valde de oftast att acceptera dem.

Viktiga Fakta om Kanada

 • Huvudstaden i Kanada är Ottowa, som ligger i provinsen Ontario.
 • Kanada har två officiella språk - engelska och franska. Nästan 60 procent av kanadensarna talar engelska medan 20 procent talar franska. Andra språk allmänt talas i Kanada på grund av dess höga mångkulturella mångfald är kantonesiska, tyska, Punjab och italienska.
 • Rättssystemet i Quebec är baserat på ett system med civila lagar som stöds av fransk lag, resten av Kanada följer den engelska common law-systemet.
 • Canada innehåller uppskattningsvis två miljoner sjöar som täcker cirka åtta procent av den totala landmassa.
 • Lönnlövet är Kanada 's nationella symbol och visas tydligt på landet ' s flagga.
 • Kanada erbjuder gratis grundläggande sjukvård till sina medborgare, men tandvård serviceavgifter fortfarande ansvaret för den person som mottar sådana tjänster. Receptbelagda läkemedel är oftast gratis för pensionärer över 65 samt mottagare av socialt stöd.
 • The Royal Canadian Mounted Police (i vardagligt tal kallas "mountiesna ") är både en nationell och federal polisstyrka som är känd för att ha åkt dekorerade hästarna när de patrullen områden i Kanada.

Canada 's Climate

Genomsnittlig sommar och vinter temperaturen varierar kraftigt från område till område. Medan södra delarna av Kanada förhållanden erfarenhet vädret liknar den amerikanska, prärien och inredning provinser har kontinentalt klimat förhållanden där dagstemperaturen kan variera, i genomsnitt varierar från fem grader Fahrenheit till -30 nedanför grader Fahrenheit (-15 till -30 Celsius ). Alla områden i Kanada är känsliga för stora mängder snö och regn. Montreal, Quebec och Ottawa nuvarande genomsnittliga sommartemperaturer på 78 grader (25 grader Celsius) Fahrenheit och medeltemperaturer vintern på 20 grader Fahrenheit (-6 Celsius).

Kanadensisk Currency

Valutan i Kanada är den kanadensiska dollarn, som anges med symbolerna $ eller C $, eller koden CAD. Liksom den amerikanska dollarn, den kanadensiska dollarn uppdelad i 100 cent.Canada producerar också mynt som kommer i 5 ¢, 10 ¢, 25 ¢, och 50 valörer ¢, även om 50 cent myntet ses sällan i omlopp. Sedlar kommer i ett, fem, tio, 20 och 50 CAD valörer.

Religion i Kanada

Nästan hälften av alla kanadensare betraktar sig katoliker, följt av islam och hinduismen. Enligt en folkräkning nyligen, är nästan 24 procent av kanadensiska medborgare inget samröre med någon typ av religiös grupp, utan föredrar att kalla sig ateister eller agnostiker.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  624
 • Andel av verktyg

  47
 • Internetabonnemang

  58
 • Lokal transport

  67

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  9
 • Biobiljett

  10
 • Pint lokalt öl

  5

Om Kanada

Högre utbildning i Kanada

Det är de kanadensiska provinserna Ontario, Newfoundland och Labrador, Alberta, Manitoba, Nova Scotia, Quebec, British Columbia, Saskatchewan, New Brunswick och Prince Edward Island som är konstitutionellt ansvar för högre utbildning verksamhet.

Även om varje provins skiljer sig något på det sätt de hanterar sina system för högre utbildning, vissa likheter kvarstår som kan hjälpa studenter som planerar att studera i Kanada få en uppfattning om vad du kan förvänta dig från landet 's utbildningssystem. Till exempel, alla universitet och högskolor bevilja bachelor 's Master ' s och doktorsexamen medan yrkesinriktade eller tekniska högskolor ger certifikat eller diplom. Kanadensiska lärosäten inkluderar högskolor som erbjuder två år associera 's grader, högskolor för tillämpad konst och teknik, regionala institutioner och privata yrkesskolor.Om en elev är intresserad av att delta i en viss högskola eller universitet, bör han eller hon besöka webbplatsen för just den provinsen att lära sig mer om sin unika utbildningssystem.

Populära Universitet i Kanada

University of Toronto konsekvent rankas högt på listan över de bästa nordamerikanska universities.Offering studenter tillgång till mer akademiska kurser än någon annan kanadensisk Unversity samt chansen att arbeta i erkända forskningslaboratorier, är UT anses vara en av Kanadas 's topp -flygning högskolor.

Andra framstående kanadensiska universitet inkluderar University of British Columbia, där över 50.000 studenter njuta konsertsalar, museer och en mängd musik och athletic program, och University of Alberta, en värld respekterad och forskningsintensiva universitet känt för sin fördjupade läroplanen och lärande av hög standard.

Studieavgifter

Genomsnittlig undervisning för kanadensiska studenter som vill tjäna en kandidatexamen i deras land är ungefär $ 5000 CAD per år ($ 5000 dollar och 3700 i euro). Studenter som väljer att tjäna examen grader i Kanada bör räkna med att betala ca $ 1000 (740 euro) mer per år än undergraduation studieavgifter.

Internationella studenter är skyldiga att betala högre avgifter än kanadensiska invånare - nästan tre gånger så mycket, faktiskt. Om du är en internationell student, räkna med att betala $ 14.000 (10.400 €) per år för grundutbildningen och en ännu högre belopp för examen grader. Utlänningar deltar Saskatchewan och Quebec universitet betalar den högsta i terminsavgifter, medan internationella studenter deltar Newfoundland och Manitoba universiteten betalar de lägsta terminsavgifter.

Behörighet för studier Visum

För att vara berättigad att erhålla en kanadensisk studie visum, måste studenterna visa att de har godkänts av en högskola eller ett universitet i Kanada, visar att de ekonomiskt kan försörja sig själva och betala terminsavgifter och presentera ett fläckfritt förflutet när det gäller kriminella historia. Studenter kan bli ombedd att genomgå en läkarundersökning i vissa fall innan en student visum utfärdas.

Varför studera i Kanada?

Även om det är dyrt för internationella studenter att delta i högre utbildning i Kanada, har detta land också en av de bästa rykte om kvalitet i utbildningen. Dessutom ger Kanada en lugn, trygg och mångsidig miljö som ger ett utmärkt lärande miljö för studenter som vill uppleva ett av de bästa skolsystemen i världen.

Visa krav

För att studera i Kanada längre än 6 månader, du måste få ett kanadensiskt studietillstånd, som fungerar som ett kanadensiskt studentvisum under hela din vistelse.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Kanadensiskt studietillstånd

Pris och valuta

CAD 150

Vem kan ansöka om visum?

De flesta utländska medborgare måste ansöka om studietillstånd. Ett studietillstånd, en gång utfärdad, tillåter en utländsk medborgare att studera i Kanada vid ett godkänt institut under den angivna kursen eller programmet. I vissa fall behöver du inte studietillstånd för att gå i skolan i Kanada:

 1. Om kursen eller programmet du tänker studera är mindre än 6 månader.
 2. Om du är familjemedlem eller anställd hos en utländsk representant i Kanada.
 3. Om du är medlem i en utländsk väpnad styrka. Du behöver dock fortfarande ett elektroniskt resetillstånd (eTA) för att flyga till Kanada.

Var kan du göra ansökan?

Online/pappersapplikation

Du kan ansöka om ett kanadensiskt studietillstånd antingen online eller via en pappersansökan, som kan erhållas från Citizenship and Immigration Canada (CIC) hemsida.

Hemsida:https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

Hur gör man ansökan?

1. Du måste först få ett standardiserat godkännandebrev från en erkänd högre utbildningsleverantör.

2. Nästa steg är att få ett kanadensiskt ansökningspaket för studentvisum, antingen från CIC-webbplatsen (http://www.cic.gc.ca) eller genom att kontakta ditt lokala visumkontor eller den kanadensiska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland.

3. För att få ditt applikationspaket, du måste svara på några frågor om dig själv på CIC: s webbplats. Dessa frågor kommer att avgöra om du är berättigad att ansöka online om ett kanadensiskt studenttillstånd, och vilka dokument du behöver tillhandahålla. Om du hittas berättigad, du kommer att få en personlig checklistakod, giltig för 60 dagar, som du behöver för att skicka in din ansökan online. Se till att skriva ut sidan som innehåller din kod för framtida referens. Sidan kommer också att innehålla en ansökningsguide, ett beräknat studieavgiftsbelopp, en lista över dokument som du måste skicka in med din ansökan, och riktlinjer för dina nästa steg.

4. När du är redo att ansöka, skapa ett MyCIC-konto, där du anger din personliga checklistakod. Du kommer då att få din personliga dokumentchecklista som låter dig ladda upp och skicka dina dokument till CIC.

5. När du har dina dokument och ansökningsformulär redo och har betalat dina avgifter, du kan skicka in din ifyllda ansökan till CIC.

6. Vissa sökande kan behöva delta i en intervju på sitt lokala visumkontor.

7. När din ansökan godkänns får du ett introduktionsbrev, medan studenter från länder som behöver ett elektroniskt resetillstånd (eTA) och/eller ett tillfälligt uppehållsvisum kommer att utfärdas dessa vid behov. eTA kommer att kopplas till ditt pass. Det är viktigt att du reser med det pass du använde när du ansökte om ditt studietillstånd. eTA är giltigt i fem år eller tills ditt pass löper ut, det som kommer först.

8. Presentera dessa tillsammans med ditt pass, bevis på din ekonomi och ditt godkännandebrev (och alla andra dokument som du har uppmanats att ta) till Canada Border Services Agency (CBSA) i Kanada, som sedan kommer att utfärda ditt kanadensiska studietillstånd och ge dig tillgång till Kanada. De nödvändiga dokumenten för studentvisum i Kanada inkluderar:

 • Ifyllt ansökningsformulär;
 • Det ursprungliga godkännandebrevet från universitetet;
 • Ett giltigt pass/resedokument, som också gör att du kan återvända till ditt hemland. Om du bor i USA är detta inte nödvändigt;
 • Två nya fotografier i passstorlek, med specifikationer för namn och födelsedatum på baksidan;
 • Bevis på ekonomiskt stöd under dina studier som representerar: studieavgift + 833 CAD/månad (för alla provinser, utom Quebec) eller studieavgift + 917 CAD/månad (Quebec);
 • En förklaringsbrev;
 • Om du tänker studera i Quebec behöver du också en Certificat d'acceptation du Québec, engelska och franska översättningar för ditt dokument, ett uttalande från översättaren och en bestyrkt kopia av originaldokumenten;
 • Bevis på att du betalat studietillståndsavgiften (150 CAD).

När ska du ansöka?

Bearbetningstiderna varierar. Det beror på vilken typ av ansökan du skickar in och var den behandlas. Pappersapplikationer tar vanligtvis ungefär dubbelt så lång tid som onlineapplikationer. Det rekommenderas alltid att kontrollera behandlingstiderna i god tid: http://www.cic.gc.ca/english/information/times/temp.asp

När du har ett kanadensiskt studietillstånd, du kan ansöka om att förnya det från Kanada om du bestämmer dig för att fortsätta dina studier.

Behandlingstid

Arbetsmöjligheter

Du kan arbeta på eller utanför campus i upp till 20 timmar under universitetsterminer och heltid under pauser som vinter- eller sommarlovet, utan behov av arbetstillstånd. Att kvalificera, du måste ha ett giltigt studietillstånd och vara heltidsstudent. Du behöver också ett socialförsäkringsnummer (SIN) från Service Canada för att arbeta i Kanada eller för att få förmåner och tjänster från statliga program. Ditt studietillstånd blir ogiltigt 90 dagar efter att du har slutfört ditt studieprogram, så du måste skaffa ett arbetstillstånd efter examen om du vill stanna i Kanada efter dina studier och söka arbete. Detta gäller i tre år.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Ett kanadensiskt studentvisum kan vägras om visumtjänstemannen misstänker att sökandens syfte med att åka till Kanada var felaktigt framställt - om en studiekurs inte var den verkliga anledningen till att en individ ansökte. Ännu mer troligt, beviset på tillhandahållna medel kan vara otillräckligt för de förväntade utgifterna för undervisning, mat, hyra, etc, eller kanske inte är helt tillräckligt för en påstådd studiekurs.