Keystone logo
Kina

Studera Master i Kina 2024

Studera i Kina

De Folkrepubliken Kina ligger i de östra och centrala delarna av Asien, med gränsar till Stilla havet och 14 andra länder, däribland Indien, Vietnam och Nordkorea. Kina är världens folkrikaste nation, med över 1,3 miljarder invånare. Det är världens fjärde största land i termer av landmassan och varierande geografi omfattar skogar, stränder, berg, öknar och 7.600 öar. Modern Kina blandar 5.000 år av historia med högteknologi och livliga städer. Förutom stora industrier som elektronik, är Kina en av världens största jordbruksexportörer.

Klimat i Kina

Eftersom Kina är ett mycket stort land, varierar klimatet kraftigt mellan olika platser, från soliga stränder till kyliga berg. Dock har landet i allmänhet en måttlig klimat året runt.Vintrarna brukar vara kallt och torrt, med temperaturer i söder är så mycket som 40 grader C varmare än i norr. Somrarna tenderar att vara regnigt, med mindre temperaturskillnader. Den sydöstra delen av landet får mest regn och nordvästra minst.

Kultur

Även om det finns 56 olika etniska grupper i Kina, är mer än 90 procent av befolkningen hankineser. Sociala värden baseras på konfucianska och Tao religiösa principer och affärsvärden kultur relationer snarare än stela operativa bestämmelser.

Kineserna har en lång och tydlig historia av litteratur, musik, konst, arkitektur, kampsport och mode. Stora kulturella destinationer inkluderar Förbjudna staden och 798 Art District i Beijing, Tian Tan Buddha i Hong Kong, och den 2000-åriga muren.

Kinesiska köket kommer i otaliga varianter i olika regioner och anses vara en av de bästa i världen.

LEVNADSKOSTNADER

Den totala levnadskostnaderna är mycket låg, från ca $ 200 - 400 $ (US) per månad beroende på plats, större städer är i allmänhet dyrare, men fortfarande mycket rimliga. Sedan några kinesiska medborgare egna bilar, kollektivtrafik som bussar och tåg är väl utvecklade och billigt att använda.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  325
 • Andel av verktyg

  17
 • Internetabonnemang

  11
 • Lokal transport

  26

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  6
 • Pint lokalt öl

  0.9

Om Kina

Högre utbildning i Kina

Kina har mer än 2000 universitet och högskolor som erbjuder Bachelors, Masters, och doktorsexamen. Högskolor är koncentrerade i den östra delen av landet. Kina är värd för närvarande cirka 300.000 internationella studenter, de flesta utländska studenter kommer från asiatiska länder, Ryssland, USA och Frankrike.

Även en gång starkt reglerade av regeringen, kinesiska lärosäten har nu betydande frihet i valet akademiska program och organisationsstruktur, vilket gör många skolor mer attraktiva för internationella studenter.

Varför studera i Kina?

Många människor får en master 's examen i Kina för de kulturella och språkliga erfarenheter. Dessutom är kostnaden för en magisterexamen mycket lägre än i Europa, USA, eller ens de flesta asiatiska länder.Kina har väl betraktas magisterprogram i discipliner som teknik, naturvetenskap, ekonomi och företagsekonomi, samt unika program inom områden som kinesiska språket och kampsport. Även om de flesta magisterprogram kräver kunskaper i kinesiska, många program erbjuds nu på engelska, särskilt för discipliner inom teknik och affärer.

Universitet

Nya statliga reformer och investeringar har flyttat tre kinesiska skolor i topp 200 som rangordnas av Academic Ranking of World Universities (ARWU) - Peking University, Shanghai Jiao Tong University och Zhejiang University. Kina etablerade ARWU att använda som riktmärke för att utvärdera kvaliteten på kinesiska högskolor.

Magisterexamina finns i ett brett spektrum av discipliner, såsom medicin, management, ekonomi, teknik, filosofi, juridik, utbildning, historia, naturvetenskap och även militär vetenskap. För dem som är intresserade av att studera främst kinesiska språket och kulturella studier, vissa institutioner erbjuder särskilda program för internationella studenter, som Beijing Language and Culture University.

Undervisning och programtid

Undervisning och avgifter springa allmänhet ca $ 1000 - $ 2000 per termin i USA-dollar beroende på skolan och utbildningen. Magisterprogram ta 2-3 år (4-6 terminer) för att avsluta. Engineering och tekniska examina kräver normalt 3 års studier.

Läsåret

Läsåret är baserad på två terminer, höst och vår.Höstterminen börjar i september och slutar i slutet av januari eller början av februari och vårterminen löper från februari till juni.

Post-Graduate Möjligheter

Många kinesiska universitet kämpar fortfarande från effekterna av kulturrevolutionen och endast cirka 30 procent av college professorer har avancerade grader. Som ett resultat, det finns många möjligheter till sysselsättning för personer med hög utbildning att undervisa i Kina. Icke-kinesiska magisterexamen utexaminerade kommer också att bli mycket eftertraktade av företag runt om i världen som gör affärer med Kina.

Visum

Alla internationella studenter behöver visum. Det finns två typer av visum för studenter, studie visum (X-visum), vilket är för program som varar mer än sex månader, och Business visum (F-visum) för program på mindre än sex månader. Visumansökningsprocessen tar 2-4 veckor.I vissa fall är studenter tillåtna att anlända i Kina med ett turistvisum och sedan konvertera det till studentvisum.

Sjukförsäkring

Universiteten ger sjukförsäkring för ca $ 100 (US) per år. Eleverna måste ha en aktuell medicinsk undersökning innan de kan börja studera, som de kan få i sitt hemland eller efter ankomsten i Kina. Undersökningen i Kina kostar ca $ 100 (US).

Tips

Kinesiska valutan heter renminbi, förkortat RMB. RMB enheter i Yuan, också ibland kallas Jiao och Fen. Användningen av utländsk valuta i Kina är förbjudet, men banker och många hotell erbjuder utbyta tjänster.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club, och JCB kort är de enda kreditkort för närvarande tillåts i Kina.

Det officiella språket i Kina är Standard mandarin, som är baserad på dialekt av mandarin som talas i Beijing.Dock talar endast 70 procent av befolkningen mandarin som modersmål och många olika regionala dialekter förekommer över hela landet.

Blivande internationella studenter ska arbeta med den kinesiska ambassaden i sitt land för att säkerställa all invandring och andra krav entré är uppfyllda innan du reser till Kina.

Visa krav

 • X1 Visa - utfärdat till dem som åker till Kina för att studera i mer än 6 månader.
 • X2 Visa - utfärdas till dem som åker till Kina för att studera under en period på mindre än 6 månader.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum (X1-visum; X2-visum)

Pris och valuta

Ansökningsavgiften för studentvisum varierar beroende på din nationalitet, antalet inresor som krävs, det land du ansöker om, och om du vill ha en expresstjänst. Avgifterna kan vara runt $30 till $150.

Vem kan ansöka om visum?

Alla utländska studenter som avser att studera i Kina måste få Kina-studentvisum (X-visum). Detta visum beviljas de studenter som redan har accepterats för antagning av ett erkänt utbildningsinstitut i Kina.

Var kan du göra ansökan?

Kinas ambassad eller konsulat eller vid den kinesiska diplomatiska beskickningen

Du kan skicka in ditt visumansökningsformulär på den kinesiska ambassaden eller konsulatet eller vid det kinesiska diplomatiska uppdraget i ditt hemland. Om du inte kan komma personligen för inlämningen, du kan skicka det via en resebyrå eller ett visumbyrå för inlämning för din räkning. Kom ihåg att ansökningar som skickas per post inte accepteras av de flesta kinesiska ambassader eller konsulat.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Du kan ladda ner visumformuläret här: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Fyll i visumansökningsformuläret noggrant och korrekt på din dator. Ta en utskrift av det ifyllda ansökningsformuläret och underteckna det. Kom ihåg att en utskrift av ansökningsformuläret är viktigt eftersom handskrivna formulär inte är acceptabla. Observera att ändring eller korrigering inte är tillåten på det tryckta formuläret.

Följande dokumentation ska lämnas in på Kinas ambassad eller konsulat:

 1. Originalpass med minst sex månaders återstående giltighetstid och tomma visumsidor, och en kopia av passets datasida och fotosidan om det är separat.
 2. Ett ifyllt visumansökningsformulär med ett nyligen taget färgpassfoto (nakna huvud, hela ansiktet) mot en ljus bakgrund.
 3. Bevis på laglig vistelse eller uppehållstillstånd (gäller för dem som inte ansöker om visum i det land där de är medborgare)
 4. Original och fotokopia av antagningsbrevet utfärdat av en skola eller andra enheter i Kina.
 5. Original och fotokopia av" visumansökan för studier i Kina" (Form JW201 eller Form JW202).

Efter ankomst: X1-visuminnehavare måste registrera sig hos det lokala Public Security Bureau (PSB) inom 30 dagar efter ankomst till Kina och ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd i Kina från den lokala PSB. X2-innehavare ska stanna i Kina inom den tidsperiod som anges på visumet, och det är inte nödvändigt för dem att ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd.

När ska du ansöka?

Ansök om studentvisum minst några veckor före ditt planerade resedatum för att ge tillräckligt med tid för att ansökningsförfarandet ska slutföras i tid för att du ska kunna gå med i din kurs. Den vanliga behandlingstiden är 4 arbetsdagar. Om du vill hämta ditt visum tidigare, expresstjänst och rusningstjänst finns tillgängliga mot en extra kostnad.

X1-visum utfärdas normalt för flera inresor med giltighetstid på upp till 5 år. X2-visum utfärdas vanligtvis för en inresa med giltighet i upp till 6 månader.

Behandlingstid

4 Days

Arbetsmöjligheter

Utländska studenter får göra deltidsarbete i Kina. Universitetet bör utfärda ett samtyckebrev; anställningsenheten/företaget ska utfärda en certifiering; polisstationen markerar sedan ditt visum" Deltidsarbete; Deltidsstudie".

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Här är några viktiga saker som du inte bör göra när du ansöker om studentvisum till Kina:

 • Försök inte skicka in ditt ansökningsformulär för studentvisum genom att skicka det via posten eftersom det inte accepteras.
 • Presentera inte falska dokument för ditt studentvisum.
 • Dölj inte eller förvränga fakta i din visumansökan.