Keystone logo
Malaysia

Studera Master i Malaysia 2024

Studera i Malaysia

Malaysia är en federal konstitutionell monarki i Sydostasien som består av tre federala territorier och 13 stater. Att dela landgränser med Indonesien, Brunei och Thailand och sjögränser med Filippinerna, Singapore och Vietnam, är Malaysia särskiljas för att grunda Association of Southeast Asian Nations, Organisationen för islamiska samarbete och Östasien toppmötet.

Ett mångkulturellt och multietniskt land, har Malaysia en konstitution som bekräftar statsreligion som islam utan också skyddar friheten för dess medborgare att utöva den religion de vill. På grund av tidigare påverkan av kolonialism, påminner regeringen system som i Westminster parlamentariska kombineras med rättsliga förfaranden som beskrivs av engelska Common Law. Kungen, eller statschefen, kallas Yang di-Pertuan Agong, som väljs från en lista av ärftliga härskare övervakar Malaysia 's 13 stater.Premiärministern i Malaysia anses vara "regeringschef ".

Majoriteten av Malaysia 's politiska partierna är baserade på etnicitet medlemmar. Åtgärder såsom den nationella utvecklingspolitiken antogs för att främja ursprungsfolkens ställning stammar och malaysier kollektivt kallas bumiputera. Den bumiputera anses vara Malaysia 's ursprungliga invånare, snarare än den malaysiska indianer eller malaysiska kinesiska. Liknar den Kvotering politik som förs i USA på 1970-talet, ger politiken som den nationella utvecklingspolitiken förmånsbehandling till bumiputera när det gäller sysselsättning, sociala bekvämligheter, utbildning och stipendier.

Viktiga Fakta om Malaysia

 • Malaysias huvudstad är Kuala Lumpur, för närvarande den sjätte mest besökta staden i världen.
 • Utrikespolitiken är inriktad på principerna om neutralitet och förmågan att bibehålla fredliga förbindelser med alla andra länder, oavsett politiska eller religiösa system.
 • Turism är Malaysia 's tredje största inkomstkällan från utländsk valuta.
 • En av Asiens 's mest utvecklade infrastruktur finns i Malaysia, med sitt telenät sekund till Singapore.
 • Att vara född i Malaysia inte automatiskt bevilja någon medborgarskap. Dock är alla barn föds med två malaysiska föräldrar utanför landet beviljas automatiskt medborgarskap. Malaysia tillåter inte dubbla medborgarskap.
 • Huvudsakliga etniska grupper i Malaysia är malajer och bumiputera. Den malaysiska konstitutionen definierar malajer som muslimer som utövar traditionell kultur och seder.
 • Hari Kebangsaan, eller nationaldagen, är den mest firade semester i Malaysia och faller den 31 augusti. Det firar självständighet i Malaysia från brittiska kolonialväldet 1957.

Klimat i Malaysia

Malaysia upplever tropiska vädret som inte är så varmt som det är fuktigt på grund av att omges av Sydkinesiska havet. Genomsnittlig temperatur är mellan 70 och 80 grader Fahrenheit (20 och 30 grader Celsius). Oktober till Februari är den regniga säsongen för västkusten och östkusten i Malaysia ser skyfall mellan november och februari. Elever som går i skola i Malaysia kommer att höra dessa regioner som avses i sydväst monsun och nordöstra monsun. Monsoon är ett derivat av "mausim ", det arabiska ordet för "årstider ".

Religioner i Malaysia

Islam är statsreligion, med cirka 60 procent av Malaysias 's befolkning utövar den muslimska tron. Andra religioner inkluderar buddhism, hinduism, kristendom och konfucianismen. Alla muslimer förväntas följa besluten från Sharia domstolar om religiösa frågor.Sharia domstol jurisdiktion begränsas ytterligare till äktenskapsskillnad, giftermål, avfall och arv,

Språk i Malaysia

Malaysia 's officiella språket är malaysiska, med engelska som sitt andra mest talade språket. En typ av engelsk tillhörande med brittisk engelska kallas malaysiska Standard engelska används för att instruera elever i offentliga skolor. Manglish har också hört, som är vardagligt engelska influerad av tamil och malajiska kinesiska. Dock gör Malaysia innehålla nästan 140 andra språk som talas av folk som lever nära Malackahalvön, kustområdena och östra Malaysia, där tribal skillnader i språk existerar. Dessutom är malaysiska inte som andra Southeastern asiatiska språk som vietnamesiska och Thai i att det inte är tonala.

Malaysisk valuta

Valutan i Malaysia är ringgit, tidigare kallad malaysiska dollar.Uppdelad i 100 cent, lika med ringgit närvarande cirka tre dollar i amerikanska valutan och lite över fyra euro.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  189
 • Andel av verktyg

  14
 • Internetabonnemang

  23
 • Lokal transport

  12

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  4
 • Biobiljett

  4
 • Pint lokalt öl

  3

Om Malaysia

Högre utbildning i Malaysia

Den växande rykte som ges till privata universitet i Malaysia har lockat tusentals internationella studenter under det senaste decenniet. Några av dessa privata skolor erbjuder program som tillåter studenter att tjäna en del av en examen vid det universitetet och en del av en examen vid en annan institution. Kallade "twinning ", underlättar denna metod att överföringen av transkript och krediter och gör antagning till program som erbjuder associera grader automatiskt om programmet lämnas av en lokal institution. Mer kända universitet i Malaysia inkluderar Monash University Malaysia Campus, Swinburne University of Technology Sarawak Campus och Malaysia 's äldsta universitet, University of Malaya ligger i huvudstaden Kuala Lumpur.

Eleverna kan få Bachelor 's och Master ' s examen vid malaysiska universitet i tid liknar europeiska och amerikanska utbildningsprogram.De flesta privata och alla offentliga universitet erbjuder Master of Science examen genom att fylla i erforderlig forskning och kurser. Doktorsexamen intjänas när eleverna kan uppvisa forskningsresultat i form av en publicerad papper. Malaysia har också yrkeshögskolorna högskolor som liknar traditionella yrkesskolor, genom att erbjuda associera 's grader, avancerade grader diplom eller intyg om särskild kompetens.

Godkännande av en malaysisk universitet är inte svårt men kräver studenterna lägga fram bevis för kvaliteter som tjänas från tidigare skolor deltog. Malaysia blir känd för sin exceptionella högskoleutbildningar rörande teknik, näringsliv och vetenskap och välkomnar ljusa internationella studenter att studera vid något av sina universitet.

Student visum

Eleverna kommer att behöva skaffa ett turistvisum för att resa till Malaysia.När de anländer till sitt universitet, är studenter utfärdas ett internationellt studentkort och pass stämplas av universitetets myndigheter. Eleverna kommer att behöva två passfoton, ett internationellt pass som har varit giltigt i minst sex månader, två ifyllda ansökningsblanketter, betalning av avgift, bevis på att de kan försörja sig medan i Malaysia, ett introduktionsbrev och ett intyg om att de har fått en gula febern-vaccination före inresan i landet.

Varför studera i Malaysia?

Studenterna kommer att få utbildning av hög kvalitet till en rimlig kostnad när man förtjäna sin examen i Malaysia. Typiska kursavgiften inkluderar registrering, undervisning, insättning, laborationer avgifter (om tillämpligt), kursmaterial och sjukförsäkring som, för kandidatexamen 's examen, är ungefär RM (Malaysiska ringitt) 80.000, eller $ 10.000 i US-dollar.Dessutom är levnadskostnaderna låga jämfört med andra länder och studenterna får arbeta högst 20 timmar per vecka medan du studerar i Malaysia, så länge de får en studerande tillstånd eller passera.