Keystone logo
Nederländerna

Studera Master i Nederländerna 2024

Studera i Nederländerna

Nederländerna ligger i nordvästra Europa med gränser på Nordsjön, Belgien och Tyskland. Förutom tulpaner och väderkvarnar, är landet känt för sina vallar - ungefär en femtedel av marken i Nederländerna ligger under havsnivån och omfattande vallen systemet håller översvämningar i schack. Haag, en av de största städerna i Nederländerna, är värd för den internationella brottmålsdomstolen och flera andra internationella domstolar. Ledande industrier omfattar sjöfart, fiske, handel och bank. Noterbara holländska konstnärer inkluderar Vincent van Gogh och MC Escher.

Klimat

Nederländerna har en måttlig maritima klimat. Somrarna är relativt svalt, med en genomsnittlig sommar toppar på 23 grader C i augusti och genomsnittliga dalar vintern runt 0 grader C i februari. Regn kan förväntas på ungefär hälften av dagarna under en månad, och snöfall inträffar ungefär 25 dagar varje vinter.

Kultur

Även holländska är det officiella språket i Nederländerna, mest nederländska medborgare talar engelska. Holländarna är kända för att ha ett öppet samhälle som uppmuntrar innovation och omfattar flera kulturer. Dessutom har Nederländerna en mycket låg kriminalitet.

LEVNADSKOSTNADER

Levnadskostnaderna är relativt låg i Nederländerna, jämfört med många västeuropeiska och nordamerikanska länder. Eleverna kommer också att hitta ett varmt välkomnande och rabatter i många restauranger, teatrar och museer. Dessutom är Nederländerna extremt cykelvänliga och många elever kommer att finna att de har inget behov av att använda kollektivtrafiken.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  611
 • Andel av verktyg

  70
 • Internetabonnemang

  40
 • Lokal transport

  79

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  10
 • Biobiljett

  12
 • Pint lokalt öl

  5

Om Nederländerna

Högskoleverket

Nederländerna erbjuder kandidat-, magister-och doktorsexamen. Grader erbjuds i två huvudkategorier:

Ett. Forskningsinriktade program vid forskningsuniversitet. Forskningsuniversitet inkluderar institutioner med såväl generella program och de som är specialiserade inom områden som teknik och jordbruk.

2. Professionella högskoleutbildningar vid yrkeshögskola universitet. Universitet med yrkeshögskola program förbereder eleverna att arbeta i vissa yrken, såsom konst eller utbildning.

Samtliga masterprogram kräver en kandidatexamen för antagning. En kandidatexamen från en forskningsinriktad program krävs för tillträde till en forskningsinriktad program på avancerad nivå, dock sökande med en kandidatexamen från en yrkeshögskola program kan medges om de uppfyller ytterligare krav.

Varför studera i Nederländerna?

Studera i Nederländerna ger enastående värde genom en kombination av låg undervisning, top-notch universitet, och en mångkulturell livsstil som omfattar internationella studenter. Under 2012 hölls nederländska universitet 12 av de 200 positionerna i Times Higher Education World University betyg .

Även elever som talar nederländska kanske föredrar att skriva in sig i ett program undervisas på nederländska, många program i Nederländerna undervisas på engelska. Internationella studenter är välkomna och utgör omkring 13 procent av eleverna i landet. Dessutom är vissa institutioner tillhandahåller program som är särskilt utformade för internationella studenter. Alla nederländska institution som rekryterar internationella studenter måste följa en uppförandekod som omfattar rådgivning och urval av dessa elever.De mest populära utbildningsprogram för internationella studenter i ekonomi, teknik, samhällsvetenskap och språk.

Universitet

Nederländerna har 13 forskningsuniversitet, 39 yrkeshögskolor och 14 andra institutioner. Tre forskningsuniversitet specialiserade på teknologi och ett forskningsuniversitet, Wageningen, specialiserat inom jordbruket. Universiteten får finansiering från olika källor, inklusive statsbidrag, undervisning, avgifter, och kontrakt med utomstående organisationer.

Undervisning, programtid och Läsåret

Undervisningen för ett EU-elev är ca € 1.800 till € 12.000 per år beroende på programmets typ och skola. Priser för icke-EU-studenter är cirka € 8.000 till € 20.000 per år.Även om alla holländska magisterprogram ger utmärkt värde, är den holländska särskilt kända för sin expertis inom hållbar energi, vattenförvaltning, och Art & Design.

En forskningsinriktade magisterprogram kräver 60-120 timmar kredit, vilket tar 1-2 år att slutföra. Engineering, jordbruk, matematik och naturvetenskap kräver alla 120 credit-hour/2-year program. Forskning grader tilldelas antingen en Master of Science eller en Master of Arts.

Tillämpad konst och grader vetenskap kräver också 60-120 timmar kredit, beroende på den akademiska disciplinen. Den examen är specifikt för den akademiska specialitet, såsom en Master of Architecture.

En kredit timme tar normalt 28 timmar att slutföra, och läsåret är 42 veckor lång. En heltidsstuderande slutförs normalt 60 timmar kredit under ett läsår.Läsåret består normalt av två terminer, med höstterminen igång från september till januari eller februari och vårterminen löper från februari till juni.

Post-Graduate Möjligheter

Efter examen, alla elever får ett diplom som visar deras examen samt en beskrivning av studier så att potentiella arbetsgivare i en internationell student hemland kan förstå graden. Dessutom kan alla internationella studenter bor i Nederländerna i upp till ett år efter examen för att söka arbete. Det finns inga restriktioner för sysselsättning under det året. Akademiker är också uppmuntras att söka forskarutbildning eller forskartjänster.

Viseringskrav och arbetstillstånd

EU-studenter behöver inte visum, men är skyldiga att vara registrerade hos de nederländska immigrationsmyndigheterna (IND) med sin värdinstitution och meddela sin kommun. Studenter från länder utanför EU måste ha ett uppehållstillstånd som är giltigt i 12 månader och kan förlängas. Studentens värdinstitution bör ansöka om detta tillstånd efter att studenten anländer.

Sjukförsäkring

Alla internationella studenter måste ha någon form av sjukförsäkring, som kan tillhandahållas av sitt hemland. Dock bör alla som blir anställd i Nederländerna skriva in sig i holländska allmän sjukförsäkring. Arbetstillstånd krävs inte för studenter från EU-länder, men krävs för andra internationella studenter.

Tips

Toppuniversitet i Nederländerna är mycket konkurrenskraftiga, så blivande studenter bör kontrollera behörighetskraven tidigt att se till att de är berättigade. Engelskspråkiga program kräver studenter från länder där engelska inte är modersmål för att visa kunskaper genom TOEFL eller annan ackrediterad engelskt språktest.

Visa krav

MVV (Provisoriskt uppehållstillstånd) - ett inresevisum.

VVR (Uppehållstillstånd) - om du planerar att stanna i Nederländerna i mer än tre månader, utöver ditt inresevisum, måste du också ansöka om uppehållstillstånd (VVR) - ett ID-kort som står som studievisum.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

MVV (Provisoriskt uppehållstillstånd); VVR (Uppehållstillstånd)

Pris och valuta

EUR 311

För närvarande kostar det en ej återbetalningsbar avgift på 311 euro för att behandla en ansökan om MVV och uppehållstillstånd för studier i Nederländerna. Avgifterna granskas två gånger per år, och kan komma att ändras i mitten av året.

Vem kan ansöka om visum?

Om du är medborgare i ett EU- eller EES-land eller Schweiz behöver du inte studentvisum eller uppehållstillstånd för att stanna i Nederländerna.

Icke-EU, EES eller schweiziska medborgare behöver uppehållstillstånd för att stanna i Nederländerna i mer än 90 dagar - under en kortare period, du behöver bara turistvisum. Det finns två dokument du behöver. I de flesta fall behöver du ett provisoriskt uppehållstillstånd (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) för att resa till Nederländerna. Dessutom behöver du uppehållstillstånd (VVR) för att stanna i landet.

Medborgare i ett fåtal länder eller personer under vissa omständigheter är undantagna från att behöva ansöka om ett VVR. Du kan läsa mer om detta här: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Var kan du göra ansökan?

utbildningsanstalt

Utbildningsinstitutionen måste ansöka på dina vägnar så du måste kontakta dem för mer information om förfarandet. Om inte, be om hjälp genom att kontakta värdinstitutionens internationella kontor (eller om du är forskare, HR-avdelningen).

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Viseringsansökningsförfarandet initieras av universitetet så snart studenten officiellt antas till studieprogrammet.

Dokument som krävs för visumansökan listas i brevet som universitetet skickar till potentiella studenter. Vanligtvis behövs följande dokument:

 • en kopia av den första sidan (identitetssidan) av ett giltigt pass
 • bevis på att du kan försörja dig själv ekonomiskt
 • ytterligare passstora foton (storlek: 35 mm x 45 mm, se IND-krav in.pdf);
 • Bevis på studieavgifter och betalningar av viseringsansökningar.
 • Bevis på inkvartering under minst ett läsår (10 månader).
 • för kinesiska studenter kan ett NESO-certifikat vara nödvändigt.

Giltigt bevis på en sökandes ekonomiska självförsörjning kan visas på följande sätt:

 • Ett brev från den nederländska värdinstitutionen som nämner din praktikavgift eller praktikstipendium.
 • Ett antagningsbrev från det nederländska universitetet med information om ditt studentbidrag, undantag från undervisning, eller stipendium.
 • Ditt kontoutdrag hos en internationell bank, som anger tillräckligt med pengar för att betala för dina föreslagna utgifter i Nederländerna.

När ska du ansöka?

Behandlingstiden för din studentvisumansökan till Nederländerna är vanligtvis en månad, även om det ibland kan ta upp till 3 månader.

Uppehållstillståndet utfärdas för en studerandes studieprogram plus 3 månader, upp till högst 5 år. Om studenten vill genomföra en förberedande kurs, dess varaktighet kommer att läggas till viseringstiden. Om utbildningens längd tar mer än 5 år kan uppehållstillståndet förlängas med ytterligare ett år.

Det finns ett annat villkor kopplat till giltigheten av VVR. Det förblir giltigt förutsatt att studenten får 50% kredit under hela kursens varaktighet.

Kandidater från högre utbildning eller universitetsstudier (kandidatexamen, magister, eller doktorsexamen) kan ansöka om ett orienteringsår för examenstillstånd inom tre år efter examen. Detta ger dig ett år att söka anställning, under vilken tid du kan arbeta utan några begränsningar eller behovet av att en arbetsgivare har ett arbetstillstånd åt dig.

Behandlingstid

1 Month

Arbetsmöjligheter

Alla internationella studenter får arbeta tillsammans med sina studier.

För studenter utanför EU och utanför EES krävs ett arbetstillstånd för att arbeta. Detta tillstånd måste erhållas av den blivande arbetsgivaren för dina räkning. Även med detta arbetstillstånd kan studenter bara arbeta under ett begränsat antal timmar, dvs. 10 timmar i veckan. De får arbeta heltid under juni, juli, och augusti.

Studenter från EU, EES (utom Kroatien) och Schweiz behöver inte arbetstillstånd.

Timmar per vecka

10

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.