Keystone logo
Nya Zeeland

Studera Master i Nya Zeeland 2024

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  580
 • Andel av verktyg

  44
 • Internetabonnemang

  49
 • Lokal transport

  108

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  8
 • Biobiljett

  10
 • Pint lokalt öl

  6

Om Nya Zeeland

Nya Zeeland är ett mångskiftande land med en unik kulturell bakgrund och massor att erbjuda det internationella studerande. Beläget i sydvästra Stilla havet, är denna ö land nära till Australien, samt Fiji och Tonga. Det är fjärrkontrollen som helhet, även om det finns stora och växande städer över hela landet. I själva verket var Nya Zeeland en av de sista avlägsna områden regleras med människor. Den största staden Auckland är hem för många högre utbildning alternativ för internationella studenter, men andra alternativ finns också.

Studenter registrera sig i skolan vid sex års ålder. De är skyldiga, enligt federal lag, att stanna kvar i skolan genom en ålder av 16. Medborgare i landet inte betala för utbildning under hela denna tid. De flesta elever kvar i skolan genom ålder 19, alla som betalas av staten. Landet har en läskunniga på 99 procent.

Klimat

Under större delen av året är klimatet här är milt. Den årliga temperaturområdet är ca 50 grader upp till 61 grader C. Temperaturen kan variera, men baserat på vilken plats på ön du bor i. Den västra kusten är mycket våt. Central Otago regionen är ett halvtorrt klimat. Det finns områden med regnskog här liksom bergstoppar med mycket låga temperaturer.

Samhälle

Nya Zeeländare älskar deras utomhus. Du kommer att finna att detta är platsen att besöka om du är ute efter bergsklättring eller skidåkning. Däremot har området också en stark kulturell komponent som innehåller de tidiga traditioner Maori kulturen. Mycket av landet är fortfarande avlägset och många människor bor i dessa områden. I moderna städer, men hittar du alla bekvämligheter du kan vara vana vid att njuta.

LEVNADSKOSTNADER

Bor i Nya Zeeland är ungefär som lever i Australien. Landet 's levnadskostnaderna i Auckland liknar vad du hittar i London, Sydney, eller New York. Importerade varor kostar betydligt mer. Om du vill köpa ett drag biljett, du 'll spendera Kr 15. För en kopp kaffe, kommer du att tillbringa ungefär NZ $ 4.

Visa krav

Studentvisum (för studier som är längre än tre månader)

Om din kurs är tre månader eller mindre, du behöver inte ett studentvisum, bara ett besöksvisum.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum; Besöksvisum

Pris och valuta

NZD 250

Ansökningsavgifterna varierar beroende på ditt ursprungsland och kan vara runt $250.

Du kan kontrollera kostnaderna för ett Nya Zeelands studentvisum här:

https://www.immigration.govt.nz/about-us/policy-and-law/how-the-immigration-system-operates/visa-application-process/how-much-visa-applications-cost-and-when-to-pay

Vem kan ansöka om visum?

Ett studentvisum krävs för att alla som kommer till Nya Zeeland ska studera i mer än tre månader. Studien måste vara huvudsyftet med ditt besök. Om din kurs är upp till 3 månader, du kanske kan studera på ett besöksvisum eller arbetsvisum.

Du behöver inte ett studentvisum för att studera heltid om:

 1. du är medborgare i NZ eller bosatt
 2. du är en australisk medborgare
 3. du har ett visum för permanent uppehållstillstånd eller ett hemvist returvisum för Australien - utan villkor.

Var kan du göra ansökan?

Online/Nya Zeelands konsulat eller ambassad

Att göra en ansökan om ett Nya Zeelands studentvisum, du kan ansöka online eller personligen innan du reser.

För att ansöka personligen inom ditt hemland måste du kontakta ditt lokala Nya Zeelands konsulat eller ambassad för att få ett ansökningsformulär och/eller möte. Alternativt kan du ansöka online genom att besöka den officiella webbplatsen www.immigration.govt.nz och skapa ett konto.

Hemsida:https://www.immigration.govt.nz/

Hur gör man ansökan?

För din visumansökan behöver du:

 • Godkännandebrev från en godkänd utbildningsleverantör i Nya Zeeland.
 • Bevis på tillräckliga medel - Du måste visa att du har tillräckligt med medel för att betala dina studieavgifter (detta kan inkludera bevis på lånetäckning, stipendium eller andra medel) och bevis på medel för att täcka dina levnadskostnader medan du studerar i Nya Zeeland (via en sponsor, ett lån, ett stipendium, statligt stöd eller tillräckligt banksaldo). Du måste bevisa att du har minst 15 000 NZD$ (~10 870 USD) för varje år om din kurs är längre än nio månader.
 • Bevis på vidare resor - Detta kan vara bevis på redan betalda biljetter, bevis på ytterligare medel eller överenskommelse från en sponsor om att betala för vidare resor. Poängen är att visa att du tänker och har råd, att lämna landet när du har slutfört dina studier.
 • Reseförsäkring.
 • Läkarintyg - Om du planerar att studera i Nya Zeeland i mer än 12 månader måste du tillhandahålla ett allmänt läkarintyg, ett röntgenintyg på bröstet och eventuellt genomföra en tuberkulosscreening.
 • Om du är under 18 måste du också bevisa arrangerat boende, och om du är 17 eller äldre, ett polisintyg om ”god karaktär”.
 • Tvåfärgade passfoton.
 • Ett pass som är giltigt i minst tre månader efter det datum du planerar att lämna Nya Zeeland.
 • Bevis på att du har betalat viseringsansökningsavgiften.

När ska du ansöka?

Du bör ansöka minst sex veckor innan du planerar att resa till Nya Zeeland. Studentvisum som söks online tar vanligtvis 20 dagar att bearbeta, medan studentvisum som söks via pappersformuläret tar 25 dagar att bearbeta.

Ditt studentvisum är normalt under samma tid som den studie du har betalat för, och dess varaktighet kan vara upp till 4 år.

Behandlingstid

20 Days

Arbetsmöjligheter

Internationella heltidsstudenter med studentvisum får lagligt arbeta i Nya Zeeland i upp till 20 timmar per vecka under termin, och kan arbeta heltid under alla schemalagda semesterperioder som jul, Påsk- och sommarlov. Specifikationerna beror på dina visumvillkor. Arbetslivserfarenhet som krävs i dina studier räknas inte med i 20-timmarsgränsen. Internationella studenter kan inte vara egenföretagare.

Masters av forskning och doktorander kan arbeta så många timmar som de vill.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Några av anledningarna till att ett Nya Zeelands studentvisum kan avvisas är:

 1. Om du har ett register över fängelse i det sista 10 år och eller dömts och dömts till fängelse.
 2. Om du har ett register över utvisning, och eller om du är föremål för en period av förbud att komma in i Nya Zeeland.
 3. Om det finns en felaktig framställning av den information du har lämnat, där immigrationsansvarig anser att den information som deklareras i din ansökan inte är äkta.
 4. Om du har lämnat in en ansökan som inte är ifylld
 5. Om hälso- och karaktärskraven inte uppfylls
 6. Om du inte kan visa för att täcka studieavgiftskostnaden, levnads- och resekostnader i Nya Zeeland
 7. Om det inte finns någon tydlig väg för kursen tänker du studera i Nya Zeeland
 8. Om immigrationsombudet ser att du inte är en genuin student från de dokument och information du har lämnat, och som efter telefonintervjun, kan du inte ens svara på viss information om kursinformation, institutionens information, bland andra
 9. Om medlen inte är legitima, eller om de inte kan verifieras