Keystone logo
Portugal

Studera Master i Portugal 2024

Studera i Portugal

Portugal är en republik i sydvästra Europa som gränsar till den iberiska halvön och gränsar till Spanien i öster och norr och Atlanten i söder och väster. Portugual innehar suveränitet över Madeira och Azorerna skärgårdar och är uppkallad efter Porto, landets 's näst största stad. En medlem av Europeiska unionen och som anges högt på HDI, eller Human Development Index, är Portugal ett fredligt, globaliserad nation som också hör till FN, den latinska unionen, Nato och Organisationen för Ibero-amerikanska staterna.

Efter godkännandet av sin nuvarande konstitution 1976 har Portugal varit verksam som en demokratisk republik med Lissabon som huvudstad och största stad. Församlingen av republiken, republikens president, statsrådet och statsministern är Portugal 's fyra primära statliga institutioner. I likhet med USoch Europa, har Portugal flera politiska partier som medborgarna väljer kandidater och välja. De två dominerande partierna är Socialdemokraterna och det socialistiska partiet, med ekolog partiet och det portugisiska kommunistpartiet regelbundet inhämtar cirka tio procent av rösterna vid varje val.

Viktiga Fakta om Portugal

 • Portugal öppnade den största solenergi fabrik i världen under 2006, i staden Alentejo.
 • Förutom Portugal och Brasilien, är portugisiska talas också i Ekvatorialguinea, Angola, Moçambique och Kap Verde.
 • Studenter som väljer att tjäna en examen i Portugal kommer att vilja se den längsta bron finns i Europa - Vasco da Gama-bron - som spänner över nästan 11 miles, eller 17,3 kilometer och korsar floden Tejo i närheten av Lissabon.
 • Tjurfäktning är fortfarande lagligt i Portugal.
 • Portugal är hem för nästan 11 miljoner människor, med en tredjedel av befolkningen bor i Lissabon och Porto.
 • Coimbra, Portugal är hem till en av Europas 's äldsta universitet, universitetet i Coimbra, som bildades 1290 e.Kr.
 • På grund av den kraftiga påverkan av katolicismen, kan Portugal vara en av Europas 's mest konservativa länderna i fråga om att sociala normer och idéer. Legalisering av aborter under 2007 var mycket kontroversiell och bara passera genom en folkomröstning.
 • Den portugisiska äter mer fisk än något annat folk i världen.


Portugal 's Climate

Portugal erbjuder Medelhavet, stäpper och halvtorra klimat och presenterar några av de varmaste temperaturerna i Europa. Besökare till Guadiana bassäng nära Spanien 's gräns får swelter enligt sommartid temperaturen nå så högt som 100 grader Fahrenheit (38 grader Celsius). Dock faller snön regelbundet mellan oktober och maj i Portugal 's norra och centrala regionerna, med vintertemperaturer genomsnitt 25 grader Fahrenheit, eller -9 Celsius.

Portugal 's Valuta

Att vara medlem i Europeiska unionen, är Portugal 's huvudsakliga valutan euron och dess Banco de Portugal utgör en betydande del av ECBS (Europeiska centralbankssystemet). Majoriteten av Portugals 's finansiella och näringslivsorganisationer är baserade i Porto och Lissabon ' s storstadsområden.

Sedan 1974 's Carnation revolutionen, har Portugal försökt att anpassa sig till den snabbt växande globala ekonomin genom att ändra sin tidigare ekonomiska modell av den offentliga konsumtionen till en som betonar privata investeringar, export och tekniska innovationer. Som ett resultat, har traditionella industrier såsom skor, trä, kläder och kork tagit ett baksätet till företagstjänster. För närvarande är Portugal lidande genom en kraftig lågkonjunktur som har ekonomiskt bistånd av ett EU-stödprogram värderas till € 78000000000. Ekonomer tror att de värsta åren i Portugal 's recessionen är över och att landet ' s arbetslösheten ska börja minska under 2014.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  429
 • Andel av verktyg

  35
 • Internetabonnemang

  35
 • Lokal transport

  40

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  7
 • Biobiljett

  7
 • Pint lokalt öl

  2

Om Portugal

Högre utbildning i Portugal

Portugal erbjuder yrkeshögskoleutbildning och universitetsutbildning-typ utbildning som ges av privata eller offentliga universitet, institut eller tekniska högskolor. Universiteten drivs av regeringen anta studenter via ett konkurrenskraftigt system som kallas begränsad antagning, eller "inskrivning restriktioner ". Studenter måste passera tentor som testar dem över specifika ämnen och få minsta kvaliteter innan de är juridiskt tillåtet att ansöka till universitet. Inträdeskrav för många grund-och doktorsexamen program undervisas i offentliga universitet är generellt mer krävande och selektiv än kriterier som förväntas av yrkeshögskolor eller privata universitet.

Det portugisiska systemet för högre utbildning är exceptionellt forskningsinriktat men yrkeshögskolornas studenter erbjuder en chans att tjäna grader i professionella områden som psykologi, juridik, ekonomi, medicin och naturvetenskap.Grader omfattar undervisning, teknik, ingenjörsvetenskap och humaniora karriärer tillhandahålls av både yrkeshögskolor och universitet. Alla privata och offentliga högskoleutbildning kan inte fungera om de har erkänts av Portugal 's Ministério da Ciência, Tecnologia e Ensino Superior (ministeriet för vetenskap, teknik och högre utbildning).

Internationella studenter som önskar delta i ett portugisiskt universitet behöver motsvarande en Diploma de Ensino Secundári, som liknar en amerikansk high school-examen, samt dokumentation som visar inträdesprov provresultat. Eftersom Portugal är en del av Europeiska unionen och följer Bolognaprocessen, studenter ohc ungkarl 's (licenciatura), master ' s (mestrado) och doktorsexamen (Doutoramento) grader som är jämförbara med dem som ges i USA och de flesta av Europa.

Student visum

EU-studenter behöver inte visum för att studera in Portugal, även om EU-studenter kan behöva visa att de kan försörja sig själva innan de får påbörja kurser vid ett portugisiskt universitet. Alternativt, kommer icke-EU-studenter måste skaffa ett studentvisum om de planerar att stanna kvar i Portugal under mer än tre månader. Pappersarbete som krävs för att starta processen viseringsansökan omfattar ett giltigt pass, ifylld ansökan, ett passfoto, universitet antagningsbesked, kopia på en resplan och flygbiljett, bevis på sjukförsäkring och kontoutdrag eller annat bevis på att studenten 's finansiella status.

Högre utbildning är inte gratis i Portugal men stipendier och andra ekonomiska stöd kan vara tillgängliga till berättigade elever. Genomsnittlig kostnad för årliga studieavgifter för kandidatexamen 's och Master ' s utbildningsprogram är ca $ 1300 till $ 1800 USdollar, eller 950 till 1300 euro. Doktoratgrader kostar betydligt högre.

Varför studera i Portugal?

Med Portugal 's system för högre utbildning ökar sitt fokus på teknik och forskning inom områdena rymd, bioteknik och förnybara resurser, studenter som är intresserade av att göra karriär inom dessa branscher kommer att tycka att portugisiska universiteten har mer att erbjuda än många andra institutioner. Dessutom är Portugal 's landsbygd geografiskt och klimatmässigt skiftande med vackra berg, vackra betesmarker och miles av kusten för studenter att uppleva och utforska.

Visa krav

 1. Transit- och korttidsvisum för Schengenvistelse (typ C) - för studenter som ansöker om en kort studie- eller språkkurs som varar högst 3 månader.
 2. Schengens nationella visering för längre vistelse (typ D) - för studenter som ansöker om akademisk examen.
 3. Portugisiskt uppehållstillstånd för forskare - för tredjelandsmedborgare som kommer till Portugal för att bedriva postdoktoral forskning i mer än 3 månader.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

C-visum; visum av D-typ; Portugisiskt uppehållstillstånd för forskare

Pris och valuta

EUR 170

Den portugisiska studentvisum handläggningsavgiften är cirka 170 EUR. Avgiften kan komma att ändras.

Vem kan ansöka om visum?

Studenter från EU/EES-länder behöver inte visum för att studera i Portugal men bör ansöka om uppehållskort vid ankomst (Autorização de Residência). Detta måste ske inom de första tre månaderna efter ankomsten och kan göras i kommunfullmäktige.

Studenter utanför EU/EES som vill studera i Portugal kommer att behöva studentvisum och uppehållstillstånd. Visum måste erhållas innan du reser. Uppehållstillstånd söks vid ankomsten från den portugisiska immigrations- och gränstjänsten (SEF).

Invånare i vissa länder utanför EU behöver inte visum för kortare vistelser på mindre än tre månader och kan komma in i Portugal fritt med endast ett giltigt pass. Det finns mer än 30 länder för vilka detta gäller inklusive USA, Kanada, Australien, och Nya Zeeland.

Var kan du göra ansökan?

Portugals ambassad eller konsulat

Du måste ansöka om ett portugisiskt studievisum hos den portugisiska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland.

Hemsida:https://www.portaldascomunidades.mne.pt/pt/

Hur gör man ansökan?

Du kan starta viseringsansökningsprocessen när du har fått ett universitetsgodkännandebrev. Processen genomförs på den portugisiska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland - du måste boka en visumintervju på deras hemsida, där du också kan kontrollera den nödvändiga dokumentationen.

Dokumentationen som du behöver för din visumansökan kan innebära följande:

 • Ditt ifyllda ansökningsformulär (hämtat från webbplatsen för ditt lokala portugisiska konsulat)
 • Två fotografier i passformat
 • Ett pass som löper ut tidigast tre månader efter att du återvänt hem
 • Ett godkännandebrev från utbildningsinstitutionen som du planerar att delta i Portugal
 • Bevis på att du har ekonomiska resurser för att försörja dig själv under din vistelse
 • Bevis på att du har köpt sjukförsäkring
 • En köpt biljett för att resa till Portugal
 • Bevis på att du har ordnat boende när du anländer till Portugal

Vissa ambassader/konsulat kan också begära ett kriminalregisterintyg.

När ska du ansöka?

Efter att ha skickat in din portugisiska studentvisumansökan, godkännandeprocessen kan ta mellan en och tre månader att behandla, beroende på vilket land du ansöker från.

Längden på ditt studentvisum beror på längden på ditt studieprogram. Alla internationella studenter måste ansöka om uppehållstillstånd inom tre månader efter ankomsten till Portugal, som sedan gäller i ett år. Efter ett år kan uppehållstillstånd förnyas i upp till fem år.

Behandlingstid

3 Months

Arbetsmöjligheter

EU/EES-studenter får arbeta i Portugal utan några begränsningar eller tidsgränser.

Studenter utanför EU/EES kan arbeta upp till 20 timmar/vecka eller heltid under semestern.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.