Keystone logo
Schweiz

Studera Master i Schweiz 2024

Studera i Schweiz

Officiellt kallas den schweiziska federationen, ligger Schweiz i Västeuropa och gränsar till Italien i väster, Tyskland i norr, Liechtenstein och Österrike i öster och Frankrike i väster. Bern är huvudstad i Schweiz, en stat som består av 26 kantoner, eller geografiska underavdelningar som skiljer sig något i statliga administrationsverktyg förfaranden. Majoriteten av Schweiz 's befolkning (nästan åtta miljoner människor) lever på ett område som kallas för platån, där de tätbefolkade städerna Genève och Zürich ligger.

Schweiz är känt för att vara ett av de rikaste länderna i världen. Invånarna har det högsta beloppet av icke-finansiella och monetära tillgångar per individ jämfört med alla andra medborgare i världen. Dessutom, Genève och Zürich rankas konsekvent som två städer som uppvisar de bästa levnadsstandarden bland alla andra globala städer.Schweiz 's stabil ekonomi tillskrivs dess självförsörjning genom odling och effektiva tillverkningsmetoder som gör det möjligt att exportera stora mängder gods. Andra områden som Schweiz visar utmärkt ekonomisk expertis inkluderar turism, internationella bank, transport, bioteknik och forskning och utveckling.

Schweiz 's Climate

Norr om schweiziska Alperna klimatet är tempererat men påverkas av olika höjdskillnaderna faktorer som involverar vind exponering och atmosfäriska tillstånd som härrör från berget placering. Schweiz 's genomsnittliga temperaturen ligger runt 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius), med rainful mängder fluktuerande från så mycket som 67 (170 cm) inches nära Lugano och så lite som 21 (53 cm) inches runt Rhônedalen.Norr och väster om Alperna, invånarna upplever en regnig, något svalt klimat med temperaturer kvar runt 32 grader Fahrenheit (0 Celsius) på vintern och 70 grader Fahrenheit (21 grader Celsius) i områden söder och sydost om Alperna.

Viktiga Fakta om Schweiz

 • Flaggan uppvisar ett vitt kors mot en ljus röd bakgrund. Korsets armar är något längre än deras bredd.
 • Den schweiziska nationalsången, eller schweiziska Hymn, börjar med raden "Radiant på morgonen himlen, Herre, jag ser att Du är natt ". (Trittst i Morgenrot Daher, Seh 'ich dich i Strahlenmeer)
 • Schweiz behållit sin egen valuta, den schweiziska francen, då Europa bytte till euron. Mynt av ett, fem, tio, 20 och 50 centimes innefattar de andra monetära enheter. Franc är tillgängliga i en, två och fem franc. Franc "noter " kommer i tio, 20, 50, 500 och 1000 franc.
 • Schweiz använder det metriska systemet för bedömning av mått och vikter
 • Helgdagar är nyår 's, Labor Day den 1 maj och julen. Ascension, långfredagen, Whitmonday och annandag påsk anses religiösa högtider

Språk

Eftersom Schweiz gränsar till flera olika länder, har staten fyra nationella språk - italienska, tyska, franska och Rhaeto-Romansch. Majoriteten av schweiziska medborgare talar främst tyska, medan 20 procent talar franska och åtta procent talar italienska. Talrika dialekter unika för vissa kantoner existerar också.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  1030
 • Andel av verktyg

  81
 • Internetabonnemang

  52
 • Lokal transport

  84

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  16
 • Biobiljett

  21
 • Pint lokalt öl

  7

Om Schweiz

Högre utbildning i Schweiz

Schweiz har tio "kantonala " universitet samt två högskolor som anses federala högre utbildning facitlities. Dessutom är många högskolor spridda över hela landet för att tillgodose ett ökande antal internationella och lokala studenter. Universitet och högskolor i Schweiz ansluter sig till termin schema, med höstterminen varar från oktober till mars och sommaren termin fortsätter från april till juli.

Det finns tre grundläggande akademiska examina ges i Schweiz: förarbeviset, diplom och PhD. Skaffa en "Lizentiat " och ett diplom motsvara motsvarande skaffar ett US Mästare 's examen. De flesta studenter tjäna en licens och diplom inom fyra till fem år. Studenter måste förtjäna dessa två grader först innan de kan bedriva en doktorsexamen.

Potentiella studenter måste lämna en ansökan till högre läroanstalt av deras val, med uppgifter om förväntade studieområde. Kopior av provresultat, en meritförteckning och alla andra examina eller intyg som kan påverka acceptans i skolan bör också ingå i paketet. Efter godkännande kommer studenterna måste kontakta sitt land 's schweiziska ambassaden för information om inreseförfarandena för Schweiz. Dessutom kommer alla studenter måste ge bevis för att vara ekonomiskt stabilt medan du studerar vid en schweizisk högskola eller universitet.

Alla elever måste ha ett statligt erkänt förfall intyg eller något annat intyg som erkänns som likvärdiga med löptiden intyg från universitetet som de har godkänts. Förutom att ha goda betyg, bör studerande ha tillräcklig kunskap om universitetets 's huvudsakligen talspråk innan till det universitetet.

Vid ankomsten i Schweiz, får elever att få ett uppehållstillstånd på den lokala polisen. De kommer att behöva lägga fram ett giltigt pass, antagningsbesked från universitetet och ett kontoutdrag eller annan handling som styrker att de har tillräckliga ekonomiska medel medan i skolan. Detta uppehållstillstånd måste förnyas varje år du deltar i en schweizisk högre läroanstalt.


Framstående schweiziska universitet

Populära universitet i Schweiz är:

 • University of Bern (mestadels tysktalande)
 • University of Geneva (mestadels franska talar)
 • Universitetet i Lausanne (fransktalande)
 • Swiss Federal Institute of Technology Zürich (tyska och engelska talar)

Schweiz har också många privata högskolor, konst universitet och pedagogiska universitet som erbjuder examina erkänns av den schweiziska konferens Kantonala utbildningsministrar, eller EDK.

Undervisning för elever vid schweizisk universitet eller högskola varierar mellan 2000 schweizerfranc upp till 8000 schweizerfranc, kanske mer beroende på universitetet och studieprogram.

Health Insurance Coverage

Någon som är bosatt i Schweiz längre än tre månader måste bära någon form av sjukförsäkring, oavsett om det är baserat i Schweiz eller erkänts av något annat land. Studenter som kommer från länder som erbjuder internationell täckning kanske inte behöva skaffa Schweiz 's compulsury sjukförsäkring.

Varför studera i Schweiz?

Schweiz är känt för sin innovativa forskning och utveckling industrin så att eleverna strävar efter att stora inom bioteknik, genetik, kommer läkemedel och andra banbrytande, hälsa och medicinsk-relaterade yrken hitta schweiziska högre utbildning fullmatat med exceptionell vetenskaps-och teknikprogram. Alternativt är de schweiziska också högt respekterad för sin finansiella och affärsmannaskap. Eleverna strävar efter att göra karriär inom den finansiella sektorn kommer också att upptäcka att schweiziska universitet ger omfattande utbildningsprogram för företag och finansiella majors.

Visa krav

 1. C-visum - för korta kurser (sommarskolor, språkskolor) som varar i upp till tre månader.
 2. D-visum - för kurser som varar längre än tre månader.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

C-visum; D-visum

Pris och valuta

EUR 0

För studentvisum, ansökan är gratis; i alla fall, det kan finnas några undantag.

Vem kan ansöka om visum?

Även om Schweiz inte är medlem i EU, det gör det möjligt för EU-medborgare att gå på universitet i landet. Studenter som inte har EU/EES-medborgarskap måste kontakta den schweiziska ambassaden eller konsulatet i sitt hemland för att ansöka om visum innan de reser in i landet.

För kurser på upp till tre månader - sommarkurser, språkskolor - du kan behöva ett kortvarigt Schengen C-visum; för kurser längre än tre månader, du kan behöva ett långsiktigt nationellt D-visum.

Du kan inte komma till Schweiz på tre månaders turistvisum och ändra det till ett uppehållstillstånd för studenter efter att du har anlänt till Schweiz. Således, även om du är undantagen från att behöva inresevisum, som Australien, kanada, Nya Zeeland, Japan, Malaysia, eller Singapore-medborgare, du måste fortfarande ansöka om uppehållstillstånd innan du anländer om du planerar att stanna längre än 90 dagar.

Alla internationella studenter, inklusive EU/EFTA-medborgare, måste ansöka om uppehållstillstånd hos ett bostadsregistreringskontor inom 14 dagar efter ankomsten till Schweiz.

Var kan du göra ansökan?

Schweiziska ambassaden eller konsulatet

Du måste ansöka om visum via den schweiziska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

När du har fått bekräftelse på godkännande av ett schweiziskt universitet eller privatskola, du måste kontakta den schweiziska ambassaden i ditt land för information om inreseformaliteter för Schweiz. Du måste visa bevis på att du har tillräckliga ekonomiska medel för att försörja dig själv under dina studier.

Du måste fylla i ett ansökningsformulär och skicka in stödjande dokumentation på franska, tysk, eller engelska, så du kan behöva översätta dina dokument.

För kortvariga Schengen C-visum omfattar dokumentationen:

 • Ett giltigt pass-/rese-ID.
 • bevis på tillräckliga ekonomiska resurser för att täcka dina kostnader när du är i Schweiz;
 • Sjukvård/olycksfallsförsäkring.
 • Bekräftelse av bokade kurser inklusive betalda avgifter.

om du är under 18, ett födelsebevis och tillstånd att resa om du kommer till Schweiz ensam, eller kopior av föräldrarnas visum om de kommer att följa med.

För ett långsiktigt D-visum, dokument kommer att innehålla:

 • Ett giltigt pass-/rese-ID.
 • Bevis på tillräckliga ekonomiska resurser för att täcka dina kostnader när du är i Schweiz, vare sig du själv eller en sponsor, till exempel kopior av kontoutdrag eller ett brev från banken;
 • Bevis på sjukvårdsförsäkring som omfattar skydd för olyckor.
 • motivationsbrev som beskriver varför du vill komma till Schweiz för att studera och hur detta kommer att vara till nytta för din karriär;
 • bekräftelse på inskrivning vid en erkänd schweizisk utbildningsinstitution
 • bekräftelse av betalade kursavgifter
 • ditt CV;
 • kopior av tidigare utbildningsbevis och examensbevis
 • ett undertecknat brev som bekräftar att du lämnar Schweiz i slutet av kursen.

Du kan också bli ombedd att delta i ett språktest för att se till att du kommer att kunna följa lektionerna.

Om du vill genomföra forskarutbildning, måste du skicka in bevis på att du har antagits till en kurs efter examen och har lämpliga kvalifikationer, tillräckliga ekonomiska medel, och någonstans att bo.

När ska du ansöka?

Du bör boka ett möte vid den schweiziska ambassaden eller konsulatet i ditt område så snart du får godkännandebrevet från den schweiziska utbildningsinstitutionen. Du bör schemalägga mötet för en visumintervju så tidigt som 6 månader före studiestart men senast tio veckor före avresan.

Handläggningstiderna för visumansökningar för kortare vistelse är 10-15 dagar; och åtta till tio veckor för visum för längre vistelse.

Längden på studentvisumet beror på längden på din kurs. Uppehållstillståndet ges i ett år och kan förnyas.

Behandlingstid

10 Weeks

Arbetsmöjligheter

Du kan ta deltidsarbete i upp till 15 timmar i veckan på termin och heltid under semestern, men först efter att du har bott i Schweiz i sex månader.

Om du redan har en magisterexamen från ett utländskt universitet och du är i Schweiz och arbetar för ditt schweiziska universitet eller institut, du behöver inte vänta sex månader men kan börja arbeta direkt. Din arbetsgivare måste få ett arbetstillstånd åt dig. Du måste behålla din heltidsstudentstatus och visa att du fortsätter att göra framsteg i dina studier.

Efter studenten, utländska studenter kan stanna i Schweiz i sex månader för att leta efter arbete.

Timmar per vecka

15

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.