Keystone logo
Singapore

Studera Master i Singapore 2024

Studera i Singapore

En ö stadsstaten som ligger utanför den södra änden av Malackahalvön, är Singapore ofta misstas för att bara vara en stad snarare än en faktisk land som består av 63 öar och sex miljoner människor. Under de senaste 20 åren, har Singapore utvecklats till ett starkt urbaniserat, blomstrande ekonomi som drivs av tusentals invandrare som bosätter sig i Singapore för att få anställning. Regnskogarna används för att täcka de flesta av Singapore men lite biologiska mångfalden är fortfarande på grund av snabb och aggressiv utveckling i hela landet. Som en av världens 's ledande finansiella centra, har Singapore en av de fem mest trafikerade hamnar som aktivt förvaltar import och export av tillverkade varor samt naturresurser. Medvetna om att Singapore har den tredje högsta inkomst per capita, flockas tusentals utlänningar till denna ö stadsstaten att dra nytta av dess låga arbetslösheten och marknadsbaserad ekonomi.

Politiskt är Singapore en parlamentarisk republik starkt påverkad av People 's Action Party, som har vunnit alla val som hålls i landet sedan 1959. Singapore 's konstitution bekräftar representativ demokrati som främsta politiska enhet som stöds av ett Westminster system av regeringen. Dessutom har Singapore blivit konsekvent rankad som att ha den mest öppna och minst korrumperade regeringar i världen. Den verkställande makten innehas av en kabinett styrs av presidenten och premiärministern. Trots att presidenten väljs av en majoritet av allmänheten 's omröstning, är statsministern väljs av medlemmar av regeringen.

Singapore 's medborgare utgör en mycket skiftande befolkning. Nästan 75 procent av denna befolkning är kinesiska, med indier och malajer innefattande resterande 25 procent.Tamil, engelska, malajiska och mandarin är erkända som de fyra officiella språk, men på grund av tillströmningen av uppskattningsvis 11 milllion övergående människor varje år, är det möjligt att stöta på massor av olika språk medan de studerar i Singapore.

Viktiga fakta om Singapore

 • Singapore anses ha en av de mest konkurrenskraftiga, fri och innovativ, företagsvänligt ekonomierna i världen. Över 7000 multinationella organisationer finns närvarande i Singapore som kommer från Japan, Europa och USA
 • Nästan hälften av Singapore 's arbetsstyrka är icke-Singaporeans.
 • Ekonomin är starkt främjas av turistnäringen, med uppskattningsvis 11 miljoner turister besöker Singapore varje år.
 • Sedan 2009, var 25 procent av studerande i en singaporianska högskola internationella studenter främst från Indien, Kina och flera asiatiska länder.
 • Den singaporianska militären, som består av flygvapnet, kan armén och marinen, vara den mest tekniskt avancerade i Sydostasien. Men 'är s syn på försvaret är en av avskräckning och diplomati och ser sin militära som en garanti för Singapore "detta land s självständighet.
 • Eftersom marken är knappa i Singapore, har regeringen inrättat en styrelse Housing Development att tillhandahålla bostäder för nästan fyra femtedelar av stadsstaten 's befolkning i form av subventionerade allmännyttiga bostäder. Alternativt står bostad på 85 procent och ungefär en av tio Singaporeans äger ett fordon.

Singapore 's Climate

Likhet med de flesta av Sydostasien 's tropiskt klimat, Singapore ' stannar s vädret varmt och fuktigt året runt. Elever som går i skola i Singapore kan förvänta sig temperaturer för att konsekvent ligga kvar över 70 grader (21 grader Celsius) med luftfuktighet höll sig kring 75 procent eller högre. Invånarna ser kraftiga regn under november och december, vilket ökar luftfuktigheten. Lyckligtvis har de flesta av Singapore 's byggnader är luftkonditionerade och regeringen har vidtagit åtgärder för att säkerställa komfort för turister och besökare är fortfarande acceptabel.

Singapore 's Valuta

Den Singaporianska dollar är stadsstaten 's valuta, som är utbytbar med Brunei dollar. Består av 100 cent, eller "enheter ", är SGD betecknas med ett "$ " eller "S $ ". Silver och guld mynt ges ut i valörerna fem, tio, 20 och 50 cent, med en en dollar mynt också.Många platser i Singapore acceptera utländsk valuta, men eleverna får utbyta sina pengar för SGDs hos banker eller valuta bås utbyte som kan hittas på de flesta köpcentra.

Singapore 's Religioner

Trettiofem procent av Singapore 's befolkning praktisera buddhism, följt av kristendom, taoism, hinduism eller islam. Nästan 20 procent inte är knuten till någon religion. Singapore erbjuder Dharma centra och klostren som representerar de tre buddhistiska traditioner - Vajrayana, Theravada och Mahayana. Majoriteten av Singaporeaner är kinesiska buddhister som praktiserar Mahayan traditionen.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  1867
 • Andel av verktyg

  51
 • Internetabonnemang

  31
 • Lokal transport

  88

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  7
 • Biobiljett

  10
 • Pint lokalt öl

  7

Om Singapore

Högre utbildning i Singapore

Karaktäriseras som världsledande och ut för beröm från Britian 's utbildningsminister, Singapore "har s system för högre utbildning utvecklats till en ledande kraft som hjälper i främjandet av sitt rykte som en av världens ' s ledande centra för ekonomisk tillväxt och tekniska framsteg. Sex nationella universitet i Singapore rankas bland topp 50 i världen: Nanyang Technological University, Singapore universitet för teknik och design, National University of Singapore, Singapore Institute of Technology, Singapore Management University och SIM universitetet. Dessa universitet erbjuder grund-och forskarutbildning utbildningsprogram inom redovisning, Information Systems Management, Business Management, Ekonomi, samhällsvetenskap, juridik och datavetenskap.

Singapore har också yrkeshögskolorna högskolor som är utformade för att utbilda studenter för jobb som stöder den ekonomiska och tekniska utvecklingen av nationen. För närvarande erbjuder Singapore fem yrkeshögskolor för studenter som vill tjäna en icke-akademisk examen som tillåter dem att komma in på arbetsmarknaden direkt efter avslutat program. En examen tjänade på en yrkeshögskola liknar ett intresseföretag 's examen eller utbildningsbevis och tar mindre än två år att slutföra.

Internationella studenter får arbeta 16 timmar per vecka medan inskrivna på heltid vid ett universitet Singapore. Studerande som ansöker om ett studentvisum måste bevisa att de är flytande i engelska genom att tillhandahålla resultaten av ett test i engelska som främmande språk (TOEFL), en General Certificate of Secondary Education (GCSE), eller International English Language Testing System (IELTS ).De måste också ha fått ett antagningsbesked från ett universitet eller yrkeshögskola samt passfoton och dokumentation som styrker deras behörighet att skriva en universitetsexamen program (gymnasieexamen, till exempel).

Dessutom kommer internationella studenter behöver för att få en lokal sponsor som är en singaporianska medborgare innan de kan ansöka om ett studentvisum. Vissa universitet och yrkeshögskolor inte kan kräva sponsring, så att eleverna bör kolla med sin avsedda skolans val att avgöra om sponsring krävs. Visum bearbetning kan ta en till två månader, beroende på giltigheten av en student 's pappersarbete och mängd dokumentation. Alla ansökningar ska skickas in online till Immigration och Kontrollpunkter Authority of Singapore (sol), som innehåller all information som är nödvändig för att underlätta en student 's inträde i Singapore ' s system för högre utbildning.

Varför studera i Singapore?

Studenter examen från Singapore 's universitet är konsekvent rankas exceptionellt högt på bedömningar om vetenskap och matematisk kunskap. I själva verket var singaporianska studenter rankas nummer ett enligt statistisk forskning som utförs av Internationella organisationen för utvärdering av skolresultat organisation. Dessutom är det Nanyang Technological University och National University of Singapore anses vara bland de 50 lärosäten i världen. Dessutom kommer studenterna också njuta Singapore 's utmärkta vårdsystem som Världshälsoorganisationen rankas som den sjätte bästa i världen.

Visa krav

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student Pass

Pris och valuta

SGD 90

En behandlingsavgift på S $30 krävs för varje ansökan som lämnas in till Singapore Immigration& Checkpoints Authority (ICA). Avgiften återbetalas inte oavsett resultatet av ansökan eller om ansökan dras tillbaka efter inlämning.

En avgift på S$60 betalas när den framgångsrika sökanden fullgör formaliteten vid utfärdandet av Studentpass på ICA.

Avgifterna är beroende av land och kan komma att ändras.

Vem kan ansöka om visum?

Alla internationella studenter måste ha ett studentpass för att bedriva högre studier i Singapore. För att få ditt Singapore Student Pass måste du först erbjudas antagning till ett heltidsprogram i Institute of Higher Learning (IHL) i Singapore.

Du är endast berättigad till ett studentpass om du har antagits till ett heltidsprogram. Om du vill ta deltidskurser eller kvällskurser, du kommer inte att vara berättigad till Student Pass.

Var kan du göra ansökan?

Studentens Pass On-Line Ansökan& Registrering (SOL) systemet

För att ansöka om Studentpass måste du skicka in din ansökan på det officiella registreringssystemet - - Student's Pass On-Line Application& Registration (SOLAR) system.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Innan du skickar in en ansökan om Student Pass via SOLAR, institutet där du har erbjudits antagning måste registrera dig via registreringssystemet. När institutet har registrerat dig hos SOLAR måste du skicka in eForm 16. Du måste ha följande uppgifter innan du loggar in på ditt SOLAR-konto:

 • En registreringsanmälan från SOLAR med ditt användarnamn och lösenord från IHL
 • Resehandlingar och passuppgifter, inklusive passnummer och dess giltighet
 • Din personliga e-postadress
 • Ett nyligen passformat färgfotografi

När du har skickat in eForm 16 måste du sedan ta en utskriftskopia av formuläret för att skicka in till Student Pass unit - Immigration& Checkpoints Authority (ICA). Det är en av de viktiga formaliteterna som ska genomföras för utfärdande av Singapore Student Pass.

Du måste försäkra immigrationsavdelningen att du alltid kommer att stanna i Singapore med ett giltigt studentpass.

Dokument som krävs för Singapore studentvisum:

 • Ditt giltiga pass. Du måste skicka in en kopia av vissa sidor i passet
 • Du måste bära avgångs- och ankomstkortet som beviljats vid inresa till Singapore. Om du har bott i Singapore på andra långtidskort, du måste ta med det passet också;
 • Ett nytt färgpassformat fotografi (taget på vit bakgrund);
 • Utskriften av eForm 16 som lämnats in via SOLAR (vederbörligen undertecknad av sökanden).
 • Om dina dokument är på modersmålet måste du få en officiell engelsk översättning av dokumenten.
 • En kopia av principgodkännandebrevet.
 • En läkarrapport i föreskrivet format (tillgänglig på ICA:s webbplats).

När du skickar in ansökan, se till att laboratorierapporterna inte är mer än tre månader från utfärdandedatumet. Om du inte uppfyller det medicinska kravet, du kommer inte att beviljas Studentpass.

När ska du ansöka?

Rent generellt, Singapore-studentvisumet tar ungefär fyra veckor att behandla. i alla fall, vissa ansökningar kan ta längre tid om immigrationsavdelningen kräver ytterligare dokument eller information från dig. I sådana situationer kommer du att meddelas via SOLAR systemet.

Du måste skicka in nya ansökningar om Student Pass minst en månad innan din kurs börjar och högst två månader.

Behandlingstiden är i allmänhet mellan 2 till 4 månader för fall där intervjuer krävs.

Behandlingstid

4 Weeks

Arbetsmöjligheter

Utländska studenter som inte arbetar mer än 16 timmar per vecka under sina studier är undantagna att ansöka om arbetstillstånd. Det rekommenderas dock att kontrollera de arbetsmöjligheter som beviljas av din institution.

Internationella studenter behöver inte ansöka om arbetstillstånd om de vill arbeta i Singapore under sin semester.

Tillstånd att arbeta kan också bero på den institution där du studerar.

Du hittar en lista över godkända institutioner här: https://www.mom.gov.sg/passes-and-permits/work-pass-exemption-for-foreign-students

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avslås om du inte följer en heltidskurs vid en erkänd utbildningsinstitution, om du inte har tillräckliga utbildningsbevis, om dina formulär inte är korrekt ifyllda eller om styrkande handlingar inte är korrekta.