Keystone logo
Spanien

Studera Master i Spanien 2024

Studera i Spanien

Spanien är ett europeiskt land som ligger på den iberiska halvön i Medelhavsområdet, vilket gör det till en bro mellan Europa och Afrika. Landet har en lång och rik kulturhistoria och har ett brett utbud av terräng inklusive stränder, betesmarker, berg och öken-liknande områden. Känd för konst, musik, mat och andra kulturella aktiviteter, är Spanien också ledande inom utveckling av förnybar energi, framför allt inom områdena solenergi och vindkraft. Dessutom har Spanien som mål att ersätta en miljon bilar med elbilar 2014. Spanien producerar också nästan hälften av världens oliver.

Klimat

Spanien har en av de varmaste klimaten i Europa. Trots att landet upplever alla fyra årstider, är det allmänna klimatet mycket milt, med vintertemperaturer ofta stiger till 15 grader C under dagen. Temperaturer i Madrid är vanligtvis 25-36 grader C på sommaren och 9-15 grader C på vintern.

Kultur

Spanska kulturen betonar konst och hälsosam mat inspirerad av Medelhavet livsmedel såsom olivolja. Kastilianska spanska är det officiella språket, men flera andra spanska dialekter är också erkänd i hela landet. Regionala identiteter är mycket stark i vissa delar av landet.

Spanska nattliv är känd för att fortsätta långt in på nästa morgon. En typisk kväll kan börja med middag och drinkar eller en film följt av en resa till en bar eller disco. Det finns många all-night diskotek och efter kontorstid klubbar där festligheterna kan fortsätta in i nästa dag.

LEVNADSKOSTNADER

Spanien har en av de lägsta levnadskostnaderna i Europa, med hyra och mat kostar ca € 800 per månad. Att hjälpa till med bestrida kostnader, internationella studenter får arbeta upp till 20 timmar i veckan.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  416
 • Andel av verktyg

  42
 • Internetabonnemang

  33
 • Lokal transport

  34

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  8
 • Biobiljett

  8
 • Pint lokalt öl

  3

Om Spanien

Högskoleverket

Spanien använder European Higher Education Space (EHES) och delar grader i tre faser:

 • Grad grader - grundutbildning
 • University Masterexamen - forskarutbildning
 • Doktorsexamen - forskarutbildning


Spanska universitet erbjuder också "inofficiella Masterexamen" kallas Maestrias. Dessa grader innebär vanligtvis 1-2 års studier och fokusera på praktiska studier för specialiserade yrken.

Innan du ansöker om forskarutbildning, är förutom en grundexamen studenter vanligtvis förväntas ha 2-3 års erfarenhet av arbete inom sitt område.

Internationella studenter som vill studera i Spanien måste passera Selectividad, de spanska universitetets inträdesprov. Dessa tentor finns tillgängliga två gånger varje år i många länder. När en blivande student har klarat tentor, kan de vända sig direkt till alla spanska universitet.


Varför studera i Spanien?

Spanska högskolor har vuxit snabbt under de senaste två decennierna. Som ett resultat, många skolor har mycket moderna faciliteter som innehåller avancerad teknik i lärandemiljön.På avancerad nivå, MBA grader och andra företagsrelaterade grader är särskilt populära och erkända över hela världen för sin höga kvalitet.

Den spanska internationella studenterna är mångkulturell, med 31 procent kom från Latinamerika och ytterligare 5 procent från Nordamerika. Studierna bedrivs på spanska, modersmål för mer än 400 miljoner människor. Studenter inte redan behärskar spanska kanske vill överväga att delta i en kurs av undervisning i spanska innan deras magisterstudier. Spanska institutioner erbjuder ett brett utbud av kurser för att lära sig spanska, från en månads långa fördjupningskurser till fulla akademiska kurser.

Universitet

Spanien har 81 universitet, omkring 50 är offentliga och resten är privata. Universiteten finns över hela landet och alla välkomna internationella studenter för både forskarutbildning och grundutbildning.Studenter kan få en magisterexamen från alla vetenskapsområden i Spanien, inklusive humaniora, vetenskap, hälsovetenskap, samhällsvetenskap, juridik, teknik och arkitektur.

Spanska universitet är kända för sin kvalitet, med fem universitet som förekommer i de 400 skolorna rangordnade efter 2012-2013 Times Higher Education World University betyg . Dessa skolor inkluderar Barcelonas självstyrande universitet, universitetet i Barcelona, ​​vid universitetet i Valencia, det polytekniska universitetet i Valencia, och universitetet i Vigo.

Undervisning och programtid

Årliga terminsavgifter vid ett privat universitet är ca € 6000. Masterprogram kräver 60-120 hp, som normalt tar 1-2 läsår. En avhandling av 6-30 hp med en disputation krävs också.

Läsåret

De flesta institutioner börjar läsåret i oktober och avslutas i juni. De flesta skolor har två terminer, med tentor i slutet av varje termin.

Post-Graduate Möjligheter

På grund av den nuvarande ekonomiska situationen i Spanien, forskarutbildning anställning inom Spanien är mindre benägna än tidigare. Men arbetsgivarna runt om i världen håller magisterexamen erhållits från ett spanskt universitet högt.

Akademiker i masterprogram kanske också vill överväga uppföljning på arbetet i ett doktorandprogram eller söka forskartjänster vid officiellt erkända forskningscentra.

Visum

Internationella studenter från EU-länderna, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz behöver inte ha visum.Alla andra internationella studenter som kommer att bo i mer än 90 dagar måste ansöka om ett långsiktigt studentvisum. Blivande studenter måste ansöka om visum på den spanska konsulatet eller ambassaden i hemlandet.

För att få ett studentvisum, måste studenterna lämna bevis på sin utbildningen tillsammans med ett läkarintyg, ett intyg om solvens för studietiden, och ett kriminalregister intyg från sitt hemland under de senaste fem åren.

Sjukförsäkring

Internationella studenter under 28 år är berättigade till en student sjukförsäkring plan. Studenter äldre över 28 får använda de nationella hälso-och sjukvårdssystemet, vilket garanterar tjänster till alla lagligt bosatta i Spanien.

Tips

Spanien använder euron för valutan och alla stora internationella kreditkort accepteras på de flesta butiker.

Dricks är vanligt i barer, restauranger, hotell och taxi.Tips är vanligen cirka 5-10 procent av det totala priset.

Studenter som vill köra en bil i Spanien måste ha ett internationellt körkort om de inte är från en EU-stat, Schweiz, Norge, Island eller Liechtenstein.

Visa krav

För studenter utanför EU/EES eller Schweiz som vill delta i ett studentutbyte, bedriva forskning eller utbildning eller arbeta som obetald praktikant eller volontär i Spanien i mer än tre månader.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum (typ D)

Pris och valuta

EUR 160

Priserna för studentvisum till Spanien är cirka 160 euro. Avgiften för visumansökan kan ändras när som helst.

Vem kan ansöka om visum?

Medborgare från EU/EES eller Schweiz behöver inte studentvisum oavsett vistelsens längd i Spanien. EU/EEA/schweiziska studenter behöver inte visum för att bo i Spanien, men måste registrera sig hos de lokala myndigheterna och få ett uppehållstillstånd.

Medborgare i alla andra länder behöver studentvisum om de planerar att stanna och studera i mer än 90 dagar i Spanien. Detta visum beviljas de studenter som redan har accepterats för antagning av ett erkänt utbildningsinstitut i Spanien.

Var kan du göra ansökan?

Spaniens konsulat eller ambassad

Du kan ansöka om studievisum på det spanska konsulatet eller ambassaden i ditt hemland.

Hemsida:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Hur gör man ansökan?

Innan du kan ansöka om studievisum måste du hitta en kurs eller ett program med en officiellt erkänd institution i Spanien. Du måste då få officiell bekräftelse från organisationen som beskriver att du har accepterats på kursen eller programmet, i form av ett intyg eller godkännandebrev. När du har det här kan du kontakta den spanska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland och ansöka om studentvisum.

Exakt vad som krävs kan variera från konsulat till konsulat men i allmänhet måste du visa ditt pass, liksom följande:

 • Uppgifter om studien, utbildningen eller forskningen som du kommer att göra i Spanien, inklusive studietimmar per vecka (minst 20);
 • bevis på att du har sjukförsäkring
 • ett läkarintyg som bekräftar att du inte har några sjukdomar som skulle kräva att du sätts i karantän
 • bevis på att du har medel för att stödja dig under hela din vistelse i Spanien (t.ex. stipendieinformation, en spansk bank som visar tillräckliga medel eller brev från föräldrar/vårdnadshavare som tar fullt ekonomiskt ansvar);
 • information om var du ska bo;
 • ett kriminalregisterintyg som utfärdats under de senaste fem åren av de behöriga myndigheterna i ditt hemland.

Om du bor i Spanien i mer än sex månader för att studera, du måste ansöka om uppehållstillstånd för studenter inom 30 dagar efter inresa till Spanien. Du ansöker om det på ditt lokala utlänningskontor (Oficina de Extranjeros) eller en polisstation. Kortet är giltigt i ett år och du kan förnya det varje år i fem år så länge du fortsätter med dina studier.

När ska du ansöka?

Du måste ansöka om visum mellan två och tre månader innan du tänker resa till Spanien för att ge tid att behandla din ansökan.

Rent generellt, ett studentvisum i Spanien beviljas under hela studietiden. Du kan förnya ditt studentvisum för att ytterligare förlänga dina studier eller ta en ny studiekurs i Spanien. Försök inte skicka in din studentvisumansökan mer än fyra månader i förväg eller mindre än 7 veckor före avresedatumet, annars accepteras inte ansökan.

Om dina studier i Spanien är längre än sex månader måste du ansöka om uppehållstillstånd för studenter som varar i ett år. Uppehållstillståndet för studerande måste förnyas varje år.

Behandlingstid

Arbetsmöjligheter

Det spanska uppehållstillståndet ger dig rätt att arbeta antingen deltid eller tillfälligt, så länge du inte använder de pengar du tjänar för att försörja dig själv när du är i Spanien. Du får arbeta upp till 20 timmar i veckan medan du studerar, så länge det inte stör dina studier. Företaget som anställer dig måste få ett arbetstillstånd för dig från utlänningskontoret. Ditt anställningsavtal får inte överstiga studievisumets varaktighet.

Om du genomför en praktikplats som en del av din kurs för vilken ditt uppehållstillstånd beviljades, du behöver inte ett arbetstillstånd.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Här är några av anledningarna till att ett studentvisum till Spanien kan nekas:

 • Tidigare eller pågående kriminella handlingar
 • Otillräcklig förklaring till syftet och omständigheterna för den planerade vistelsen
 • Otillräckliga medel för uppehälle
 • Ogiltig reseförsäkring
 • Brist på att presentera ett bevis på boende
 • Ogynnsam Schengenviseringssituation - Underlåtenhet att tidigare respektera Schengenviseringsbegränsningar (dvs. Övervakning i Schengenområdet, underlåtenhet att följa den presenterade resplanen - genom att hoppa över för att stanna mestadels i huvuddestinationslandet i Schengenområdet, och så vidare).