Keystone logo
Storbritannien

Studera Master i Storbritannien 2024

Studera i Storbritannien

Många blandar samman Det Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland (UK) med Storbritannien, men de är inte helt synonyma.Det Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland är en samlad grupp som består av fyra länder: England, Skottland, Wales och Nordirland. Dessa fyra länder delar en ögrupp till nordväst för kontinentala Europa och förenas av en regering med en monark. Storbritannien består bara av England, Skottland och Wales.

Medan Storbritannien och Nordirland består av fyra distinkta länder, som alla har sin egen kultur och sina egna dialekter, så finns det ett skäl till varför folk blandar ihop Storbritannien och Nordirland och England. I många århundraden var England den dominerande nationen, med en monark som ofta kallades ”drottningen av England”. När folk tänker på Storbritannien och Nordirland så är det oftast monarken de först tänker på. Englands kungar, drottningar, prinsar och prinsessor har blivit internationella berömdheter. Storbritannien är också känt för andra kulturella ikoner, så som David Beckham, Dr. Who och the Beatles. Om du ska besöka Storbritannien eller Nordirland så borde du pröva dekadent choklad från Cadbury efter en traditionell måltid bestående av fish & chips, och skölja ned det hela med ett glas Guinness stout.

Storbritannien är känt för sina många världsledande personligheter inom konst, vetenskap och teknologi. Storbritannien är platsen där modetrender ofta påbörjas och många skådespelare och musiker föds här. London, som är center för allt detta, kallas ofta för en ”kulturell superpower”.

Storbritannien och Nordirland, och då särskilt England, är känt för några av världens bästa universitet. Människor reser från hela världen för att studera vid några av världens högst rankade skolor, så som Cambridge och Oxford. Faktiskt så har Storbritannien fyra universitet bland världens top-10 i QS World University Rankings.

Klimatet i Storbritannien

Storbritanniens klimat varierar stort baserat på var man befinner sig. Områden som ligger nära Atlanten, så som Nordirland och Wales, är fuktiga, blåsiga och har milda temperaturer. England har kyliga, men inte kalla, temperaturer nästan året runt, och har en medelstor mängd regnfall. Det händer att det snöar, men det är ovanligt.

Levnadskostnader

Precis som med klimatet så varierar levnadskostnaderna baserat på var i Storbritannien du bor. London, som är ett kulturellt och akademiskt center, är en av de dyraste platserna att bo på i hela världen. Hyror och dagliga konstader är båda ganska höga här. Att äta på restaurang är dyrt i hela England, så det kan vara en bra idé att hitta en studentkorridor eller lägenhet som har kök för att dra ner på kostnaderna.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  628
 • Andel av verktyg

  83
 • Internetabonnemang

  35
 • Lokal transport

  79

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  8
 • Biobiljett

  12
 • Pint lokalt öl

  5

Om Storbritannien

Högre utbildning i Storbritannien

Tack vare sina utmärkta universitet är det många som vill ta högre utbildning i Storbritannien, och inte bara de som bor där, men människor från hela världen. I Storbritannien är det vanligt att man börjar på universitetet vid 18 års ålder. De flesta går på en statlig skola medan de tar sin kandidatexamen för att minska utgifterna.

I Storbritannien är den första examen man tar en så kallad kandidatexamen (bachelor’s degree). De flesta avlägger kandidatexamen efter tre års studier, och medan de studerar kallas de "undergraduates". När man är färdig med sin första examen kan man (om man har de riktiga kvalifikationerna) gå vidare med en forskarutbildning. En masterexamen, som oftast tar ett år att uppnå, är det första alternativet. Doktorprogram tar ungefär tre år. Antagningen till forskarutbildningar karakteriseras av stor konkurrans, och dessa finansieras inte av staten.

I tillägg till dessa tre examina kan studenter i Storbritannien välja att fördjupa sig genom olika ”gillen”. Dessa mer specialiserade fördjupningar kan inkludera psykologi, juridik, medicin, pedagogik och företagsekonomi.

Att studera i Storbritannien kan ge dig en examen från några av världens mest prestigefulla skolor, vilket kan vara en stor fördel vidare i livet. Landet värdesätter utbildning högt, och du kommer bo mitt bland utmärkta tänkare och forskare. Om din examen inkluderar stark fokus på forskning kommer du upptäcka att studier i Storbritannien ger dig möjligheten att få in en fot på utmärkta forskningsprojekt.

Undervisningsavgifter

Om du funderar på att studera i Storbritannien kommer det hjälpa stort att förstå sig på kostnaderna. Under studieåret 2012 till 2013 sattes maxkostnaden för kandidatexamina i England till 9 000 pund per år, där 6 000 pund var det mest vanliga. Det är dyrare att gå på forskarutbildningar, men variationen var här extremt stor från skola till skola. Studenter som studerade utanför England betalade mellan 5 000 och 20 000 pund per år för sin examen.

Att ta en examen i Storbritannien öppnar många dörrar karriärmässigt. På grund av att universiteten respekteras i hela världen kommer en examen från Storbritannien att vara en lika bra ingångsbiljett till arbetsmarknaden internationellt som i själva Storbritannien – om du skulle välja att flytta dit permanent.

Hälsoförsäkring

Storbritannien har ett nationellt hälsoförsäkringssystem som kallas National Health Service. Studenter som går på program eller kurser som varar minst sex månader kan vara berättigade till gratis eller subventionerad vård i Storbritannien. De som kommer från EEA eller som redan bor i Storbritannien har automatisk tillgång till NHS, oavsett hur länge de har tänkt studera i Storbritannien.

Att få visum till Storbritannien

Olika sorters studentvisum för Storbritannien är bland annat:

 • Tier 4 General – Detta visum gäller för vuxna över 17 år som kommer till Storbritannien för att studera

 • Student Visitor – Detta visum gäller för studenter som ska ta korta kurser och som inte har tänkt jobba under sin vistelse.

 • Prospective Student – Detta visum gäller för studenter som måste ordna med diverse saker innan de kan börja sitt Tier 4-studium.

Tips

Medan du förbereder dig på att studera i Storbritannien så bör du tänka på att många universitet och specifika program kan vara svåra att komma in på. Skicka din ansökan tidigt för att öka chanserna, och sök till mer än en skola. Hitta boende nära universitetet eller på universitetsområdet, och överväg om du kan tänka dig dela en lägenhet med en annan person för att minska kostnaderna. Med dessa tips kommer du kunna studera i Storbritannien med så lite krångel som möjligt. Ta del av ett land med ett rikt utbildningsarv och utbildning av högsta kvalitet!

Visa krav

Tier 4 (Allmänt) Studentvisum har ersatts med den så kallade ”Studentvägen”. Studentvägen är Storbritanniens nya studentvisum, som också kommer att vara tillgängligt för EES-medborgare, WHO, före Brexit, behövde inte visum för att studera i Storbritannien.

Studentväg (åldrar 18+)

Child Student Route (åldrarna 4 - 17, som har ersatt Tier 4 Child Student Visa)

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student Rutt

Pris och valuta

GBP 348

De nuvarande brittiska studentvisumavgifterna är:

 • £348 om ansökan från utanför Storbritannien.
 • £475 om du ansöker om att förlänga eller byta till ett studentvisum från Storbritannien.

Vem kan ansöka om visum?

Alla som kommer in i landet för studier måste ansöka om studentvisum om de reser in efter 1 januari 2021. Detta inkluderar EU/EES-medborgare som tidigare inte behövde visum för att resa in i Storbritannien för sina studier. Du måste nå 70 poäng på det poängbaserade systemet, som mäter om du uppfyller kraven för att studera i Storbritannien. Detta inkluderar:

 • Har du blivit antagen till en godkänd institution?
 • Har du ekonomiska resurser för att finansiera din vistelse i Storbritannien?
 • Är du skicklig i engelska?
 • Uppfyller din kurs kurskraven?

De som examen från en brittisk utbildningsinstitution före och efter sommaren 2021 kommer att kunna ansöka om doktorandvisum, så att de kan arbeta/leta efter arbete i Storbritannien i upp till 2 år.

Var kan du göra ansökan?

Storbritanniens visumansökningscenter/Online

Du kan ansöka om ett brittiskt studentvisum på det brittiska visumansökningscentret i ditt hemland. Du hittar en lista över brittiska visumansökningscenter över hela världen här: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

Du kan också ansöka om ett brittiskt studentvisum online via webbplatsen UK Home Office Visas and Immigration Service. Du kan börja här: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

Hemsida:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Hur gör man ansökan?

För att få ett brittiskt studentvisum, du måste först accepteras på en kurs. För de flesta kurser måste du också bevisa att du förstår engelska till önskad nivå.

Den brittiska ansökningsprocessen för studentvisum skiljer sig något beroende på vilken typ av brittiskt studentvisum du ansöker om.

För din brittiska studentvisumansökan, du måste ange följande:

 • pass eller rese-ID
 • bevis på att du kan täcka dina kurs- och levnadskostnader
 • bevis på föräldrars eller vårdnadshavares samtycke om du är under 18 år
 • bevis på godkännande på din kurs
 • bevis på betalning av sjukvårdstillägg

Beroende på ditt ursprungsland kan du också behöva göra ett tuberkulostest.

När du anländer till Storbritannien, du kan behöva registrera ditt brittiska studentvisum hos polisen. Du bör få information om huruvida du behöver registrera dig i ditt brittiska studentvisumklistermärke eller brev från Storbritanniens inrikesministerium. Du måste också ansöka om ett biometriskt uppehållstillstånd om du bor i Storbritannien längre än 6 månader.

När ska du ansöka?

Du kan ansöka om studentvisum upp till 6 månader innan dina kurser börjar. Hanteringstiderna för studentvisum varierar beroende på var du ansöker från men i allmänhet kommer du att få ett beslut inom 3 veckor om du ansöker utanför Storbritannien, och inom 8 veckor om du ansöker inom Storbritannien.

Den allmänna studentvisumlängden beror på kursens varaktighet och du kan ansöka om att förlänga den om du vill stanna i Storbritannien för att arbeta eller fortsätta ytterligare studier. Barnstudentvisumet är giltigt under kursens längd, upp till högst 6 år, och kan förlängas. Längden på det kortvariga studentvisumet får inte överstiga längden på din kurs och kan inte förlängas.

Behandlingstid

3 Weeks

Arbetsmöjligheter

Internationella studenter får arbeta med studier i Storbritannien, under vissa förhållanden. Vilken typ av arbete du kan göra beror på vad du studerar och om du kommer att arbeta under skolperioden, eller under pauser.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

De främsta orsakerna till avslag på studentvisum är:

 1. Saknade eller felaktiga dokument;
 2. Underlåtenhet att uppfylla finansiella krav
 3. Felaktigt dokumentformat.