Keystone logo
Sydafrika

Studera Master i Sydafrika 2024

Studera i Sydafrika

Sydafrika ligger på den sydligaste spetsen av den afrikanska kontinenten där Atlanten och Indiska oceanen möts. Det gränsar till Namibia, Botswana, Zimbabwe, Swaziland och Moçambique. Dessutom är det lilla landet Lesotho helt innesluten inom Sydafrika. Sydafrika är hem till mer än 50 miljoner invånare som kommer från en mängd olika kulturer och religioner och som talar en mängd språk. Sydafrika är det mest industrialiserade landet i Afrika. Enheten av valuta är sydafrikanska rand (R), som har en växelkurs på cirka 0,1 USD.

Klimat

Sydafrika är på södra halvklotet, så årstiderna är motsatta de av norra halvklotet - sommaren är i januari och vintern är i juli.Den sydafrikanska kusten är mer än 2500 km lång, men mycket av mark i anslutning till kusten är bergig, som sedan förvandlas till en högplatå i inredningen. Den norra delen av landet blir en öken.

Sammantaget har Sydafrika ett relativt torrt klimat och temperaturer tenderar att vara något lägre än andra länder på motsvarande breddgrader på grund av den bergiga terrängen och hög invändig platå. Interiör temperaturen stiger sällan över 30 grader C på sommaren. I Kapstaden, den högsta sommartemperaturer är ca 26 grader C och lägsta vintertemperaturer är ca 7 grader C.

Kultur

Sydafrika har ett brett utbud av livsstilar och landskap med något för alla, från kosmopolitiska urbana miljöer och tysta historiska städer till bergen för klättring och vandring till öknar för safaris och stränder för surfing och dykning.Förutom kulturella inrättningar såsom konstmuseer och gallerier och evenemang såsom teater, dans och festivaler, är ett stort stopp för besökare Apartheid Museum beläget i Johannesburg. Museet ger en kraftfull inblick i landets ibland-våldsamma förflutna och resan till återhämtning och försoning.

Sydafrikanska köket är starkt kött-baserade och grill är en favorit metod för beredning. Sydafrika är också allt känd som en tillverkare av fina viner.

LEVNADSKOSTNADER

Levnadskostnaderna i Sydafrika är relativt låg jämfört med andra högt utvecklade länder. Ett sovrum lägenhet kostar ca $ 350 - $ 450 US per månad, och verktyg kör ytterligare 100 USD eller så. En billig måltid kostar ca $ 7 US och en måttligt prissatt tre-rätters middag för två kan hittas för ca 30 USD.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  229
 • Andel av verktyg

  30
 • Internetabonnemang

  39
 • Lokal transport

  36

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  4
 • Biobiljett

  5
 • Pint lokalt öl

  2

Om Sydafrika

Högre utbildning i Sydafrika

Högre utbildning omfattar både grund-och forskarutbildning grader, inklusive kandidat-, magister-och doktorsexamina. Både offentliga och privata högskolor existerar, inklusive universitet, tekniska högskolor och omfattande institutioner. Universiteten erbjuder traditionella teoretiskt och forskningsinriktade grader, de andra institutionerna fokuserar på professionell och yrkesinriktad utbildning.

Varför studera i Sydafrika?

Förutom möjligheten att studera på engelska inom en mångkulturell miljö, har Sydafrika många världsklass skolor för högre utbildning som omfattar state-of-the-art forskning tillsammans med hög kvalitet magisterprogram. Sydafrika har tre universitet i topp 400 universitet i hela världen, som rankas av 2012-2013uk / värld-universitet-rankings / "> Times Higher Education World University betyg.

Universiteten i Sydafrika

Sydafrika har 23 statligt finansierade lärosäten som erbjuder masterutbildningar, däribland 11 universitet, 6 tekniska högskolor, och 6 omfattande institutioner. Privata institutioner existerar också, sammanlagt 115. Program erbjuds i de flesta akademiska discipliner, och magisterexamen i företagsekonomi, nationalekonomi och finans är särskilt populära. Internationella studenter är välkomna och använda samma ansökningsförfaranden som sydafrikanska medborgare.

Undervisning och programtid

Årlig undervisning för magisterstudier varierar starkt efter program och skola, men är generellt låg i statliga skolor, från omkring $ 1,500 till $ 5000 (US), privata skolor är något högre. Masterprogram varierar också i längd, men är vanligtvis 1-2 år.

Läsåret

Läsåret löper från februari till december, och omfattar två terminer. Varje termin består vanligtvis av sex veckors klasser, en veckas paus, sedan sju veckor av klasser, och slutligen en vecka för att studera (kallad SWOT vecka) och därefter tentor.

Post-Graduate Möjligheter

Många multinationella företag verksamma i Sydafrika, och akademiker med magisterexamen kommer att hitta många möjligheter till anställning, oavsett om de är sydafrikanska medborgare eller expats. Industrisektorer som för närvarande växer inkluderar bil-, informationsteknik, kommunikation, gruv-, bank-och. De allra flesta jobben är koncentrerade i Kapstaden, Port Elizabeth, Durban, Pretoria och Johannesburg. För att få arbetstillstånd måste en internationell student oftast först ha ett jobberbjudande till en position som inte kan fyllas lokalt.Däremot kan studenter med kompetens inom specialiserade områden eller högt kvalificerade experter inom vissa områden kunna få arbetstillstånd även utan ett specifikt jobberbjudande.

Visum

Internationella studenter som studerar i Sydafrika måste ha en studie tillstånd innan de kommer in i landet för att gå i skolan. En besökare tillstånd kan inte bytas mot en studie tillstånd efter ankomsten. När en elev har antagits vid ett universitet, kan de ansöka om en studie tillståndet vid Sydafrikas kontoret i hemlandet.

Sjukförsäkring

Internationella studenter är skyldiga att erhålla sydafrikanska sjukförsäkring, även om de omfattas av sjukförsäkringen i hemlandet. Bevis för denna täckning krävs vid ansökan om studentvisum. Eleverna måste betala för hela läsåret i förskott, månadsvis eller andra betalningar är inte tillåtna.

Tips

Även engelska det dominerande språket för offentliga börser och företag i Sydafrika, landet har 11 officiella språk, däribland afrikaans (ett derivat av nederländska), Ndebele, nordsotho, Sotho, Swazi, Tswana, Tsonga, Venda, xhosa och zulu . Studenter kan stöta infödda språk i hela landet, men kan de flesta sydafrikaner talar mer än ett språk och engelska är allmänt förstått.

Sport är mycket populära i Sydafrika, med de stora sporter är fotboll, rugby och cricket. Andra sporter med betydande följande och internationell närvaro inkluderar simning, golf, boxning och tennis.

Visa krav

 1. Sydafrikansk studentvisum (tidigare kallat ett sydafrikanskt studietillstånd)
 2. Sydafrikansk utbytesvisum - Om du är äldre än 25 år och vill komma till Sydafrika på ett kulturellt, ekonomiskt eller socialt utbytesprogram, organiserat mellan en utbildningsinstitution eller regeringsorgan i Sydafrika och ett i ett främmande land.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Sydafrikansk studentvisum; Sydafrikansk utbytesvisum

Pris och valuta

USD 47

De sydafrikanska ansökningsavgifterna för studentvisum beror på ditt ursprungsland men är cirka 47 US $.

Vem kan ansöka om visum?

En internationell student som vill stanna och studera i Sydafrika för en kurs som sträcker sig 3 månader (90 dagar) måste ansöka om studentvisum. Detta visum beviljas de studenter som redan har accepterats för antagning av ett erkänt utbildningsinstitut i Sydafrika.

För att kvalificera sig för ett studievisum för Sydafrika, skolan eller högskolan själv måste först kvalificera sig som en ”lärande institution”. Det betyder att det måste vara registrerat hos antingen Institutionen för grundläggande utbildning eller Institutionen för högre utbildning. Så om du vill gå på en privat språkskola eller en skola som bara erbjuder kortvariga tekniska kurser, du kanske inte kvalificerar dig för ett sydafrikanskt studievisum.

Vänligen notera: Du kan inte komma till Sydafrika på ett besöksvisum och sedan fortsätta att ansöka om ett sydafrikanskt studentvisum. Du kan inte komma till Sydafrika på ett besökarvisum och sedan fortsätta att ansöka om ett sydafrikanskt studentvisum.

Var kan du göra ansökan?

Sydafrikanska högkommissionen, konsulat, eller ambassad

För att få visum för Sydafrika, studenter måste kontakta den sydafrikanska högkommissionen, Konsulat, eller ambassad i sitt hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Först, du måste bli antagen som student av en registrerad sydafrikansk skola, högskola, eller universitet och få ett godkännandebrev på institutionens brevhuvud och undertecknat av eller på uppdrag av rektor eller registrator.

Du måste sedan fylla i ansökningsblanketten B1-1738 för tillfälligt uppehållstillstånd och ta det personligen till den sydafrikanska ambassaden, konsulatet eller högkommissionen i ditt hemland.

Följande dokument måste lämnas in med BI-1738 ansökningsblankett:

 • Ett pass som är giltigt i minst 30 dagar efter utgången av det planerade besöket
 • Betalning av den föreskrivna avgiften
 • Ett vaccinationsintyg, om så krävs enligt lagen
 • Bevis på ekonomiska medel för att täcka planerade levnadskostnader under vistelsen i republiken och att även betala för studieavgifterna. Detta bör vara i form av kontoutdrag /kontanter tillgängliga/ resecheckar
 • Bevis på medicinsk täckning
 • En kontant deposition motsvarande värdet på en returbiljett.
 • När det gäller afrikanska studenter, ett åtagande från den berörda regeringen att ta det fulla ansvaret för studenten och att betala alla kostnader, om det skulle bli nödvändigt att utvisa studenten
 • Medicinska och radiologiska rapporter
 • Ett oförkortat födelsecertifikat för minderåriga.
 • När det gäller en minderårig, uppgifterna om personen i Sydafrika som kommer att fungera som elevens vårdnadshavare och ett brev från en sådan person som bekräftar förmyndarskap
 • Samtycke från båda föräldrarna för din vistelse i Sydafrika, eller från föräldern som har ensam vårdnad, tillsammans med bevis på ensam vårdnad
 • Ett officiellt brev från utbildningsinstitutionen, där du tänker studera, bekräftar provisorisk acceptans och kursens varaktighet.
 • Bevis på medicinsk täckning förnyas årligen för studieperioden med ett medicinskt system registrerat i enlighet med lagen om medicinska system.
 • Om du är 18 år och äldre, ett polisintyg från varje land där du bodde i 12 månader eller längre sedan åldern av 18 år krävs.

Du ansöker om ett utbytestillstånd (Sydafrikanskt utbytesvisum) med samma ansökningsblankett B1-1738.

När ska du ansöka?

Ansökningstiderna varierar från land till land men tillåter cirka sex veckor.

Studentvisumet är giltigt under hela studentens kurs, alternativt 36 månader för skolor och 24 månader för andra institutioner.

Sydafrikansk utbytesvisum - Detta visum beviljas för utbytestiden, vanligtvis inte mer än 12 månader. Det sydafrikanska utbytesvisumet kan inte förnyas eller förlängas. När du har haft denna typ av tillstånd, du får bara ansöka om tillfälligt eller permanent uppehållstillstånd efter att du har bott i minst ett år utanför Sydafrika.

Behandlingstid

6 Weeks

Arbetsmöjligheter

Om du har ett sydafrikanskt studentvisum och studerar på högre nivå, du får arbeta deltid i högst 20 timmar i veckan under terminen, och heltid under semester.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Det finns många anledningar till varför din studentvisumansökan till Sydafrika kan nekas, Till exempel:

 • Lämna ämnen på dina formulär
 • Ligga om något i din ansökan
 • Att ha ett föråldrat pass utan tomma sidor
 • Felstavning av ditt namn på dokument
 • Att inte ge bevis på tillräckligt med medel