Keystone logo
Sydkorea

Studera Master i Sydkorea 2024

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  476
 • Andel av verktyg

  52
 • Internetabonnemang

  20
 • Lokal transport

  42

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  6
 • Biobiljett

  10
 • Pint lokalt öl

  3

Om Sydkorea

Korea ligger på en halvö mitt i nordöstra Asien, Gula havet ligger väster och East Sea är till öst. Även Sydkorea har en tradition och kultur som går tillbaka tusentals år, under de senaste decennierna Korea har förvandlats från en jordbruks-ekonomi till en av världens mest industrialiserade länder. Stora industrier i Korea inkluderar bilar, varvsindustrin, kemikalier och informationsteknik. Den koreanska befolkningen högutbildade och har en av de högsta nivåerna Internetanvändning världen.

Klimat

Korea upplever alla fyra årstider, inklusive en våt sommar och en kall vinter. I Seoul, huvudstaden, är den genomsnittliga låga temperaturen under januari ca -2 grader C, och den genomsnittliga hög temperatur under augusti är ca 25 grader C. Luftfuktigheten är relativt hög året runt, vanligen från cirka 70 till 80 procent.

Kultur

Korea har en lång tradition i konsten, i synnerhet sång, dans, konst och keramik. Många museer och konstgallerier finns inom landet. Dessutom gör Koreas centrala läge i Nordostasien det lätt för besökarna att utforska andra asiatiska länder som Japan och Kina. Koreanska köket fokuserar på ris och sidorätter, och många traditionella livsmedel använder jästa såser. Sidan rätter är kött, fisk, inlagd rätter, soppor och grönsaker.


LEVNADSKOSTNADER

Kostnaden för att bo i Korea är måttlig, ca $ 1200 (US) per månad, med de flesta av det som går för bostäder och mat. Internationella studerande vid magisterprogram har rätt att arbeta upp till 20 timmar varje vecka medan de studerar i Korea. Inget ytterligare arbete krävs tillstånd så länge eleven har ett giltigt visum.

Visa krav

 1. D-2: Visum för ordinarie utbildningsprogram. Detta visum är för alla studenter som anmäler sig till en kandidatexamen, Master, eller Ph. D-program på en junior college, universitet, eller forskarskola.
 2. D-4: Visum för allmän utbildning. Detta visum är för alla personer som går på en universitetsdriven språkskola, ett kvalificerat utbildningsinstitut, eller något annat institut än ett akademiskt forskningsinstitut.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

D-2; D-4

Pris och valuta

EUR 50

Båda viseringsansökningarna tar ut en avgift på cirka 30-50 EUR. Ett visum för flera inresor är dyrare än ett visum för en enda inresa. Visumavgifterna varierar beroende på ditt hemland och kan komma att ändras. Medborgarna i vissa länder (till exempel Tyskland) kanske inte behöver betala viseringsansökningsavgiften.

Vem kan ansöka om visum?

Alla internationella studenter måste ansöka om studentvisum för att studera i Sydkorea.

Var kan du göra ansökan?

Republiken Koreas ambassad eller konsulat

Alla internationella studenter som är bosatta utanför Korea måste ansöka om studentvisum vid Republiken Koreas ambassad eller konsulat. Du måste ansöka om visum personligen på ditt hemlands koreanska ambassad.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

För att studera utomlands i Korea måste du skaffa visum innan du går in i landet. Processen är inte svår, men det är viktigt att ha all nödvändig dokumentation. Ditt universitet kan hjälpa dig i viseringsprocessen, så fråga ditt internationella kontor vad dina nästa steg är för att skaffa visum efter att du har antagits. Du måste vanligtvis ange följande:

 • En ansökningsblankett
 • Pass
 • Fotokopia av pass
 • Ett färgfoto (3,5 x 4,5 cm)
 • En kopia av företagsregistreringsbeviset för koreanska universitetet
 • Godkännandebrev från det koreanska universitetet
 • Bevis på ekonomi som täcker levnadskostnaderna för din termin i Korea
 • Ett rekommendationsbrev från ditt hemuniversitet
 • Ett dokument som visar att du har avslutat en eller flera terminer på ditt hemuniversitet (dvs. avskrift av poster)
 • Kinesiska studenter kan behöva ge en översikt över sin familjehistoria

Du kommer också att ansöka om ett Alien Residence Card en gång i Korea. Kortet gör att du kan göra resor utomlands under din termin i Korea. Värduniversitetet hjälper dig att få kortet efter att du har kommit.

Observera att enligt den officiella vägledningen från Hankuk University of Foreign Studies, du måste lämna Korea inom 1 vecka efter terminens slutdatum, annars kommer du att bli kraftigt böter av den koreanska invandringen.

När ska du ansöka?

Ansök om ditt studentvisum omedelbart efter att du fått ditt officiella godkännandebrev från Korea.

Studentvisumet till Korea kan vara giltigt i upp till två år.

Behandlingstid

Arbetsmöjligheter

D-2- och D-4-visuminnehavarstudenter kan delta i ett deltidsjobb så länge det är tillåtet av utbildningsinstitutionen. i alla fall, i de flesta fallen, du måste stanna i 6 månader i Korea innan du får arbeta. Efter 6 månader måste du be ditt universitet om ett brev som ger dig tillstånd att arbeta deltid. För juridiska ändamål, studenten måste få en licens från ett invandringskontor för att lagligen betraktas som en deltid.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.