Keystone logo
Turkiet

Studera Master i Turkiet 2024

Studera i Turkiet

Established in 1923, är Turkiet bokstavligen en bro mellan Europa och Asien, landet befinner sig på båda kontinenterna. Även om majoriteten ligger i västra Asien och gränsar med Syrien, Irak, Iran och Irak, är en liten del ligger i sydöstra Europa och gränsar med Bulgarien, Grekland och Georgien. Landet har också kuster tre hav, däribland Egeiska havet, Svarta och Medelhavet. Turkiet är ett mångkulturellt land med en lång historia återspeglas i de många historiska platser och monument runt om i landet, där besökarna kan hitta spår av legender som Alexander. Turkiet var en grunda medlem av Förenta nationerna och Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD).

Klimat

Även de kustnära områdena i Turkiet i allmänhet har en moderat medelhavsklimat, funktioner såsom öppna slätter och berg göra för en mängd olika klimatförhållanden.Den genomsnittliga hög temperatur i Istanbul är omkring 29 grader C i augusti och det genomsnittliga låga är ca 3 grader C i januari. Medeltemperaturen i Medelhavsområdet och sydöstra Anatolien regionerna är så hög som 35 grader C och genomsnittet låg temperatur i Ankara är så låga som -7 ° C.

Kultur

Turkiet har länge anammat mångkultur, och landet strävar efter att integrera sekulära och västerländska idéer i deras samhälle och kultur. Vid starten, ersatte det latinska alfabetet det arabiska alfabetet, och kvinnorna fick rösträtt. I moderna Turkiet, människor av många religioner och traditioner lever i harmoni. Klä varierar från västerländska kläder som jeans till eleganta festkläder och traditionella kläder som inkluderar färgglada sjalar och mössor.

LEVNADSKOSTNADER

Levnadskostnader i Turkiet är låga, och en internationell student kan räkna med att betala ca $ 400 - $ 500 (US) varje månad för bostäder, mat och diverse utgifter. Böcker och andra avgifter kommer att springa omkring $ 150 (US) per termin. För att hålla kostnaderna nere, universitet ger i allmänhet sovsalar eller andra bostäder för internationella studenter.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  264
 • Andel av verktyg

  18
 • Internetabonnemang

  9
 • Lokal transport

  25

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  4
 • Pint lokalt öl

  2

Om Turkiet

Högre utbildning i Turkiet

Högre utbildning vid universitet omfattar kandidat-, magister-, doktorsexamen. Utöver magisterexamen är en högre Engineering Diploma också ut vilket motsvarar en magisterexamen. Båda examina kräver en avhandling fyllas och försvaras. Universiteten är uppdelade i två typer, med 104 statliga universitet och 62 privata universitet. Turkiska universitet hålls högt i kurs, med fem skolor i topp 400 i världen, enligt den 2012 Times Higher Education World University betyg .

Varför studera i Turkiet?

Studerande masterutbildningar inom alla akademiska ämnesområden kommer att hitta en säker, välkomnande och givande mångkulturell miljö som är en bro mellan väst och Mellanöstern kulturer.Turkiska lärosäten är kända för hög kvalitet i förhållande till lågt undervisning och många program ges på engelska. Icke-engelskspråkiga studenter som deltar i traditionella program hittar också många möjligheter att lära sig det engelska språket som de slutför sina primära studier.

Universiteten i Turkiet

Program vid statliga universitet i allmänhet undervisas på turkiska, även om vissa program ges på engelska, tyska eller franska. Studenter inte behärskar turkiska som skriver turkiska program kan ta ett år av språkutbildning innan fullfölja sina studier. De flesta internationella program undervisas vid privata universitet, där undervisningsspråket är främst engelska. Privata universitet är också känd som stiftelseuniversitetens.

För närvarande omkring 30.000 internationella studenter är inskrivna i utbildningsprogram i landet, men Turkiet har ett mål att öka den siffran till 150.000.Även om de flesta akademiska discipliner är tillgängliga, populära program för internationella studenter är internationella relationer, östra Medelhavet Studies, mångkulturella frågor studier, teknik, företagsledning och gästfrihet.

Undervisning och programtid

Undervisning per termin vid statliga universitet där undervisningen är på turkiska är ca $ 100 - $ 200 (US) för turkiska medborgare och studenter från Azerbajdzjan, Basjkirien, Bosnien och Hercegovina, Dagestan, Karachay-Cherkessia, Kazakstan, Kirgizistan, Makedonien, Mongoliet, Moldavien, Nakhchivan , Uzbekistan, Uzbekistan, Tadzjikistan, Tartarstan, Turkmenistan och Ukraina. Internationell student undervisning per termin vid statliga universitet där undervisningen är på turkiska är ca $ 300 - 600 $ (US). Undervisningen är cirka 1,5 till 2 gånger högre hos statliga institutioner där undervisning är på engelska.

Årlig undervisning vid stiftelseuniversitet är vanligtvis $ 6000 (US) till $ 20.000 (US), men stiftelseuniversitet också många studenter med stipendier som täcker 30 till 40 procent av deras undervisning.

Mest magisterexamen tar två år att slutföra, men detta varierar beroende på program och institution.

För att hålla nere kostnaderna, kan internationella studenter att hitta arbete med ett universitet som forskare, men inte internationella studenter inte har rätt att arbeta i andra organisationer inom den offentliga eller privata sektorn.

Läsåret

Läsåret i Turkiet bygger på två terminer och löper från oktober till juni.

Post-Graduate Möjligheter

Efter examen kan internationella studenter att hitta möjligheter till anställning som forskare eller på personalen vid universiteten, särskilt universitet med program som ges på engelska.Turkiska studenter och internationella studenter med goda turkiska språkkunskaper kommer att hitta möjligheter som finns i andra branscher också. Icke-turkiska medborgare kommer att behöva skaffa ett arbetstillstånd när de har blivit erbjuden ett jobb.

Visum

Internationella studenter måste ha ett studentvisum, och visum måste erhållas innan du anländer i Turkiet eller eleven inte kommer att tillåtas att skriva in sig vid ett universitet. Studenterna måste ha blivit antagen till en turkisk universitet innan de ansöker om studentvisum vid en turkisk konsulat i hemlandet. Processen tar ca 8 veckor och elevens pass kommer att stämplas med studentvisum gång godkänt.

Sjukförsäkring

Alla universitet erbjuder gratis sjukvård på deras medicinska faciliteter.Detta är dock försiktig i allmänhet begränsade till larmtjänster och behandling för mindre villkor, så internationella studenter uppmuntras att köpa en sjukförsäkring för att täcka andra kostnader för läkarvård som kan uppstå. Policyn bör omfatta både europeiska och asiatiska Turkiet. Många privata försäkringar finns i Turkiet.

Studerande som har uppehållstillstånd i mer än 6 månader kommer också att registreras hos den turkiska Folkpensionsanstaltens (SGK) och krävs för att få och betala för en lokal sjukförsäkring politik.

Visa krav

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student visum

Pris och valuta

Avgiften för viseringsbehandling varierar beroende på din nationalitet.

Vem kan ansöka om visum?

Alla internationella studenter måste få ett studentvisum för att kunna studera i Turkiet. Undantag är de personer som är juridiska anhöriga associerade med någon i Turkiet på diplomatisk visum.

Var kan du göra ansökan?

Turkiets ambassad eller konsulat

Alla internationella studenter måste ansöka om studentvisum vid närmaste turkiska ambassad eller konsulat.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

För att få studentvisum för Turkiet måste du först anmäla dig till ett turkiskt universitet, skola eller en språkkurs som är certifierad av utbildningsministeriet.

Du måste fylla i ett visumansökningsformulär och skicka det till den turkiska ambassaden med nödvändiga dokument som vanligtvis innehåller följande:

 • Pass: Giltigt under längre tid än 90 dagar
 • 2 pass-size bilder
 • Godkännandebrev från det turkiska lärosätet
 • Sjukförsäkring bevis
 • Returbiljett bevis
 • Bevis på tillräckliga ekonomiska medel för att stödja din studie och bo i Turkiet
 • Polisen godkännande intyg
 • Läkarintyg

Studenter måste vidare ansöka om uppehållstillstånd hos de lokala myndigheterna (om studenten är i Turkiet) inom en månad efter ankomsten till Turkiet. Följande handlingar ska lämnas in till utrikesdepartementet vid det lokala polishögkvarteret:

 • Ansökningsblankett och avgifter
 • Resedokument: 2 exemplar tillsammans med studentvisumet
 • 4 fotografier i passstorlek
 • Brev eller dokument från institutionen: Det måste utfärdas av värduniversitetet och förklara start- och slutdatum för studien i Turkiet

För att förnya ditt uppehållstillstånd måste du besöka de lokala myndigheterna 60 dagar innan uppehållstillståndet löper ut.

När ska du ansöka?

Det tar vanligtvis cirka åtta veckor från den dag du skickar in din ansökan tills du får ditt visum.

Studentvisumet är i allmänhet giltigt i ett år för en enda inresa. Även om en tidsgräns kommer att anges på ditt visum, ditt studentvisum förblir giltigt så länge du är inskriven på skolan.

Behandlingstid

8 Weeks

Arbetsmöjligheter

Vanligtvis, internationella studenter har ingen laglig rätt att arbeta när de studerar i Turkiet. Studenter kan göra forskningsarbete vid turkiska universitet som internationella forskare.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.