Keystone logo
Amerikas förenta stater

Studera Master i Amerikas förenta stater 2024

Studera i Amerikas förenta stater

USA ligger på det nordliga halvklotet i Nordamerika, söder om Kanada och norr om den mexikanska gränsen. USA består av 50 stater: 48 fastlandsdelstater, plus Alaska och Hawaii.

USA är känt för sina många friheter, inklusive yttrandefriheten och religionsfriheten, rätten till en livsstil som är oavhängig av regeringen eller lagens restriktioner – så länge man respekteras andras rättigheter. Detta baserar sig på USA:s konstitution och får ytterligare stöd i USA:s självständighetsförklaring, som skrevs under i 1776 och som förklarade USA som ett fristående land från Storbritannien. USA är känt för sina många olika alternativ inom utbildning, sin rika kultur och sin konst, och för sina lagar som respekterar den gemene man. De som kommer till USA förväntas respektera lagarna, men kommer upptäcka en gästfrihet som omfamnar människor av alla nationaliteter och en invitation till att utforska landets möjligheter.

Klimat

USA:s klimat är generellt sett varmt på sommaren, även om det förekommer något kyligare dagar i Colorado och de nordliga staterna. Floridas genomsnittstemperatur ligger på ungefär 18 plusgrader på vintern, om inte en kallfront blåser in över delstaten. De centrala, sydliga staterna är kända för sina vår- och sommarstormar, av vilka en del kan vara riktigt kraftiga, men de förekommer i stort sett i Texas och Oklahoma, samt i låglandsstaterna. I Arkansas och Tennessee är årstiderna mer traditionella, med kalla vintrar och varma somrar.

Samhälle och levnadskostnader

USA:s samhälle är lika mångfaldigt som själva landet. Det finns inget ståndsklassystem, även om en del säkert skulle argumentera för det motsatta i dagens ekonomi. Det finns många entreprenörer och rika individer som har skapat sin egen förmögenhet - och fabriksanställda som jobbar för minimumlön.

Levnadskostnaderna har ökat de senaste åren, men detta varierar från stat till stat. Levnadskostnaderna i Kalifornien är mycket högre än de i Arkansas, till exempel. Mycket av detta beror också på vilket område du befinner dig i inne i staten. Precis som i landet som helhet så har också staterna rika områden, fattiga områden, och områden som ligger mittemellan.

USA är ett fantastiskt land med många friheter för de som väljer det som sitt hem eller sin studieplats. Att studera i USA ger dig många spännande möjligheter. Nuvarande problem i landet inkluderar ekonomin, utmaningar i utbildningssystemet och säkerhet – men USA strävar efter att erbjuda ett bättre liv till alla som önskar bo där.


Hälsoförsäkring

Studenter kan vara berättigade till en grupphälsoförsäkring eller så kan de hitta sin egen försäkring utanför arbetsgivarens nätverk. Även om hälsoförsäkringar nu är ganska dyra så finns det en stor mängd olika alternativ att välja bland från olika försäkringsbolag. En stor del av den här informationen kan lätt hittas på internet, och gratis beräkningar finns alltid tillgängliga. Ibland kan specifika skolor erbjuda en försäkringsplan som du kan vara en del av medan du går på skolan. Kontrollera detta med din skola för att se om de erbjuder något i den stilen innan du börjar dina studier.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  944
 • Andel av verktyg

  65
 • Internetabonnemang

  65
 • Lokal transport

  64

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  9
 • Biobiljett

  12
 • Pint lokalt öl

  5

Om Amerikas förenta stater

Högre utbildning i USA

Att studera i USA är en möjlighet för alla som är intresserade. Det finns många olika finansieringsmöjligheter vid amerikanska skolor, så som olika lån och stipendier. Folk reser ofta till USA på jakt efter olika sorters alternativ inom högre utbildning.

Att studera i USA ger en kulturellt och socialt berikande erfarenhet, såväl som en fullständig, heltäckande utbildning som du inte lika lätt kan hitta på annat håll. USA erbjuder en spännande meny full av olika valmöjligheter som också förbereder studenterna på livet efter universitetet, då de kan välja att antingen stanna i USA eller återvända till sitt hemland.

Några av de mest prestigefulla universiteten i USA är Harvard, Yale och Purdue. Men i varje delstat finns det många andra universitet som erbjuder ett brett urval av kurser och program inom diverse ämnesområden. Till exempel så är UCLA i Los Angeles känt för sitt utmärkta filmprogram, men Stephen Spielberg och George Lucas gick på California State University – ett bra exempel på att man inte måste gå på en skola som är medlem i Ivy League för att få en bra utbildning.

Det akademiska årets uppbyggnad

Det akademiska året i USA börjar vanligtvis på hösten, som regel i slutet av augusti, men en del terminer kan börja tidigare. En del akademiska år delas in i två terminer, andra i tre eller fyra. Det är viktigt för studenter som kommer till USA att de har allting i ordning innan startdatumet, så de bör kontrollera alla startdatum och starttider med högskolan eller universitetet de ska gå på.

Undervisningsavgift och studielängd

Undervisningsavgiften kan variera från universitet till universitet, så kontrollera med den skola du ska gå på för att få exakta uppgifter. Längden på programmet varierar också beroende på vilken sorts examen du ska ta. Till exempel tar en CNA-examen bara ungefär ett och ett halvt år, medan Pre-Law tar ungefär tre till fyra år i de flesta fall.

Studiemöjligheter för internationella studenter

Internationella studenter kan välja bland en stor mängd olika kurser och karriärvägar för att utöka sin utbildning och sina möjligheter till en framgångsrik karriär när de återvänder till sitt hemland. Det finns också många grupper för internationella studenter på universitetsområdet vid amerikanska skolor.

En utbildning från USA gör det möjligt för studenter att fortsätta sin utbildning bortom själva studierna och ger dem möjligheten att söka sig till en avancerad karriär med arbete inom exempelvis forskning och utveckling.

Studentvisum

Studentvisum är ett måste och visumet måste vara giltiga när studenten anländer. Undersök om du behöver ett F-1 eller M-1 visum – det beror på vilket sorts program du ska studera på. Den amerikanska ambassaden är den bästa utgångspunkten för att få korrekt information. Det finns vanligtvis också information på skolans webbsida som förklarar detaljerna som gäller för visum på den specifika skolan.

Visa krav

1) F-visum - Denna typ av visum är för internationella studenter som avser att bedriva en akademisk examen vid ett ackrediterat amerikanskt college eller universitet eller studera engelska vid ett universitet eller ett intensivt engelskspråkigt institut. Det finns tre typer av F-visum:

 • F-1-visum för heltidsstudenter;
 • F-2-visum för anhöriga till innehavare av F-1-visum (make och ogifta barn under 21 år, inklusive gifta par av samma kön).
 • F-3-visum för ”gränspendlare” - mexikanska och kanadensiska studenter som bor i sitt ursprungsland medan de går på del- eller heltidsskola i USA.

2) M visum - Denna typ av visum är för internationella studenter som vill delta i icke-akademiska eller yrkesstudier eller utbildning vid en institution i USA. Det finns tre typer av M-visum:

 • M-1-visum för studenter som deltar i yrkesstudier eller icke-akademiska studier
 • M-2-visum för anhöriga till M-1-viseringsinnehavare;
 • M-3-visum för ”gränspendlare” som i F-3-visum, men för yrkesstudier eller icke-akademiska studier.

3) J-visum - Denna typ av visum är för internationella utbytesbesökare som deltar i program i USA som främjar kulturutbyte. Alla sökande måste uppfylla behörighetskriterierna för programmet i fråga och sponsras av en privat sektor eller regeringsprogram. Innehavare av J-visum stannar vanligtvis i USA under en kort tid, kanske en eller två terminer. J-1-visuminnehavare måste återvända till sitt hemland i minst två år i slutet av sitt utbytesbesökarprogram. Det finns två typer av J-visum:

 • J-1 visum för utbytesstudenter på ett relevant utbytesprogram;
 • J-2-visum för anhöriga till J-1-visuminnehavare.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

F visum; M visum; J visum

Pris och valuta

USD 200

Du måste betala SEVIS-avgiften (200 US $), som stöder kostnaden för det datorsystem som används för att registrera din vistelse i USA. Gå till https://fmjfee.com/index.html för att betala avgiften och se till att du skriver ut en kopia av ditt kvitto och tar med det till visumintervjun. Du måste betala SEVIS-avgiften minst tre dagar före dagen för din visumintervju.

Du måste också betala ytterligare 160 USD för viseringsansökningsavgiften i ditt land vid den amerikanska ambassaden eller konsulatet eller hos en bank som ambassaden utser.

Vem kan ansöka om visum?

Alla internationella studenter som kommer för att studera i USA måste ansöka om F-visum, J-visum eller M-visum.

Var kan du göra ansökan?

Online

Varje amerikansk ambassad har en webbplats med instruktioner om hur man gör en tid för en visumintervju och annan information om viseringsansökningsprocessen.

Hemsida:http://www.usembassy.gov/

Hur gör man ansökan?

 1. Först skickar din skola eller universitet dig ett formulär som bekräftar att du har accepterats vid en institution som är auktoriserad av US Citizenship and Naturalization Service (USCIS) för att registrera icke-invandrarstudenter
 2. Andra, du måste boka tid för en visumintervju och betala några avgifter som krävs.
 3. För det tredje använder USA ett nytt ansökningsformulär för icke-invandrare, DS-160 som ska fyllas i online. Detta formulär ersätter alla andra former.
 4. Fjärde, förbered dig på din visumintervju. Det är viktigt att du ansöker om visum i god tid, eftersom detta ger dig extra tid om det finns förseningar på ambassaden, eller om du vill överklaga ett beslut i händelse av avslag. Vad du bär är viktigt, och affärskläder är lämpligt.

Dokumenten som behövs för din visumintervju kan innehålla:

 • Pass giltigt i minst sex månader efter din vistelseperiod i USA. Du kan också behöva ta med alla dina nuvarande och gamla pass.
 • Signerad SEVIS Form I-20 eller DS-2019 (inklusive individuella blanketter för make/barn)
 • Formulär DS-7002 (endast för sökande av J-1 Trainee och Intern-visum)
 • SEVIS avgift kvitto
 • DS-160 ansökningsbekräftelsesida med streckkod och applikations-ID-nummer
 • MRV-avgift betalning bekräftelse kvitto
 • Tryckt kopia av utnämningsbrev för visumintervju
 • 1-2 fotografier i det format som förklaras i fotografikraven.

Du bör också vara beredd att tillhandahålla följande dokument:

 • Avskrifter och examensbevis från tidigare lärosäten
 • Poäng från standardiserade tester som krävs av utbildningsinstitutionen som TOEFL, LSAT, GRE, GMAT, etc.
 • Ekonomiska bevis som visar att du eller din sponsor (dvs. föräldrar eller en statlig sponsor) har tillräckliga medel för att täcka dina utgifter för undervisning, resor och uppehälle under din vistelse i USA.

Du kan också ta med en separat skriftlig lista över alla dina tidigare arbetsgivare och skolor du har gått för referens.

När ska du ansöka?

Att ansöka om ett amerikanskt studentvisum kan vara en lång process, så se till att du börjar förbereda dig i god tid - minst tre till fem månader innan din kurs ska börja. Studentvisum kan utfärdas upp till 120 dagar före datumet på din blankett I-20. Visum för utbytesbesökare kan utfärdas när som helst före datumet på DS-2019.

Behandlingstid

3 Months

Arbetsmöjligheter

F1- och J1-visum möjliggör möjlighet till anställning i USA under din vistelse, medan M1-visumet inte gör det. Studenter med F-1-visum kan arbeta på campus för 20 timmar i veckan eller mindre. Studenter som vill arbeta längre timmar och utanför campus måste få förhandsgodkännande från US Citizenship and Immigration Services (USCIS). J-2-visuminnehavare kan begära arbetstillstånd från USCIS. Innehavare av F-2 och M-visum får inte arbeta och måste säkra ett lämpligt arbetsvisum om de söker arbete.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Den vanligaste orsaken till att en ansökan om student- eller utbytesbesökare avslås är att den som ansöker om visum inte har bevisat för visumhandläggaren att de kommer att återvända till sitt land när de avslutar sina studier i USA. Om du nekas visum kan det finnas något du kan göra för att vända avslaget, och du kan överklaga beslutet. I de flesta fall måste du tillhandahålla ytterligare dokumentation som inte presenterades med den ursprungliga ansökan.