Keystone logo
© Mines Nancy
École Nationale Supérieure des Mines de Nancy

École Nationale Supérieure des Mines de Nancy

École Nationale Supérieure des Mines de Nancy

Introduktion

Mines Nancy är en av de bästa forskarskolorna (nionde bästa ingenjörsskola i Frankrike) och allmänt känd internationellt (rankad 17:a, 51:a och 76:e enligt ARWU-rankningen). Skolan är dedikerad till att tillhandahålla en utbildning av högsta kvalitet med stark tonvikt på forskning och innovation. Våra studenter är utbildade till innovativa ingenjörer och chefer med en stark bakgrund inom naturvetenskap och humaniora, utrustade med bred expertkunskap och förmåga att arbeta i mångkulturella miljöer och tackla de komplexa utmaningarna i dagens samhälle. Våra studenter studerar ett brett spektrum av ämnen, inklusive materialvetenskap, data- och datavetenskap, energi, geologi och geovetenskap, bland andra. Vi värdesätter mångfalden av våra studenters talanger och professionella intressen och ger möjligheter till flera kursval för att bygga personliga studievägar som är i linje med studentens karriärplaner och ambitioner.

Mines Nancy är associerad med sju internationella forskningslaboratorier och TechLab och har mer än 250 industriella partners och över 80 internationella partneruniversitet över hela världen som erbjuder våra studenter flera möjligheter till innovativt utbyte, vetenskapligt samarbete med experter inom sitt område och utveckling av deras eget företagande. projekt. Vårt campus ligger i hjärtat av Nancy, en pulserande stad med mer än 60 000 studenter och rik historia, hem till många museer, teatrar och andra kulturella attraktioner. Stadens gynnsamma läge, nära Belgien, Luxemburg och Tyskland möjliggör enkla och prisvärda resor i hela Europa. Om du söker en utbildning av högsta kvalitet och ett dynamiskt internationellt samhälle av studenter och forskare, är Mines Nancy det perfekta valet. Följ med oss och upptäck allt som vår skola har att erbjuda!

Campus funktioner

Det finns många boendealternativ i Nancy men vi rekommenderar internationella studenter att bo i universitetsstudenthallar (Cities U) som förvaltas av CROUS (Centre Régional des Œuvres Universitaires et Scolaires).

CROUS tar inte bara hand om studenthallar över hela landet utan ansvarar också för många studentlivsaktiviteter som catering, stipendier eller kulturevenemang etc.

CROUS residenshus ligger alla nära universitetets campus, vilket är en perfekt lösning för studenterna. Typerna av rum och studiolägenheter varierar, liksom priserna. Detta alternativ är dock det bästa alternativet sett till pris/kvalitet.

Här är listan över de bostäder som ligger närmast vårt campus:

Placieux (ca 1 km - 15 minuters promenad)

 • 39 boulevard Maréchal Lyautey // 54600 Villers-lès-Nancy

Vår Fru av Lourdes

 • 19 rue Notre-Dame de Lourdes // 54000 Nancy

Charmois (ca 750 meter - 10 minuters promenad)

 • Avenue du Charmois // 54500 Vandoeuvre-lès-Nancy

Velodrome (ca 1 km - 15 minuters promenad och 2-3 minuter med spårvagn)

 • 4-6-8 rue Jacques Callot // 54500 Vandoeuvre-lès-Nancy

Monplaisir (några minuters promenad + 2-3 minuter med spårvagn)

 • rue Jacques Callot // 54500 Vandoeuvre-lès-Nancy

  Campusliv och faciliteter

  • Rådgivning och rådgivning för internationella studenter
  • Studentjobb, praktik & karriärmässor
  • Sportklubbar, simbassänger, utomhusaktiviteter
  • Kultur- och integrationsevenemang
  • Alumnförening

  Nancy är en stad som är bra för att leva, studera och ha kul! Beläget vid korsningen av Europa, bredvid Luxemburg, Belgien och Tyskland, ligger Nancy inom kort avstånd från många andra stora europeiska huvudstäder.

  Nancy är en stad med en mängd monument, kulturutflykter och underhållning. Från festivaler till historiebesök genom internationellt kända konstcentra och utomhusaktiviteter. Du kommer aldrig att bli uttråkad.

  Vårt campus heter ARTEM vilket hänvisar till en allians mellan Mines Nancy Engineering School, ICN Business School och Nancy School of Arts and Design. En sådan kreativ synergi ger studenterna möjlighet att delta i ett mycket dynamiskt föreningsliv genom att gå med i en av de många studentföreningarna och idrottsklubbarna.

  Platser

  • Nancy

   Rue Sergent Blandan,92, 54042, Nancy

  Frågor