Keystone logo
3IL Groupe

3IL Groupe

3IL Groupe

Introduktion

3iL Grupp: 2 skolor - 3 grader - Karriär i datateknik och teknik

Vem är vi?

Skapad 1987 av handelskammaren och industri Limoges, är Groupe 3iL består av 2 högstadier: 3iL INGENIEURS och 3iL Academy, som utfärdar flera hög grad som specialiserat sig på datavetenskap.

Dessa grader är erkänd av det franska ministeriet för högre utbildning.

Vi har certifiering enligt ISO 9001 som utfärdats av AFNOR Certification (AFAQ: franska kvalitetssäkring). Så vi uppmärksammas för den kvalitet som vi tillhandahåller. Det hjälper oss att förbättra vår konkurrenskraft och har god praxis som godkändes av kvalitetsmärkningar som erkänts av proffs. Vi har också många institutionella, akademiska och professionella partners. 3iL INGENIEURS är en utbildning i datavetenskap som begär en hög nivå inom vetenskap, data och hantering.

Graden är en mästare grade ackrediterad av EU-märkning EUR-ACEUtan även av den franska utbildningsinstitution som kallas Kommissionen des Titers d'INGENIEURS (Engineering Education Commission), En märka att garantera kvaliteten på Engineering examen och hans anpassning till behoven hos företag.

Det finns ingen bokstavlig översättning av CTI eftersom vi använder det bara i Frankrike, även om vi kan hitta några ingenjörsskola i utlandet (Vietnam, Belgien, Bulgarien ...) CTI har en hel del krav som du måste följa om du vill förnya ackrediteringen. Till exempel, studenter behöver för att tillbringa åtminstone en termin utomlands (ett akademiskt utbyte termin).

Den "Ingénieur" etikett är ett registrerat och skyddat varumärke.

3iL Academy är baserad på 2 professionella utbildningar (ackrediterat av den franska kommission för yrkesbevis): *

  • en kandidatexamen i Conception för informationssystem som låter att få färdigheter huvudsakligen i Web och nätverk och snart i Big Data och E-hälsa (efter en 2-årig utbildning med en datavetenskap fält). Denna kurs är godkänd som avancerad nivå (4 års högskoleutbildning).
  • en 2-årig Master of Management och informationssystem och infrastruktur (efter kandidatexamen med en datavetenskap fält), som godkänts som en gång nivå (5 års högskoleutbildning)

Var är vi?

3iL gruppen är belägen vid Limoges. Den erbjuder en bekväm livsstil med naturen och billigt boende i närheten. Limoges ligger på 3 timmar från Paris med tåg eller en timme med flyg. Denna stad centrala läge (vid korsningen mellan motorvägen från Spanien till norra Europa och halvvägs mellan Centraleuropa och Atlanten) gör den idealisk för alla typer av utbyten.

Limoges har en lång historia med anor från tidig medeltid. Den tidiga välstånd Limoges var nära knuten till porslinsindustrin. Stad av konst och historia och huvudstad i Fire Arts, Limoges kan besökarna beundra en samling unik i världen: 12 000 bitar av porslin uppvisade vid Adrien Dubouche nationalmuseum.

Detta prestigefyllda etikett som utfärdas av ministeriet för kultur till lokala myndigheter som har arbetat för att främja arvet från sin region bland både invånare och besökare.

Varför kan du välja oss?

Eftersom våra läroplan, kompetens och pedagogiska metoder:

  • Associeras till företagens förväntningar och är utvecklade för att svara på deras behov.
  • Är förknippade med vetenskaplig forskning som sker med XLIM Laboratory (CNRS)
  • Är allmänt öppnas för internationell mobilitet och erfarenhet (akademiskt utbyte eller dubbla examina)
  • Och definitivt att ge en hög anställningsbarhet (75% av våra studenter att hitta ett jobb innan examen!)

Testimonials

Jag valde 3iL att studera datavetenskap och ingenjörsutbildningar, så att få en fransk examen med CTI etiketten. När jag kom till 3iL, min mentor hjälpte mig att göra alla obligatoriska formaliteter, även att röra sig i mitt boende. Jag lever en otrolig upplevelse och har massor av vänner. Jag råder utländska studenter att välja denna skola med en familjär anda. Det finns kvalitet kurser och laget projekt för en bättre inlärning och sätta i praktiken i företagen. amina BENBIGA - Casablanca I 2015 klass

Det finns en bekväm miljö på 3iL att studera. Lärarna är patient och mina klasskamrater är mycket trevlig. Jag har också nytta av FLE programmet, i syfte att förbättra min nivå på franska. Wang LIU - Pékin I 2015 klass

Platser

  • Limoges

    43 rue de Sainte-Anne BP 834 - 87015 Limoges France, BP 834-87015, Limoges

Frågor