Keystone logo
© ©AMU Academy of Performing Arts
Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Introduktion

Utför

Utbilda

Njut

Academy of Performing Arts in Prague (AMU) är den största konstskolan i Tjeckien. Tack vare dess breda räckvidd, allt från teater, musik, och dans till TV- och filmproduktion, AMU anses vara ett mångsidigt och vårdande utrymme för unga artister att upptäcka, bemästra, och vidareutveckla alla talanger de kan ha. Studenter försöker förfina sina specifika förmågor under undervisning av aktiva yrkesverksamma inom den tjeckiska kulturella och intellektuella scenen, topprankade filmskapare, teaterregissörer och scenartister, musikaliska virtuoser, och mästerdansare med tonvikt på ett unikt individuellt tillvägagångssätt.

AMU: s inneboende internationella karaktär och öppenhet främjar det ömsesidigt berikande utbytet av kreativa och pedagogiska erfarenheter och idéer och hjälper till att upprätthålla och utveckla portföljen av främmande språkprogram vid AMU. Vi erbjuder internationella studenter många kandidatexamen, master, och doktorsexamen samt kortvariga kurser och vistelser. AMU är involverat i många internationella professionella nätverk och kreativa och forskningsprojekt och är medlem i många internationella branschorganisationer. Det samarbetar med stora konstskolor i Europa som en del av gemensamma projekt.

Våra mål inkluderar att hjälpa internationella studenter att integreras i livet på AMU, bygga en öppen och vänlig internationell miljö, och konsekvent förbättra studievillkoren för internationella studenter i vårt land.

Universitetet är uppdelat i 3 oberoende avdelningar - var och en specialiserad på sin egen typ av konstnärlig strävan: Teater fakulteten (DAMU), Film och TV School (FAMU), Musik och dans fakulteten (HAMU). Varje avdelning erbjuder ackrediterade studieprogram på engelska samt kortvariga individuella praktikplatser, utbytesprogram, specialiserade kurser, och möjligheter att studera utomlands.

  1. Teaterfakulteten (DAMU) är en modern konstskola med fokus på utbildning av konstnärliga personligheter som kan kombinera kunskap om teaterprocedurer och stilar med modet att våga sig för kreativa experiment. DAMU erbjuder studier inom alla områden av teaterproduktion: verkande, regi, dramaturgi, scenografi, teori och kritik, teaterproduktion, författararbete, och dramautbildning, både inom dramatisk teater och inom området utformad och objektteater.
  2. Film and TV School (FAMU) är en av de ledande filmskolorna i Europa och vaggan för många av de mest hyllade tjeckiska filmskaparna. Studenternas filmer erkänns med dussintals utmärkelser på filmfestivaler runt om i världen varje år. FAMU: s studieprogram kombinerar både praktiska och teoretiska tillvägagångssätt, tack vare vilka studenter förvärvar en omfattande uppsättning färdigheter och kunskaper som behövs för att arbeta i alla filmyrken, tv, fotografi, och nya medier.
  3. Musik- och dansfakulteten (HAMU) utforskar gränserna för musikalisk och dansupplevelse med ett brett utbud av studieprogram. Campus ligger i hjärtat av Prags historiska centrum och sprider sig över flera fascinerande byggnader inklusive flera musikhallar, en utomhusscen, en klubbscen, en forskningsanläggning, och en inspelningsstudio. Kandidater uppträder framgångsrikt som solister på framstående världsscener och hittar anställning inte bara som oberoende yrkesverksamma utan också i orkestrar, teatrar, och utbildningsinstitutioner runt om i världen.

Alla tre fakulteterna ligger i hjärtat av Prags historiska centrum. Prag är hem för ett antal kända kulturella attraktioner med bra förbindelser med resten av Europa. Utöver detta är Tjeckiens huvudstad en av de bästa studentstäderna och har också rankats högt på listan över 100 säkraste städer i världen!

Om du har några frågor relaterade till internationell verksamhet och våra utbildningsprogram på engelska, tveka inte att kontakta vår internationella avdelning.

Platser

  • Prague 1

    Malostranské náměstí,12, 118 00, Prague 1

    Frågor