Keystone logo
Accademia Italiana

Accademia Italiana

Accademia Italiana

Introduktion

Accademia Italiana , som grundades 1984, med platser i Florens och Rom, är en av de mest prestigefyllda institutionerna på universitetsnivå för mode, design och fotografi.

De som närmar sig vårt institut motiveras alltid av stor energi och av viljan att styra och utnyttja sin egen kreativa kapacitet.

Här på Accademia Italiana letar de efter det bästa stället att utveckla sin kreativa potential. Här hittar de den perfekta miljön för professionell tillväxt och specialisering inom de olika design-, konstnärliga och språkliga områdena.

Efter avslutad studieperiod är varje student redo att påbörja en professionell karriär.

De tusentals studenter som har passerat Accademia Italiana , från dess början fram till idag, och de hundratals yrkesverksamma som under åren har kommit i kontakt med vårt institut har skapat ett konstant inflöde av idéer som skapar ett kontinuerligt flöde av vitalitet, rörelse , och styrka.

Accademia Italiana går in i framtiden full av denna energi och presenterar sig idag som ett av de mest kvalificerade instituten för konstnärlig, professionell och språklig utbildning.

Idag, mer än någonsin, framträder den speciella kvaliteten på akademin i våra speciella metoder för att hantera de olika disciplinerna. I våra akademiska program har vi alltid försökt kombinera det förflutna med framtiden, de historiska traditionerna, med den snabba utvecklingen av ny teknik.

Vår klassrums- och laboratorieerfarenhet är utformad för att ge eleverna verkliga kontakter och praktiska praktiska erfarenheter från den verkliga världen. Våra kopplingar till arbetslivet gör det möjligt för våra studenter att verifiera sina kunskaper på ett konkret sätt.

Nedsänkta i en internationell miljö utvecklar eleverna förmågan att konfrontera de olika kulturerna, berika och vidga deras vyer, inse att de i framtiden kommer att leva i ett globalt samhälle, det enda möjliga i morgondagens värld, och det är i denna verklighet som de kommer att kunna ge sina egna kreativa, professionella och kulturella bidrag.

<span translate="no">Accademia Italiana</span> öppna dagar

Upptäck våra program och träffa vår fakultet

Statistik

 • Internationella studenter:

  50%

 • 0
 • Förhållande mellan student och fakultet:

  8 till 1

Campus funktioner

Florens campus

Accademia Italiana huvudkontor ligger i Florens på Piazza Pitti 15, i den prestigefyllda Temple Leader-byggnaden i hjärtat av Florens historiska distrikt. Byggnaden är skyddad av Commission for Fine Arts för dess historiska betydelse och för fresker av mytologiska och allegoriska ämnen som pryder de inre rummen (Venus på vagnen, det befriade Jerusalem, Bacchus, de tre nåderna och andra).

Skolan upptar tre våningar som används för föreläsningsklassrum, designklassrum, datorsalar, materialarkiv och bibliotek. Det finns en stor samlingssal på översta våningen, i en loggia med panoramautsikt över Piazza Pitti. Byggnaden har två terrasser, en på fjärde våningen med en pittoresk utsikt över florentinska hustak.

Workshop Space ligger i det historiska Palazzo Bargagli på Lungarno Delle Grazie 22. Byggnaden totalrenoverades för några år sedan.

På bottenvåningen finns ett rum för fotografering som används av fotostudenterna, medan det på övervåningen finns workshops för sömnad, mönstertillverkning och stickat för modedesign, modellbygge för inrednings- och produktdesignstudenterna samt en konststudio, designverkstad och mörkrum för konst- och fotokurserna.

Verkstäderna har två terrasser som erbjuder 360° utsikt över Florens. Båda byggnaderna har full wifi-täckning.

Rom Campus

Från juli 2023 öppnade Accademia Italiana dörrarna till sitt nya huvudkontor i Rom. Det nya campuset ligger i Roms tidigare järnvägstullar på Via Dello Scalo San Lorenzo 10, ett byggnadskomplex från 1925 av arkitekten Angiolo Mazzoni del Grande. Ombyggnaden av dessa utrymmen har genomförts tack vare partnerskapet mellan den holländska kedjan The Social Hub och Accademia Italiana , med syftet att vara värd för det första campus dedikerat till design i Italien.

Det nya huvudkontoret erbjuder 2 000 kvadratmeter klassrum, verkstäder och utrymmen för studier och experiment; inredningsprojektet realiserades tack vare samdesignen av utrymmena med studenterna på Design av Accademia Italiana , som har ritat med sina egna händer utrymmena som de kommer att bo i första person. Byggnaden har designats enligt gröna kriterier som maximerar effektiviteten och begränsar energiförbrukningen på campus och har erhållit BREEAM-certifieringen, (Building Research Establishment Environmental Assessment Method eller "methodology of environment assessment of buildings") som är bland de mest erkända och utbredd i världen för att mäta nivån på hållbarhet och prestanda hos byggnader.

Skolan är fördelad på två våningar som används som teoretiska klassrum, verkstäder, datorklassrum och en biblio bistro som kombinerar matsalens och bibliotekets funktioner. Institutet har också en föreläsningssal belägen på första våningen och en öppen plats tillägnad värd för evenemang, utställningar och konferenser om tillämpad konst, i full synergi med staden och territoriet. På översta våningen finns tygaffären, materioteca och utrymmen tillägnade kreativa verkstäder.

Förutom byggnaden som inrymmer Accademia Italiana , täcker projektet The Social Hub ett stort område som helt återskapas för att rymma en offentlig park på över en hektar där det kommer att finnas ett hotell med bostäder för studenter, gemensamma utrymmen öppna för samhället, sport- och coworkingutrymmen, mötes- och evenemangsrum, restauranger, barer och mycket mer.

Bostadsservice

Accademia Italiana erbjuder sina studenter en gratis boendetjänst som sätter studenter i kontakt med hyresvärdarna av lägenheter som ligger i de centrala delarna av Florens och Rom.

Lägenheterna, som delas med andra elever från skolan, är fullt möblerade och har wifi, tvättmaskin och tv.

Genomsnittspriset för ett enkelrum är cirka 500-600 euro i månaden plus el, och ett dubbelrum (delat med en rumskamrat) är cirka 400-450 euro i månaden plus el. För en studio eller tvårumslägenhet varierar priset från 750 till 950 euro i månaden plus el.

Skolans personal besöker lägenheterna innan rummen ställs till elevernas förfogande för att säkerställa att de är i lämpligt skick.

Denna informationstjänst erbjuds kostnadsfritt av skolan, som sätter eleverna i direktkontakt med lägenheternas hyresvärdar eller ägare. Alla ekonomiska avtal, inklusive betalningssätt, fastställs av hyresvärdarna.

Om skolan reserverar bostad för elevens räkning och eleven beslutar sig för att avboka reservationen, behåller hyresvärden hela depositionen som eleven skickat under bokningsfasen.

Rummen är tillgängliga från september till maj (för studenter som är inskrivna på kandidat- och yrkesprogrammen) och från oktober till maj (för studenter på masterprogrammen). Studenter som är inskrivna i program som börjar i januari i Florens kan reservera bostäder för endast en termin (januari till maj).

Byte av bostad under läsåret är inte tillåtet och kommer att leda till att depositionen går förlorad.

Studenter som önskar byta boende i slutet av första året ska hitta ett eget nytt boende.

  Stipendier och finansiering

  BeloppAnsökningstiden
  Early Bird promotion600 EURFebruary 29, 2024

  Antagningar

  Ansökningsförfarandet varierar beroende på vilket program du väljer.

  Ansökan till ett masterprogram kräver en analys av din studie- och arbetsbakgrund (kandidatexamen, betyg, CV, presentationsbrev) av vårt antagningskontor och en onlineintervju med vår akademiska personal.

  Sökande till kandidatprogram måste delta i ett antagningsprov som består av presentation av en liten portfolio och en antagningsintervju.

  Som ett allmänt krav för alla program på universitetsnivå i Italien måste sökande ha minst 12 års skolgång och ha de akademiska kvalifikationer som krävs för att registrera sig på ett universitet i sina ursprungsländer.

  Det finns inga förkunskapskrav för antagning till Foundation Year-programmet, Professionella kurser eller Sommarkurser. Studenter kan ansöka direkt via webbplatsen Accademia Italiana genom att skicka ansökningsformuläret, en kopia av ett giltigt ID (pass för internationella studenter utanför EU), ett CV (meritförteckning) och ett presentationsbrev, det senast erhållna examensbeviset och utskrifter.

  Visumkrav

  Internationella studenter i Italien kan behöva ett studentvisum för att delta i längre program såsom grundår, kandidat- och magisterexamen.

  Antagningskontoret för Accademia Italiana hjälper inskrivna studenter att hantera sin visumbegäran via den dedikerade webbportalen för Universitaly.

  Accademia Italiana har utvecklat ett avtal med CIMEA (Information Center on Academic Mobility and Equivalence) för att hjälpa sina kandidater att skaffa de nödvändiga dokumenten för att ansöka om sina officiella utbildningsprogram som kräver ett Statement of Comparability och verifiering.

  Platser

  • Florence

   Piazza Pitti 15, 50125, Florence

  • Rome

   Piazza Della Radio 46, 00146, Rome

  Frågor