Keystone logo
Agrocampus Ouest

Agrocampus Ouest

Agrocampus Ouest

Introduktion

Den franska skolan för jordbruk, livsmedel, trädgårdsodling och landskapsvetenskap ( Agrocampus Ouest ) är en intern skola vid National Institute of Higher Education for Agriculture, Food and the Environment, kallad "Insitut Agro".

National Institute of Higher Education for Agriculture, Food and the Environment, eller "Institut Agro", skapades den 1 januari 2020 genom att slå samman två befintliga högre jordbruksinstitutioner: Agrocampus Ouest (AO) och Montpellier SupAgro (MSA).

Det nyskapade institutet är utformat för att ge Frankrike en ledande institution på universitetsnivå som fokuserar på mat, jordbruk och miljö. Det har tre huvudmål: att utbilda studenter, bedriva akademisk och tillämpad forskning och överföra kunskap till samhället.

Varje år utbildar institutet över 3 750 jordbruksingenjörer, magister- och doktorander på sina 5 campus för att hantera världens samhälls- och miljöutmaningar genom ett systemiskt tillvägagångssätt. Det har 210 forskningsföreläsare som arbetar i 36 forskningsenheter. Ett dedikerat internationellt team med en praktisk metod arbetar tillsammans med akademiker och forskare.

Platser

 • Rennes

  Rue de Saint-Brieuc,65, 35000, Rennes

  • Angers

   Rue André le Notre,2, 49000, Angers

   Frågor