Keystone logo
Al-Quds University

Al-Quds University

Al-Quds University

Introduktion

Al-Quds University , grundat 1984, är ett palestinskt universitet och det enda universitetet i världen som ligger vid en separationsmur. Universitetets huvudcampus ligger i Abu Dis med ytterligare fyra campus i Jerusalem, Sheikh Jarrah, Beit Hanina och Rammalh (al-Bireh). Al-Quds University erbjuder högre utbildning och samhällstjänster inom Jerusalemområdet samt de närliggande städerna, byarna och flyktinglägren på Västbanken.

Med över 13 000 studenter Al-Quds University bredvid medlemmar från hela Västbanken, inklusive från distrikten Betlehem, Hebron, Jenin, Jericho, Nablus, Ramallah, Tulkarem och Qalqilia. Med femton akademiska fakulteter inklusive konst, medicin, tandvård, juridik, koran och islamstudier och teknik har Al-Quds University enorm akademisk mångfald och erbjuder något för alla.

Al-Quds University är ett nav för kreativitet och erbjuder en livlig inlärningsmiljö genom att uppmuntra ett utbyte av idéer och yttrandefrihet samt ledande innovativ forskning. Detta möjliggör högsta utbildningsnivå för våra studenter, samt uppmuntrar dem att vara aktivt engagerade medborgare, som är öppna och samarbetsvilliga, samt välinformerade och intresserade av världskulturer.

För att hålla sig i framkant av den akademiska världen har Al-Quds University internationella partnerskap med amerikanska och europeiska universitet. Det är också anslutet till över 30 institut och bedriver innovativ forskning runt om i världen.

Platser

  • Abu Dis

    Abu Dis, Palestina

    Frågor