Keystone logo
ALBA Graduate Business School

ALBA Graduate Business School

ALBA Graduate Business School

Introduktion

ALBA Graduate Business School på den amerikanska College of Greece grundades 1992 och drivs inom ramen för näringslivet, en sammanslutning av företag och institutionella organisationer, som numera numrerar mer än 90 medlemmar.

Alba strävar efter excellens, kvalitet och kontinuerlig innovation inom forskning och undervisning. Alba erbjuder akademiska akademiska program, de flesta är internationellt ackrediterade av AMBA eller EFMD . Det är den ledande Business School i Grekland på grundval av karriärvägledning, entreprenörskapsutbildning, verkställande internprogram på högsta företag och den utmärkta placeringsrekordet för sina alumner.

115520_CF110834.jpg

Alba professorer kommer från de bästa universiteten över hela världen som Yale, London Business School, IMD etc. Omkring 20% ​​av heltidsstudenterna kommer från länder som Frankrike, Indien, Ryssland, Serbien, Nigeria etc. Dessutom har ett stadigt växande nätverk av partners över hela världen genom utbytesprogram ger studenterna möjlighet att bygga internationella nätverk av professionella och sociala kontakter och dra nytta av utbyte av kunskap, erfarenhet och kulturella insikter.

Varje år erbjuder Alba ett antal stipendier till sökande som visar en stark akademisk prestation och / eller ett utmärkt professionellt spår. Alba Career Office erbjuder stöd i världsklass till studenter och alumner. Genom personlig coaching blir mer än 10 fokuserade workshops, karriärpaneler, jobbskuggning, praktikplatser och otaliga företagsbesök förberedda för att söka de bästa jobben internationellt. Det årliga karriärforumet lockar mer än 100 rekryterare och ligger till grund för mer än 1500 intervjuer på mindre än en vecka. Alba abonnerar och erbjuder studenter och alumner alla stora internationella rekryterings- / placeringstjänster.

Stipendier är tillgängliga för internationella studenter. Om du vill se om du är berättigad, fyll i formulärets webbplats.

115515_22179953_10155784170836810_6043486379086959257_o.jpg

Utöver sina akademiska program erbjuder Alba högkvalitativ ledarutbildning för att möta behoven hos stora inhemska och internationella företagskunder. Dessa program sträcker sig från öppna inskrivningsseminarier till skräddarsydda lösningar. Mer än 11000 chefer har deltagit i Executive Development Programs at Scholarships är tillgängliga för internationella studenter. Om du vill se om du är berättigad, fyll i detta formulär webbplats ..

956_img2.jpg

Albas alumni-kropp består av cirka 3 000 framstående individer som bildar en grupp unga och dynamiska chefer i färd med att bygga utmanande karriärer samtidigt som Albas rykte förbättras i grekiska och internationella näringsliv.

958_img3.jpg

Campus funktioner

ALBA ligger i centrala Aten nära den amerikanska ambassaden på 6-8, Xenias street. Skolans lokaler omfattar totalt 5 750 kvadratmeter och inkluderar:

 • 12 klassrum (fullt utrustade med audiovisuell utrustning)
 • 7 amfiteatrar
 • 2 datorsal, grupprum
 • Bibliotek
 • Studentsalong /Cafeteria

  Visumkrav

  För kandidater utanför EU krävs ett studentvisum (D.4.1) för att studera vid Alba. Ingen annan typ av visum är acceptabel, ENDAST ett studentvisum gäller för Grekland. Studentvisum i Grekland utfärdas endast för heltidsstudier, under förutsättning att studenter studerar på campus och har tillräckliga medel för att täcka sina studieavgifter och levnadskostnader medan de bor i Grekland. Alba-studenter som innehar student-VISA får inte arbeta i Grekland på hel- eller deltid. De kan endast delta i icke betalda praktikprogram.

  Efter att registreringen är slutförd tar internationella studenter direkt kontakt med avdelningen för internationella relationer för att starta VISA-proceduren.

  Innan studenternas VISA går ut ger International Relations Office fullständig vägledning och assistans till studenterna för att utfärda ett 12 månaders studentuppehållstillstånd för Grekland. Alba täcker provisionsavgifterna för uppehållstillstånd (166 euro) och alla advokatkostnader som kommer att lämna in dokumenten för studenternas räkning på immigrationsregionens kontor i Aten.

  Stipendier och finansiering

  Stipendier

  Partiella stipendier är tillgängliga för internationella studenter upp till 30% på studieavgifter. Om du vill se om du är berättigad, fyll i detta formulär .

  Ranking

  EDUNIVERSAL BÄSTA MASTERRANKNING 2021

  I april 2021 publicerade Eduniversal sin nya 2021-rankning av de bästa masters- och MBA-programmen . Rankingen inkluderar 50 specialiseringar som täcker 136 olika länder inom 9 geografiska zoner. Mer än 22 000 forskarutbildningsprogram från 1800 universitet och skolor över hela världen föreslogs och utvärderades och 5416 program rankades.

  Många av Alba-programmen har en framträdande position inom sin kategori.

  Ackrediteringar

  AMBA-ackrediterad

  Studentberättelser

  Platser

  • Athens

   ALBA Graduate Business School 6-8 Xenias Str. , 115 28, Athens

   Frågor