Keystone logo
ALBA Graduate Business School MSc i Shipping Management
ALBA Graduate Business School

MSc i Shipping Management

Athens, Grekland

12 Months

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 12 500 / per year *

På Campus

* Undervisningsavgifter för det aktuella inträdesåret

Introduktion

MSc i Shipping Managemen t

Mer än 90% av världens handel transporteras av fartyg.

Frakt är en av de viktigaste sektorerna i världsekonomin. Som en globalt konkurrensutsatt industri påverkas den inte av den nuvarande situationen i den grekiska ekonomin.

MSc i Shipping Management är utformad för att utveckla proffs utrustade med den kompetens, kunskap och expertis som krävs för en framgångsrik karriär i den krävande och ytterst konkurrenskraftiga Shipping World.

Programmet ger studenterna en holistisk och djupgående kunskap om de viktigaste frågorna i modern kommersiell frakt. Studenterna kommer att få en solid grund för fartygshantering, marinekonomi, skeppsteknik, befraktning, sjöfart, försäkring, risk och strategisk förvaltning, vilket är särskilt relevant för företag inom denna sektor.

Fulltid och deltidsläge: Programmet börjar varje september och erbjuds på heltid (12 månader) och deltid (24 månader). Alla kurser - för heltid och deltid deltagare - hålls på kvällen.

MSc in Shipping är utformad för:

 • Nyutexaminerade söker karriär inom sjöfartssektorn
 • Fraktpersonal som vill berika sina kunskaper och förbättra sin professionella status
 • Officers of the Merchant Marine som tjänstgör både till sjöss
 • Medlemmar av familjeföretag som förbereder sig på att öka ansvaret i sina företag
 • Unga yrkesverksamma med viljan att komma in i fraktbranschen

115516_21685931_10155824605788092_3585543406736297388_n.jpg

Höjdpunkter i programmet

Ett generiskt fraktprogram: I stället för att vara ett specialiserat fraktprogram, ger MSc i Shipping Management en grundlig och djup förståelse för alla de stora teorier och metoder som kan uppstå i ett modernt rederi. Holistisk kunskap om ett rederiers verksamhet är av största vikt för dem som vill starta sin karriär inom sjöfarten.

Akademisk noggrannhet med praktiskt kunnande: Programmet balanserar akademisk rigor med praktisk erfarenhet för att kunna tillgodose morgondagens skeppshanterares behov på de mest effektiva sätten. Specialiserade sändningsverkstäder kommer att levereras av utmärkta industridespecialister som ger en djup insikt i spetsen för sjöfartspraxis.

Idealiskt läge: Programmet erbjuds i Grekland, ett land med en lång tradition i frakt. Grekiska rederier kontrollerar mer än 16% av världens handelsflotta och har en ledande position inom den globala sjöfartsmarknaden. Mer än sjuhundra grekiska rederier ligger i Piraeus och de omgivande områdena.

Länkar till industrin: Programmet stöds starkt av det grekiska sjöfartssamfundet. Eleverna kommer att dra nytta av de nära kopplingarna mellan ALBA och den grekiska sjöfartssamfundet.

Genom MSc i Shipping Management Program, kommer du att:

 • Fördjupa kunskap om begrepp och processer som är inblandade i förvaltningen av ett rederi
 • Bli bekant med tekniska termer och särdrag hos ocean-going fartyg
 • Kunna identifiera och diskutera juridiska problem som uppstår i internationella transporttransaktioner
 • Bli aktuell med de senaste trenderna och problemen inom sjöfartsindustrin och kunna utvärdera deras inverkan på den
 • Förstå de riskkällor som moderna rederier står inför och identifiera utbudet av företagsstrategier som finns tillgängliga i samband med branschbegränsningar
 • Utveckla en global synvinkel och ett akritiskt sätt att tänka

115518_44750656_10156955165013092_973527966262755328_n.jpg

MSc i Shipping Management Applicant Profile

För att ansöka om MSc i Shipping Management kandidater bör ha en bra hedersexamen i någon disciplin. Studenter utan ekonomisk bakgrund kan rekommenderas att delta i en förberedande kurs i ekonomi. Eftersom engelska är undervisningsspråk är det dessutom viktigt att alla deltagare har ett utmärkt engagemang för det engelska språket och för närvarande är anställda (gäller endast deltidsprogrammet).

Kandidater som ska beaktas för detta program måste lämna följande dokument:

 • ALBA-ansökningsblanketten, inklusive ett nytt foto i jpeg-format (eller två bilder i tryck)
 • Två brev av rekommendation
 • Officiella utskrifter samt certifierade kopior av grader från varje grundutbildning, examen eller professionell examen uppnådd. Sökande, som inte kan få ett officiellt utskrift inom rimlig tid, kan skicka en kopia av inofficiella utskrifter som en tillfällig ersättare för att påskynda utvärderingsprocessen
 • Bevis på kompetens på engelska. Kandidaterna måste antingen ha kunskapen eller ta TOEFL-poängen (100 minsta poäng-ALBA-koden 0942) eller IELTS-poängen (7,0 min) om inte deras kandidatexamen har tilldelats från en engelsktalande akademisk institution
 • Tre uppsatser
 • Ett minimalt GMAT-poäng på 550 förväntas
 • Kvitto på den icke återbetalningsbara ansökningsavgiften [60 €] insättning

Applikationer med ett eller flera saknade dokument behandlas inte förrän dessa dokument har tagits emot. Tillträde till programmet bestäms av behörighetskommittén på grundval av kvalifikationerna och sökandens personlighet och engagemang.

Undervisningsavgifter för innevarande anmälningsår: 12 500 euro betalade i delbetalningar. Särskilda stipendier upp till 40% på studieavgifter och en fast kurs på 400 € / månad (i en möblerad lägenhet - alla räkningar ingår) för boende för internationella studenter.

Tidsfrist för antagningsrunda: Slut i maj

ALBA accepterar applikationer året runt

stipendier

Stipendier är tillgängliga för internationella studenter. Om du vill se om du är berättigad, fyll i formulärets webbplats.

Antagningar

Läroplan

Ranking

Programresultat

Stipendier och finansiering

Studieavgift för programmet

Ackrediteringar

Idealiska studenter

Karriärmöjligheter

Faciliteter

Studentberättelser

Om skolan

Frågor