Keystone logo
Allen University

Allen University

Allen University

Introduktion

Skapad ur African Methodist Episcopal (AME) ChurchÖnskan att utbilda nyligen frigivna slavar, allen University grundades 1870 som en privat, Christian, liberal Arts, Historiskt Black College och University (HBCU).

dtyka

allen University är uppkallad efter Richard Allen, Grundare av AME Church. allen University, Erkänd som den första universitetet i South Carolina grundad av Afroamerikaner för utbildning av afroamerikaner, Är också det första universitetet uppkallad efter en African American. Även om den ursprungliga fokus allen University tränade ministrar och lärare, har universitetet vuxit under åren för att utbilda och utrusta studenter i andra akademiska områden. Universitetet har åtagit sig att erbjuda högsta kvalitet på undervisning till sina studenter.

Tillägnad elevernas prestationer

I dag, allen University har vuxit att erbjuda 21 koncentrationer i åtta akademiska majors inklusive matematik och naturvetenskap, humaniora, ekonomi, religion och samhällsvetenskap. Varje medlem i vår undervisning fakultet har en magisterexamen, Med många innehållande PhD-program. studenter vid allen University njuta av en sammansvetsad lärande gemenskap med en dedikerad lärare och tillgång till verkliga upplevelser. När du steg fot på campus, blir du en del av familjen Allen.

Platser

  • Columbia

    1530 Harden Street Columbia, SC , 29204, Columbia

Frågor