Keystone logo
Aristotle University of Thessaloniki School of Journalism and Mass Communications

Aristotle University of Thessaloniki School of Journalism and Mass Communications

Aristotle University of Thessaloniki School of Journalism and Mass Communications

Introduktion

AUTh grundades 1925 och är det största omfattande universitetet i Grekland. Huvudcampuset ligger i centrum av staden Thessaloniki och täcker en yta på cirka 33,4 hektar. Den består av 10 fakulteter som består av 40 skolor och 1 enfakultet. Vissa utbildnings- och administrativa anläggningar är belägna utanför campus, utanför staden Thessaloniki, eller till och med i andra städer av praktiska och operativa skäl. Cirka 88 283 studenter studerar vid AUTh, 77 198 på grundutbildningsprogram och 6 588 på forskarutbildningar. Det finns också 3 952 på doktorandnivå). Det finns 1 682 fakultetsmedlemmar. Det finns också 311 medlemmar i SLTP (Special Laboratory Teaching Personal). Fakultetsmedlemmar assisteras också av 144 medlemmar av STLP (Special Technical Laboratory Personnel). Förvaltningskontoret består av 278 fast anställda och 256 anställda enligt ett privaträttsligt avtal på obestämd tid. De flesta av dess akademiska personal har utbildats vid välrenommerade universitet i Europa, USA och så långt bort som Australien och Japan.

Journalisthögskolan och masskommunikation

School of Journalism and Mass Communications har under de senaste åren upprepade gånger varit bland de 50 bästa media/kommunikationsskolorna i Europa och är medlem i European Journalism Teaching Association (EJTA).

Sedan starten 1991 erbjuder SJMC fyra år långa BA-utbildningar på heltid både i journalistik och masskommunikation. Det långsiktiga syftet med skolans verksamhet är att ge studenterna teoretisk och praktisk utbildning i journalistik, främja forskning inom journalistik och masskommunikation, samt upprätthålla de grekiska journalisternas rättigheter och skyldigheter. Dess engelsklärda MA-program bygger på dess 15-åriga erfarenhet av att utbilda internationella studenter i dess skräddarsydda engelsklärda program för Erasmus-studenter. Framförallt är det baserat på skolans 25-åriga framgång med att främja lärande genom teoribyggande, spjutspetstekniska färdigheter och yrkesutbildning, och återspeglar dess orubbliga engagemang för innovation, spetskompetens, tvärvetenskaplig utbildning och internationella synsätt.

Sist, men inte minst, belönades institutionen två gånger med Jean Monnet-stolen för europeisk offentlig diplomati (2020) och European Integration Journalism (2016) för att ha tillhandahållit ett sammanhängande forskarutbildningsprogram i europeisk journalistik.

Skolan ligger på 46 Egnatia Street, utanför universitetsområdet, och ligger i en sex våningar hög neoklassisk byggnad i centrum av staden. Skolans nuvarande studentpopulation inkluderar nästan 700 studenter, 64 doktorander och 57 doktorander. Dessutom tar skolan varje år emot i genomsnitt 15 Erasmus-studenter samtidigt som den utbildar massor av yrkesverksamma i mitten av karriären genom ett brett utbud av specialdesignade program för livslångt lärande.

Campus funktioner

  Studentberättelser

  Antagningar

  Platser

  • Thessaloniki

   Egnatia,46, 546 25, Thessaloniki

   Frågor