Keystone logo
Arts University Bournemouth Master i illustration
Arts University Bournemouth

Master i illustration

Poole, Storbritannien

1 Years

Engelsk

Heltid, Deltid

31 Aug 2024

Sep 2024

GBP 8 000 / per year *

På Campus

* Storbritannien: 8 000 pund / år på heltid, 4 000 pund / år på deltid; EU / icke-EU / Kanalöarna och Isle of Man: 18 500 pund / år på heltid, 9 250 pund / år på deltid

Introduktion

Vår MA Illustrationskurs uppmuntrar dig att ifrågasätta arten av din praxis och dess sammanhang och position relativt de kreativa branscherna.

MA Illustration

Kursen ger dig möjlighet att förfina din kreativa identitet ytterligare genom att erbjuda en bro mellan HE och professionell illustrationspraxis. Det erbjuder en stor möjlighet för kreativa yrkesverksamma att återvända till universitetet för att reflektera över sin kreativa praxis och ändra riktning.

Kursens längd

 • 1 år på heltid (45 veckor)
 • 2 år deltid (90 veckor)

Kursledare

Lisa Richardson - kursledare

Postgraduate Higher Diploma (Slade) UCL, stipendiat vid Higher Education Academy

Lisa Richardson tog examen från Slade School of Art med en högskoleexamen i skön konst (skulptur). Hon har utställt sitt arbete på Serpentine Gallery, The Royal College of Art och ICA. Hennes olika praxis inkluderar skulptur, teckning, fotografering, performance och rörlig bild.

Kursfilosofi

MA Illustration kommer att tilltala dig om du är öppen för att delta i ett brett utbud av kreativa strategier med traditionella och digitala metoder.

Dessa inkluderar ritning och utskrift, linser och tidsbaserat media, med idéer och koncept som kan realiseras genom utställning, publicering eller spännande nya hybridformer.

Studenter som studerar på kursen kommer från ett antal olika bakgrunder inklusive illustration, grafisk design, tryckning, ritning, fotografi och målning. Andra kommer utanför konst och design, efter att ha haft erfarenhet inom andra ämnesdiscipliner, men visar en passion för illustration.

MA Illustration är strukturerad och levererad för att uppmuntra och stödja dig i att utveckla ditt eget distinkta visuella språk, erkänna en expansiv förståelse av samtida illustration genom utforskning av relationer mellan illustratör som författare, publik och sammanhang.

Idéer utvecklas genom specifika individuella strategier för forskning i praktik och reflekterande utredning. Denna djupare förståelse och engagemang för att öva hjälper eleverna att identifiera, utforska och uppnå dina framtida karriärsföreställningar. Kursen uppmuntrar dig att verka fantasifullt med illustrationer, i relation till både det akademiska ämnet och illustrationsövningen.

MA Illustration uppmuntrar dig att ifrågasätta arten av din praxis och dess sammanhang och position relativt de kreativa branscherna. Kursen uppmuntrar dig att delta fantasifullt med din övning i förhållande till det akademiska ämnet och illustrationspraxis. Din praxis kommer att beaktas i ett globalt sammanhang, med en medvetenhet om uppkomsten av nya och innovativa metoder som förhör, utmana och främja traditionella. Som examen från MA Illustration kan du snida din egen nisch på en utvecklande marknad för visuella material.

Kursplan

Kursen är strukturerad och levererad för att uppmuntra och stödja dig i att utveckla ditt eget distinkta visuella språk, erkänna en expansiv förståelse av samtida illustration genom utforskning av relationer mellan illustratör som författare, publik och sammanhang.

Du fördjupar din kunskap och din förmåga att fokusera på ditt valda fält i relation till de viktigaste aspekterna som informerar det. Kursen tar fram specifikt disciplinfokuserat projektarbete så att du kan gå rätt väg mot din valda karriär inom industrin eller gå vidare till vidare studier på doktorandnivå.

Enhet en: Strategier för övning

Den här enheten kräver att du identifierar och kritiskt granskar de attityder och förståelser som ligger bakom din illustrationspraxis.

Du kommer att uppmuntras att återvända genom träning till ett engagemang med de grundläggande komponenterna i illustrationen. Detta stöds av en professionell utvecklingsportfölj som ger möjlighet att placera ditt praktiska arbete i ett professionellt sammanhang skriftligt.

Enheter två och tre

Följande två enheter är självinitierade. Med stöd från dina handledare kommer du att enas om en lämplig studieplan för att ytterligare driva din övning framåt.

Detta kan inkludera deltagande i externa tävlingar. Kandidater har tidigare vunnit priser från The House of Illustration / Folio Society, V&A och Smart Car (Mercedes), och tidigare projekt har inkluderat konstnärshus, konstböcker, barnböcker, grafiska romaner, animationer och redaktionell illustration.

Alla enheter har många möjligheter att dela ditt arbete och utveckla förtroende för att presentera ditt arbete för en publik, både muntligt och visuellt.

Den sista enheten löser ut i en utställning för det sista året, tillsammans med MA-studenter från andra kurser inklusive grafisk design, skön konst och fotografi. Du får möjlighet att samla showen tillsammans med dina handledare och slutar i en spännande händelse att bjuda in vänner, familj och potentiella kunder till.

Du har också möjlighet att delta i workshops för professionell övning, där du får råd om viktiga färdigheter som självpromotering, entreprenörskap, närma sig kunder och prissätta ditt arbete. Vi är mycket medvetna om och mycket lyhörda för behoven och yrkesmässiga ambitioner för akademiker när de fortskrider för att möta de framtida kraven i den professionella arbetsrelaterade miljön. I detta avseende är vi ständigt varna för trenderna inom var och en av respektive, disciplinspecifika marknadsplatser.

Studenterna ligger i ett samhälle och en kultur av tillverkare och deltar i dialog och debatt med sina kamrater oavsett deras föredragna disciplin och samarbete internt eller över hela kursen uppmuntras.

Denna erfarenhet tillhandahåller dynamiska och interaktiva sessioner, som är avgörande för att förbättra ny tänkande och idégenerering samt erbjuder en kritisk arena för diskussion om studentarbete.

Deltid Pathway

Den deltid Pathway utförs under en period av 90 veckor - i stället för 45 veckor som i heltid Pathway .

Din intervju och portfölj

Som en del av din ansökan kräver vi en portfölj av ditt arbete.

Ansökningstiden

Ansökningar är öppna för 2021-inträde.

Du kan ansöka från november och det finns ingen fastställd tidsfrist för ansökningar.

Det är värt att komma ihåg att utländska sökande som betalar hela studieavgifterna före den 1 augusti får 10% rabatt.

Vi uppmuntrar dig att ansöka tidigt så att du har tid att organisera boende och ordna visum (om det behövs) innan du anmäler dig.

Stipendier och stipendier för EU- och internationella studenterPå AUB strävar vi efter att ha en varierad studentmiljö med de bästa kreativa talangerna och ha ett stort antal stipendier och stipendier tillgängliga, allt från £ 2000 till £ 20.000. Dessa delas ut för varje år av din kurs, vilket ger dig ekonomiskt stöd under hela din tid att studera hos oss. Alla sökande beaktas automatiskt. Läs mer här .

Ingångskrav

Vi uppmuntrar ansökningar från studenter med ett brett utbud av kvalifikationer och vi välkomnar studenter från alla utbildningsbakgrunder. vi tar hänsyn till kunskap och färdigheter som du har utvecklat utanför klassrummet samt dina tidigare kvalifikationer.

UK-sökande

 • Du har vanligtvis en BA (Hons) examen betygsatt 2.1 eller högre, eller motsvarande brittiska eller internationella kvalifikationer i ditt valda ämne eller en relaterad disciplin.

Utländska sökande

För utländska sökande accepterar vi en rad kvalifikationer i engelskspråk, inklusive följande kvalifikationer för kurser MA och Master of Architecture (MArch):

 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE) klass C
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE) grad C
 • Intyg om prestation på engelska (London Board) nivå 5 eller 6
 • IELTS poäng 6,5 eller högre
 • Pearson PTE-poäng på 54 och över, med en poäng på 51 i varje komponent.
 • Poäng för IELTS, Pearson och TOEFL måste vara mindre än två år när kursen börjar vara giltig.

Vi kan också acceptera TOEFL iBT-poäng på 80 eller högre för inträde till kurser; men vi föredrar en av ovanstående kvalifikationer.

TOEFL är ett amerikansk engelsktest och klassificeras inte som ett Secure English Language Test (SELT) för Tier 4-visumsökande.

Alternativa kvalifikationer / erfarenhet

 • Sökande med andra än de obligatoriska akademiska kvalifikationerna kommer att övervägas för inträde om det finns tillräckligt med bevis för att de har potential att uppfylla målen för studiekursen och uppnå standarden för den slutliga utmärkelsen.
 • Ansökningar välkomnas också från personer med andra kvalifikationer eller med arbetslivserfarenhet som visar lämplig kunskap och färdigheter för att studera på forskarnivå.

Antagningar

Läroplan

Stipendier och finansiering

Om skolan

Frågor