
Civilingenjörsexamen i elektroteknik
Aarhus, Danmark
VARAKTIGHET
4 Semesters
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Aug 2025
STUDIEAVGIFTER
EUR 16 300 / per year *
STUDIEFORMAT
På Campus
* för studenter utanför EU/EES
Introduktion
Specialisera dig som du vill
Som student på civilingenjörsprogrammet i elektroteknik har du möjlighet att specialisera dig inom flera områden inom elektroteknik, inklusive analog och digital elektronik för reglering samt dataöverföring och insamling.
Under det första året läser studenterna kurser som ger den akademiska grund som krävs för det valda specialiseringsområdet. Studenterna kan välja mellan ett brett utbud av specialist- och forskningsområden.
Skapa din studieplan
Det finns stor frihet att välja ämnen för studieplanen och studenterna kan välja mellan flera valfria moduler. I samråd med de specialister som leder programmet kan studenterna utforma en studieplan som passar deras intressen och bakgrund.
Forskning vid institutionen
På institutionen för elektro- och datateknik vid Aarhus universitet skapar vi hållbara, tekniska lösningar på några av de största utmaningarna som företag och samhälle står inför genom forskning och utveckling.
Framtidsutsikter
Programmet syftar till att utbilda forsknings- och utvecklingsingenjörer med potential för innovation och forskning i avancerade teknikföretag både i Danmark och utomlands. De utexaminerade har också möjlighet att fortsätta sina studier på doktorandnivå.
Behörighetskrav
Följande kandidatprogram är kvalificerade för antagning till masterprogrammet i elektroteknik:
- En teknisk-naturvetenskaplig kandidatexamen i elektroteknik från ett danskt universitet.
- En teknisk eller naturvetenskaplig kandidatexamen från ett universitet eller Danmarks Tekniska Högskola, som enligt högskolans bedömning i nivå, omfattning och innehåll motsvarar en teknisk kandidatexamen i elektroteknik från ett danskt universitet.
Universitetets bedömning av alla andra tekniska eller naturvetenskapliga kandidatprogram betonar tillräckliga kvalifikationer i matematik, fysik och elektroteknik. Dessutom bedöms grundläggande kvalifikationer i kommunikationssystem, reglerteknik och digital signalbehandling tillsammans med grundläggande färdigheter i programmering och praktiskt experimentellt laboratoriearbete inom elektroteknik.
Universitetet kommer att bedöma:
- Matematikkunskaper på kandidatnivå med en omfattning av minst 20 ECTS, inom ämnena: kalkyl, vektorkalkyl, linjär algebra sannolikhetsteori och statistik.
- Fysikkunskaper på kandidatnivå med en omfattning av minst 5 ECTS, inom ämnena: klassisk fysik, elektrostatik och dynamik.
- Kunskaper inom elektroteknik på kandidatnivå med en omfattning av minst 30 ECTS, inom ämnena: digital och analog elektronik.
- Kompetens på kandidatnivå med en omfattning av minst 10 ECTS, inom ett eller flera av ämnena: kommunikationssystem, reglerteknik eller digital signalbehandling.
I samband med eventuell antagning kan ytterligare krav ställas på utbildningens sammansättning.
Ladda ner bilagan för din applikation
Om du ansöker om antagning med en internationell kandidatexamen måste du fylla i den här bilagan och ladda upp den i ansökningsportalen. Bilagan är till för att hjälpa antagningsnämnden att bedöma din kandidatexamen i förhållande till antagningskraven.
Krav på språk
För att vara behörig att antas till engelskspråkiga program måste du dokumentera kunskaper i engelska som motsvarar "Engelska B-nivå" i den danska gymnasieskolan (dansk gymnasienivå). Se de allmänna språkkraven i engelska.
Begränsat antal platser från sommarantagningen 2025
Från och med sommarinträdet 2025 kommer följande att gälla. Masterprogrammet antar endast ett begränsat antal studenter varje år, och att uppfylla antagningskraven garanterar inte i sig att du kommer in på programmet.
Tilldelningen av studieplatser baseras på en helhetsbedömning. Tilldelningen av studieplatser baseras på en helhetsbedömning. Vid utvärderingen av kvalificerade sökande bedömer antagningskommittén de sökande på grundval av följande kriterier:
Akademisk bakgrund
- Relevanta kurser* (mätt i credit units) som ingår i din kandidatexamen
- Betyg från relevanta kurser*
- Övergripande betygsnivå - Kandidatexamen
* Relevanta kurser inkluderar kärnkurser inom ämnesområdena matematik, programmering, kretsteori, analog och digital elektronik, kommunikationssystem, signalbehandling och maskininlärning.
Observera att betyg som erhållits efter ansökningstillfället inte kan inkluderas i bedömningen av betygsnivå.
Antagningsnämnden bedömer varje sökande utifrån den information som lämnas i examensbevis, betyg och kursbeskrivningar.
Programmets struktur
Undervisningen i elektroteknik är organiserad med två terminer per läsår.
Utbildningen består av 20 ECTS obligatoriska kurser, 40 ECTS studieinriktade kurser, 30 ECTS valfria kurser och 30 ECTS masteruppsats.
Linjer för studier
- Bärbara enheter
- Fotonik
- Digital elektronik
- Analog elektronik
- RF-elektronik
- Integration av energisystem
- Signalbehandling av tidsserier
- Datorseende
- Robotteknik
- Trådlösa nätverk (EE)
För de 40 ECTS studieinriktade kurserna måste du kombinera studieinriktade kurser på nivå I (grundläggande) och nivå II (avancerad), varav minst 15 ECTS måste vara på nivå II.
Kursprogrammet sätts samman individuellt med akademisk vägledning av din programansvarige.
Elektroteknik E22
Astronomi
1 termin
- Design av elektroniska hårdvarusystem (5 ECTS)
- Studielinjer (25 ECTS)
2 terminer
- Tillämpad innovation inom teknik (5 ECTS)
- Systemteknik (5 ECTS)
- Analoga kretsar och system (5 ECTS)
- Studielinjer (15 ECTS)
3 terminer
- Valbara kurser (30 ECTS)
4 terminer
- Masteruppsats i elektroteknik (30 ECTS)
Doktorandprogram
Om du har de färdigheter och intressen som krävs har du möjlighet att ansöka om antagning till doktorandprogrammet. I doktorandprogrammet börjar du arbeta med ett forskningsprojekt och utbildas gradvis genom kurser och personlig handledning till att bli forskare.
Karriär
MSc Electrical Engineering syftar till att utbilda utvecklingsingenjörer med potential att innovera i avancerade teknikföretag både i Danmark och utomlands. De utexaminerade får arbete inom en rad olika områden, från grundläggande teknisk eller vetenskaplig forskning i gemensamma projekt mellan forskningsinstitut och näringslivet, till forsknings- och utvecklingsprojekt inom näringslivet.
Sista ansökningsdag - examen i augusti/september 2024
Onlineportalen är öppen för ansökningar från och med den 1 november 2023.
- 15 januari 2024 för icke-EU-medborgare (23.59 CET)
- 1 mars 2024 för EU-medborgare (23.59 CET)
Icke-EU/EES/Schweiziska medborgare*
*Undantag: Icke-EU-medborgare med permanent uppehållstillstånd (eller motsvarande) i Danmark är befriade från att betala studieavgifter och kan ansöka senast den 1 mars
Sista ansökningsdag - examen i januari/februari 2024
För antagningen i januari/februari finns ett begränsat antal program tillgängliga för personer som inte har en dansk kandidatexamen.
Den elektroniska ansökningsportalen är öppen för ansökningar från och med den 15 augusti.
- 15 september för icke-EU-medborgare (23.59 CET)
- 15 oktober för EU-medborgare (23.59 CET)
Icke-EU/EES/Schweiziska medborgare*
*Undantag: Icke-EU-medborgare med permanent uppehållstillstånd (eller motsvarande) i Danmark är befriade från att betala studieavgifter och kan ansöka senast den 15 oktober.