Keystone logo
Autonomous University of Tamaulipas (Universidad Autónoma de Tamaulipas (UAT))

Autonomous University of Tamaulipas (Universidad Autónoma de Tamaulipas (UAT))

Autonomous University of Tamaulipas (Universidad Autónoma de Tamaulipas (UAT))

Introduktion

Med en erfarenhet som överstiger sextio år är det autonoma universitetet i Tamaulipas (UAT) den starkaste, bredaste och mest prestigefyllda högskolan i Tamaulipas, en bastion av generationens kunskap med värderingar.

Dess uppdrag är att utbilda högutbildade yrkesverksamma, genomföra vetenskaplig forskning som bidrar till att förbättra samhällets förhållanden, samt att bevara och sprida kultur, vetenskap och konst.

I de norra, centrala och södra delarna av staten har institutionen tjugo-sex campus, tre språkcentra och elva forskningscentra fördelade på åtta campus samt sju akademiska enheter för permanent utbildning. Detta gör det möjligt att tillhandahålla utbildning och tvärvetenskapliga tjänster i hela Tamaulipas och därmed bli en motor för statlig och regional utveckling.

Han är medlem i National Association of Universities and Institutions of Higher Education och i Consortium of Mexican Universities, samt i Mexican Association of Centres for Development of Small Businesses. Dessutom erkänns det av Nationella rådet för standardisering och certifiering av arbetskunskaper som ett certifierande organ.

UAT-inskrivningen är cirka fyrtio tusen studenter; av dessa motsvarar nästan trettiosju tusen universitetets nivå, vilket motsvarar en tredjedel av det totala antalet studenter som går på den högre nivån i staten.

Platser

 • Ciudad Victoria

  Mariano Matamoros,S/N, 87000, Ciudad Victoria

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor